• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek Gelişimi İçin Oyuncaklar...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sitare

Çok Tuzlu Bir Deniz'im..
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2008
197
9
118
Arkadaşlar 11 aylık kızım için oyuncak almak istiyorum. aslında oyuncakla çok fazla oynamak istemiyor ama beyin ve fiziki gelişimi için oyun ve oyuncak şart. nasıl oyuncaklar alacağım. siz neler alıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.

dönence almıştım ama senin bebeğin büyükmüş oyun halısıda aldım benimkiler daha 6 aylık aktive merkezleri var onlara bakabilirsin

iç içe geçirmeli kutucuklar var bir de sabit bir sopa ustune geçirilen buyukten kucuge dogru renkli halkalar... bunlar faydalı olabilir bence. Oyuncak dukkanlarına bakabilirsin orada kac yasa uygu oldugu yazıyo paektlerin ustunde. Mesela fisher-price marka oyuncaklar super egitici.

Bebeğin bu dönemde zihinsel gelişimini desteklemek için insanlarla ve nesnelerle
iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.
Çoğu gelişmiş olarak doğuşta bebekte var olan beyin hücrelerinin gelişmesi, beyin
hücrelerinin harekete geçmesi ve diğer hücrelerle iletişim kurmasıyla sağlanmaktadır. Beyin
hücrelerini harekete geçirecek şey ise beyne gidecek mesajlardır. Bebek bu nedenle ne kadar
çok şey işitebilir, ne kadar çok şey görebilir ve ne kadar çok şey tadabilirse beyin hücreleri
arasında mesajlar o kadar çok gidip gelecek ve böylece beyin gelişimini
destekleyebileceksiniz.
Ulaşamayacağı bir yere sevdiği, ilgisini çeken bir oyuncağı koyarak, elde etmesi için
uğraşmasını destekleyebilirsiniz.
Parlak renkli nesneyi çocuğa vererek bir süre oynamasını sağlayabilirsiniz. Sonra
nesneyi bebekten alarak ucu görünecek bir şekilde örtünün altına koyabilirsiniz. Çocuk
örtüyü kaldırıp altındaki oyuncağı bulduğunda ödüllendirebilir, bulamazsa oyuncağı örtünün
altından çıkarıp gösterebilir ve tekrar aynı şekilde saklayıp bebeğin bulmasını
isteyebilirsiniz.
Bebeği kucağınıza alıp ayna karşısına oturabilirsiniz. Bir kendinizin, bir bebeğinizin
ismini söyleyerek ve göstererek bebeğin dikkatini çekebilirsiniz. Bebeğin kendisini aynada
göstermesini isteyebilirsiniz.(“Ali nerede”) bebek kendisini doğru yerde gösterdiğinde onu
ödüllendirebilirsiniz. Yardım gerekiyorsa soruyu tekrar sorabilir ve önce kendinizi gösterip
sonra soruyu yine tekrar ederek, bebeğin kendisini göstermesini sağlayabilirsiniz.
Çocuğun sevdiği bir oyuncağı gözü önünde kolay açılacak şekilde, bir kâğıda
sarabilirsiniz. Çocuktan oyuncağı bulmasını isteyebilirsiniz. Aynı oyunu kolay açılıp
kapanan bir kutuyla da oynayabilirsiniz.
Hayal gücünü geliştirmek ve kavramsal düşüncelerin düzene girmesini teşvik etmek
için kısa hikâyeler okumaya başlayabilirsiniz. Kitaplarda sayfanın 3/4’ünün resimli,
1/4’ünün yazılı olmasına özen gösterebilirsiniz.

tünel ve oyun çadırı alabilirsiniz ikea'da uygun fiyata var biliyorum küpler var.bir kaç ay sonra lego ve tahta puzzle alabilirsiniz ama çocuğunuza oyuncak seçerken onun zeka gelişimini destekleyici oyuncaklar almanızı öneririm. eğitici oyuncak adı altında satılan oyuncaklardan ziyade aklını kullanıp vücuduyla koordinasyon sağlamasına özen gösterin

Back