Bebek emzirirken Neden brişey yiyip içmeyin derler?

filizdavut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
11
2
86
İzmir
sevgili kızçeler halk arasında çocuk emzirirken birşey yemeyin deyip dururlar, bunun nedenini bilen, duyan yada araştıran varsa bizeleride bilgilendirebilirmi lutfen, çok merak ediyorum ama kimse bişey bilmiyor... Tıbbi bir açıklamasıda olur genelde ananevi adetlerimizin ama bu konuda ben birşey bulamadım ?????????????????????:2::emir_bebek:

böyle bir şeyi hayatımda duymadım.tam aksine ben bebeğimi emzirirken su içiyorum çünkü bebek suyu çektikçe ben susuyorum.boşver sen o söylenenleri ne zaman ne istersen ye iç,bol süt olsun inşallah.

bana da annem öyle bi şey dedi ama bilimsel bi tarafı yok,ben de emzirirken eşimden su istiyorum çünkü susuyorum,hatta artık benim bebiş 4. ayına girdi,emzirmek daha kolay oluyor,meyve de yiyyorum bi şeyler de yiyip içiyorum artık,aştım olayı yani:1:

canim ilk defa duydum:26::26:benim kizim 19 aylik simdiye kadar hep emzirirken yedim.:56::56::56::56:tibbi aciklamasi yoksa hurafedir buyuk ihtimal:34::34:

ben çocuk emzirilirken sıcak birşeyler içilmez yenmez diye duydum onun nedenide çocuk hareket ederde elinizdeki şey dökülür çocuk yanar diye biliyorum. ama su içmede sakınca görmüyorum.

konuyu açan arkadaştan ALLAH razı olsun benimde 55 günlük bebeğim var annem lokma yedirip içirmiyo emzirirken ciğerim yanıyo valla meleğimde bi başlıyo saatlerce bırakıncada gazdı bezdi derken unutuyorum su ihtiyacımı içim kurudu resmen içicem artık deyip kızıyorum sonra yine içmiyorum kocakarı lafı ama belkide vardır biişi diye küçükken aynı anda kimseyl su içmezdik onu hatırlıyorum beraber ölürmüşüz diye acaba öyle bişeydenmi yola çıkılıp söylenmiş kockarı olsun tıbbi olsun bilen varsa söylesin bende çatlıycam meraktan

amaaaaaan salla hurafe.yıyıp< içme çocugun kursağına kaçar derler.salakça.ılk kızım da dınlıyodum ben de içim kuruyodu.şimdi yıyorum da içiyorum da valla.

genzine kaçar derler
ama bende hep emzirirken yerdim.memeden ayrılmazdı.
arkadaşların dediği gibi tamamen batıl inanç

benim kayınvalidem söyler "yavrum yiyip içme emerken bebek, ve konuşmamaya gayret et sütün genzine kaçar" bana çok manasız gelir ama :)

sevgili kızçeler halk arasında çocuk emzirirken birşey yemeyin deyip dururlar, bunun nedenini bilen, duyan yada araştıran varsa bizeleride bilgilendirebilirmi lutfen, çok merak ediyorum ama kimse bişey bilmiyor... Tıbbi bir açıklamasıda olur genelde ananevi adetlerimizin ama bu konuda ben birşey bulamadım ?????????????????????:2::emir_bebek:

arkadaşım çocuğa gaz yapıyo diye diyolar,doğum yaptığımda bi doktorun yazısını okumuştum emzirirken bişey yiyip içmek bebeğe gaz yapar diye,ama benimki saatlerce emdiği için mecbur su falan içiyodum

Bencede gaz yüzünden bişey yiyip içmemek gerek diye biliyorum...Ama bende su içiyorum emzirirken çok susuyorum çünkü....

ben yemek yememek değilde bebeği emzirirken konuşmamak gerek diye duymuştm.
genzine süt kaçar konuşnca derler.
ama insan elinden geldiğince bebeğine konsantre olmalıdır tabii çocuğu beslerken keyfide bişiler
yenip durulmaz. zaruret durumundada bi zararı olmaz diye düşünüyorm sonuçta annede besin ve su kaybediyo..

Ben özellikle çocuk doktorumuza bu konuyu sormuştum, emziriken birşey içmek doğru olurmu diye kendisi aksine emziriken su içmemnin sütü artıracağını söylemişti, bende şimdi özellikle her emzirdiğimde en az bir bardak su içiyorum.

bildiğini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, walla bende uzun süren emzirmelerimde sürekli su içiyorum mecburen,bencede hurafeden başka bişi değil gibi...sütünüzle kalın byyy:emir_bebek:

şimdi hurafe deyıl kızım 2 yasında ama bellı bır aya kadar asla ıcmedım ben kendı doğrullarımla buyuttum annem kızım daha 3 gunlukken söyledı doktora sordum uzun bır sure emzırırken ıcmessen ıyı olur dedı helekı suan dedı çunkı bız su ıctığımızde süt kanalları daha yenı ve cok accık salgılamlarda öyle bebeğe hızlı bır sekılde süt iniyo ve bundan tıkanıp hayatına kaybeden melekler var yanı süt hızlı fıskırıp genizine kactığı ıcın ölen melekler var yanı sizinde dedığınız gıbı eskılerın söyledığı hurafe deyıl sevgıyle kalın anneler

Emzirme ve sütle ilgili hurafeler ve bunu saplantı haline getirmiş tavsiyeciler artık baymaya başladı kızlar ya.

Millet telefon açıyo nası emiyo diye soruyolar, iyi diyorum maşallah bütün mahalleye yetecek kadar sütüm var diye dalga geçiyorum. Aman öyle söyleme millet nazar değirir emmiyo de diyolar. Eeee ne soruyosun o zaman hiç sorma. Ya senin nazarın değerse dememek için kendimi zor tutuyorum.

Yok efendim misafir uğurlanmazmış süt kesilirmiş, yok emzirirken yenmezmiş öff herkes doktor kesildi başıma, her şeyi de bi hurafeye bağlamasalar olmaz. Sırf millet çene yapmasın kafa ütülemesin diye bebeğin banyosu, yemesi içmesi uyuması herşeyini tavsiye sormadan kendim halletmeye çalışıyorum. Allahtan annem var yanımda, o da hurafeye bağlayınca en azından nazım geçiyo ona, bişi demiyo.

belki yedikleriniz çocuğunuzun burnunu kaçar ya da o anda genzine kaçacak birşey olur. siz yine de yemeğinizi başka zaman yiyin.

Bence bu hurafe sicak bisey icilmemesi icin var olan bir hurafe.. Hani dokulebilir cay fln icilirse Allah korusun.. Ama yenmemesi konusuna katilmiorm..

şimdi hurafe deyıl kızım 2 yasında ama bellı bır aya kadar asla ıcmedım ben kendı doğrullarımla buyuttum annem kızım daha 3 gunlukken söyledı doktora sordum uzun bır sure emzırırken ıcmessen ıyı olur dedı helekı suan dedı çunkı bız su ıctığımızde süt kanalları daha yenı ve cok accık salgılamlarda öyle bebeğe hızlı bır sekılde süt iniyo ve bundan tıkanıp hayatına kaybeden melekler var yanı süt hızlı fıskırıp genizine kactığı ıcın ölen melekler var yanı sizinde dedığınız gıbı eskılerın söyledığı hurafe deyıl sevgıyle kalın anneler

+1
bebeğe konsantre olmak süt salgısını arttırdığı için, özellikle ilk haftalarda, bu söylenenler sonuç olarak doğru...

Back