Çocuk Hastalıkları Bebek dudak üstü kesiği ne yapsam

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Essilaam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
1.353
2.202
133
1 buçuk yaşındaki bebeğimin üzerine deri sehpa düştü. Tam dudağının biraz üstü kesildi yatay.Acile götürmedim pandemi sebebiyle. 1 cm kadar yatay kesik var. Hızlı iyileşmesi ve iz kalmaması için ne yapabilirim? Bepantol anti scar jel siparişi verdim. Başka ne tavsiye edersiniz.

Dikişlik bir kesi değilse yarayı batikola temizleyin birkaç gün. Sonra madecassol sürün. Dudak üstü oldugu için ve çocuk da küçük sanmıyorum yarayı kapattırmaz. En azından dokundurtmamaya özen gösterin. Ama yara çok açıksa muhakkak acile gidin özel hastaneler daha güvenli zaten onlar da baya tedbirli oluyorlar.

açık yaraya her şey sürülmez. Bebek söz konusu olunca da böyle şeylerde buraya yazılanlar kullanılmaz. ÖZele gidin. Derin olabilir, iltihap kapabilir. Zeytinyağı diyen olmuş mesela. Zeytinyağı asitlidir. Bebek pişiğine bile sürülmez. Onu önce ısıtır asitini yok edersiniz mesela. Kaldı ki açık yaraya sürmek hiç olmaz. Yakar. Bebek bu. Ama bebeklerde de pansuman yapılıyor iltihap kapmasın diye. Onu bari yapın mikrop kapmasın.

Sehpa ağırdır, yüzüne gelmiş bir de. Başka bir yerine bir şey olmadığına emin misiniz? Ben olsam kaptığım gibi acile giderdim.

zeytinyağı pişikte bile önerilmiyor, yakar ve deriyi deforme eder,aman diyim. doktorunuz yok mu, telefonla yada whats apptan danışın. Her ilac, krem bebeklerde kullanılmıyor.

Orayı bi arada tutacak bi şey lazım birazcık bile büyükse. Gidin bi bant bi şey yaparlar oraya

Hakiki kantaron yağı çok iyi gelir. Denenmiştir.
Kesik derin mi yüzeysel mi? Derinse yine de en azından sağlık ocağına götürüp göstermenizi tavsiye ederim.

Acile götürüp deri yapıştırıcısıyla yapıştırtmanız lazım. Merhem, kantaron yağı falan ondan sonra etkili olabilir ancak . Bu şekilde bırakırsanız iz kalır. Her acilde olmuyor o yapıştırıcıdan. En yakın acile gidip (onlarda yoksa) hangi hastanede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Salgından dolayı götürmedim. Bi de Kanama çabuk durdu. Yapıştırılsa daha mı az iz kalır

Gerekli tüm önlemleri alıp acilen doktora gidin. Eğer maddi olarak zorlanmayacaksanız özele gidin

1 buçuk yaşındaki bebeğimin üzerine deri sehpa düştü. Tam dudağının biraz üstü kesildi yatay.Acile götürmedim pandemi sebebiyle. 1 cm kadar yatay kesik var. Hızlı iyileşmesi ve iz kalmaması için ne yapabilirim? Bepantol anti scar jel siparişi verdim. Başka ne tavsiye edersiniz.
Cnm derinse mutlaka götür yazık çocuğa enfeksiyon falan kapar bebek sonuçta herşey surulmez

Hala götürebilirim de
Cnm derinse mutlaka götür yazık çocuğa enfeksiyon falan kapar bebek sonuçta herşey surulmez
Teşekkürler. Oksijenli su ve batikarla 3- 4 kez temizledim zaten. Çok derin değil sanırım açılma görünmüyor kapalı görünüyor karşıdan bakınca ama kesik olduğu belli. Ben yara kapandıktan sonrası için bepanten aldım zaten.

Böyle işte. Bi de öyle bi yer ki yapıştırma olur mu? Acile gitmeye korkuyorum. Yoksa gitmez miyim.

Eklentiler

• 20200920_174934.jpg
    20200920_174934.jpg
    181 KB · Görüntüleme: 244
Dikişlik bir kesi değilse yarayı batikola temizleyin birkaç gün. Sonra madecassol sürün. Dudak üstü oldugu için ve çocuk da küçük sanmıyorum yarayı kapattırmaz. En azından dokundurtmamaya özen gösterin. Ama yara çok açıksa muhakkak acile gidin özel hastaneler daha güvenli zaten onlar da baya tedbirli oluyorlar.
Bende aynı şeyi düşündüm. resim ekledim.

Back