• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek doğar doğmaz ilk 3 ay içinde hangi aşıların yapılması gerekiyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar doğunun bir ilinde görev yapıyorum ve çokta ilgili olduklarını söyleyemem, çok güvenemiyorum yani buradaki sağlık ocaklarına, benimde takip edip yönlendirebilmem için bebeğe ilk 3 ay hangi aşılar yapılıyor, yapılması gerekiyor yazarmısınız..

doğumdan bir ay sonra hepatitinin iknci dozu yapılıyor bundan bir ay sonra yani bebek 2 aylıkken verem, pnomkök, karma ,yani 3 tane aşı birden yapılıyor biz şimdilik bu kadar yaptırdık bu ayın sonunda tekrara aşımız var

doğar doğmaz devlet hastanelerinin hepsinde hepatitb 1. dozuyapılıyor.sana aşı kartını veriyorlar. bazen özel hastaneler olmayınca yapılmıyor o zaman sağlık ocağına yönlendiriler ilk hafta yaptırısın sağlık ocağında. bir ay sonrada hepatit 2. dozu var. bu arada ilk 15 gün içinde sağlık ocağına götürüyorsun topuk kanın var tarama için(fkü ve hipotiroidi) ilki hastanede doğduğunda alınıyor ikincisi sağlık ocağında.
2. ayın bittiğinde beşli aşın (pentaxim: difteri boğmaca tetanoz çocuk felci menenjit) ,verem(bcg) ve zatürre( pnomokok) aşın var. üçüde sağlık ocağında yapılıyor.extra paranla ishal aşısı(rotavirus) yaptırabilirsin bu da ağızdan damla olarak veriliyor.(150 ytl civarıydı ben yaptırdığımda iki doz halinde yapılıyor birinciden bir ay sonra ikinci şeklinde)
yani 3. ayda 4 aşı

biz şu şekilde yapmıştık 2. ayda bizde devlet henüz ödemiyordu pnomokoku 2. ayda beşli aşı verem ve rotavirusu yaptırdık bir ay sonra pnomokku.bir ay beşli aşı bir ay pnomok şeklinde yaptırdık. 4 aşıyı aynı andada yaptırabilirsin demişti dr.

.(150 ytl civarıydı ben yaptırdığımda iki doz halinde yapılıyor birinciden bir ay sonra ikinci şeklinde)
tatlım birinciden 2 ay sonra ikinci şeklinde biz öyle yaptırmıştık yanlış yazmışım pardon.

aysuncum merak etme, sağlık ocağındakiler ilgisiz bile osa aşı çok önemli, sen götürmeyi unutsan peşinde koşuyorlar, arıyorlar
onların sorumluluğunda çünkü bebeklerin aşılanması, yapmazlarsa suçlu duruma düşerler
biz yazın memlekete gitmiştik, orda yaptırdık aşısını, burdaki sağlık ocağından aradılar, aşısı vardı gelmediniz, yaptırdınız mı diye
sen unutsan onlar unutamaz merak etme

Doğar doğmaz hepatit aşısını ve kilosu uygunsa K vitamini yapılıyor. 1. ayında tekrar hepatit, 2. ay verem, 5'li karma ve pönomokok yapılıyor. 3. ayda rotavirüs 1. dozu yapılıyor.

Doğar doğmaz hepatit aşısını ve kilosu uygunsa K vitamini yapılıyor. 1. ayında tekrar hepatit, 2. ay verem, 5'li karma ve pönomokok yapılıyor. 3. ayda rotavirüs 1. dozu yapılıyor.

Bu K vitamini aşısıda ne oluyor ilk defa duydum.. Bizimkine yapılmamış. 2740 doğdu bebişim 1 ay erken o yüzden mi acaba?

Back