Arkadaşlar bebeğimi öksürük burun ve boğaz tıkanıklığı nediyle hastaneye götürdük doktor bronşit başlangıcı dedi antibiyotik ve buhar verdi üç gündür aşırı derecede öksürüyor ve nerdeyse nefes alamıyor tıkanıklıktan dünde den beridir de kusmaya başladı sizce normal mi kusarken balgam çıkarıyor bu olan bişey mi yoksa anormal mi uyku nedir kaybettik öksürüğü çok içten geliyor Allah rızası için başına gelen oldu mu ne yapsam iyi gelir antibiyotiği de kullanıyorum bana bi yardım edin nolur daha çok küçük 80 günlük oldu bu gün
Burnunu sürekli açık tutun temizleyin
Evi sürekli havalandırın, çok sıcak olmasın ev bebeğin üşümeyeceği kadar serin olsun
Battaniye, pelüş oyuncak, peluş örtü kıyafet, yün örgü kıyafet filan kullanmayın
Parfüm, oda spreyi, kokulu temizlik malzemesi kullanmayın
Dik yatırın, yan yatırın
Sırtını sık sık pıtpıtlayın, hava uygulamasından sonra sırtını pıtpıtlayın gaz çıkarır gibi ciğerleri açılsın
Balgamı kusarak çıkarması çok öksürdüğü için kusması normal, balgamı ne renk? Doktoruna söyleyin rengini. Balgam çıktıkça ciğer temizlenecek
Bronşitte öksürük sesi körük gibidir ciğeri parçalanıyor sanırsıni boğula boğula öksürür ama aslında öksürük sandığınız gibi derinden gelmez sadece sesi öyledir öksürük yüzeyseldir. Zatürrede ise kedi miyavlaması gibidir öksürük ses kısılmış öksürmüyor gibidir çok derinden gelir ve çok tehlikelidir
Çok bol emzirin
Antibiyotiği dakikası dakikasına verin, havasını yapın, doktorun dediklerine harfiyen uyun
Üç günde etki etmeye başlar antibiyotikler, doktora mutlaka kontrole götürün