Doğuma Hazırlık bebek bedenleri..??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.008
87
643
İstanbul
arkadaşlar şu bebek bedenleri çok kafamı karıştırıyor. beden karşılıklarına bakıyorum 3 aylık, 6 aylık olanlar var. mesela 3 aylık bedeni kaçıncı aydan kaçıncı aya kadar giydirebiliriz. 3.aydan-6.aya kadarmı giydirilebilir?yenidoğan bedenini 3 aya kadar giydirebiliriz diye düşünüyordum. kullanan arkadaşlar 1 aydan sonra küçük geldiğini söylüyorlar. kıyafet alırken tereddüt ediyorum kaç beden alsam diye..tecbüreli anneler bu konuda bilgi verirmisiniz?

yeni doganlar icin olanlari cok kucucuk. hemen kuculur tahminimce.
3 ay olanlar 0-3 aylar arasi giydiriliyor. 6 ay olanlar 3-6 aylar arasi giydiriliyor diye biliyorum.
ama bebekten bebege fark olur, bebek biraz iri yapiliysa 2 aylikken 3 aya gore olan giysiler kuculmus de olabilir.
o yuzden hazirlikli olmak lazim giysiler konusunda.
ben de cok tecrubeli sayilmam..

3-6 aylık beden numarası 68 mi oluyor? genelde bedenlerde 3 aylık, 6 aylık falan yazıyor. yada beden numarası karşılığında int.te öyle yazıyor.en iyisi şimdiden fazla bişey almamak. ben ilk üç ayda giyebilir diye yenidoğan kıyafetide fazla aldım. ama öğrendimki 1 ay ancak giyebiliyormuş.

ben yenidogan icin olan takimlari az aldim,cunku cok kucukler.bebegi Sikmasindansa hafif bol olsa daha iyi bence.bir de bebek cabuk buyur diye.daha cok 0-3 ay ve 3-6 ay aldim,

arkadaşların dediği gibi 0-3 aylık kıyafetler 1 ay sonunda gerçektende ufalıyor , nerde 3. ayda giydiriceksin imkansız..
etiketlerinde 52-58 yazanlar yeni doğan oluyor 1-2 ay anca giyiyorlar bu bedeni.

0-3 ay arası olan kıyafetler genelde bütün bebeklere oluyor..daha sonra değişim başlıyor bebeğe bağlı 6 aylık bebek 1 yaş kıyafeti giyebiliyor.0-1 yaş arası,,, bebekler en hızlı büyümeyi yaşıyor..o yüzden kıyafet alırken ilk edapda 0-1 yaş arası alın sonra bebeğinizin gelişimine göre kendiliğinden bir düzene giriyor.....

canım 0-3 ay olan badi ve kıyafetlerden cok alma bebeğin 3 kilo civarı dogacaksa
cünkü dar gelir 1-2 tane olsa yeter 3-6 ay ve 6*9 ay olanlardan al derimmm

tecrübeli ve alışveriş manyağı biri olarak hemen aydınlatayım :))

0-3 ay genellikle düşük doğum ağırlıklı yada prematüre bebekler için ideal ,normal kilodaki bebekler taş çatlasın 3 hafta giyebiliyor..

3-6 ay normal doğum ağırlıklı bebeklerin 3. ayına kadar kullanılabiliyor ,marka farkediyor ,mesela mothercare inkiler çok küçük ,ama başka markalarda değişiklik gösterebiliyor ..

6-9 ay en ideal beden ,3. aydan 9. aya kadar rahatlıkla kullanılabiliyor ..

9-12 ay tam ayı bence bebeğinizin 9. ve 12. ayları arası rahatlıkla olur .

12-18 ay da tam ayı ,bebek kilosu bu aylara uygunsa tam oluyor

18-24 ay bazı markalarda biraz büyük olabiliyor ama genelde tam tutuyor ..

sonrası çocuk reyonu artık giydirerek alıyorsunuz ..

tavsiyem 0-3 ay çok almayın ,bir iki bişey olsa yeter ,3-6 ay da yine bir iki çıtçıtlı bady ,bir iki pijama ,eşofman takımı ,bir iki tane patikli alt yeterli ..

6-9 ay mevsimine göre dilediğinizi alın ,9 aya kadar giyer

diğer ayları da mevsimine göre dilediğiniz gibi alabilirsiniz ..

bazı şeylerde aya göre değilde artık tecrübe kazandıkça evde bebeğinize olan şeyleri bildikçe zamanla göz kararı da alınır ..

benden bu kadar :)) sağlıkla büyütün bebişlerinzi..

kızlar bebekler ılk ayın sonunda 7 cm kadar uzayabılıyorlar bırazda kılolu dogarlar yada kılo alırlarsa fazla kuçük almayın derım hedıyede çok gelıyor 3 çocugu 2aylık olan bır anneden tavsıyeler

Back
X