• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakımı bu kadar zor muydu

4.5 ay kucağımda uyuttum. Aç bile kaldım. Sütüm azaldı.
5.5 6dan sonra rahatlayacaksınız.
Bana tadını çıkart koynunda durmasının diyorlardı da ne diyorsunuz siz diyordum
Haklılarmıs. O kadar özledim ki koynumda uyumasını. Simdi almaya kalksam da istemiyor
Kendi yatıp yuvarlanarak uyumak istiyor sıpa
yaaa benım oğlum da öyle koynumda uyurdu hep benım de cok hosuma giderdi şimdi uyusun istiyorum tırnamıyo yukarı atıveriyo kendisini

Arkadaşlar merhaba 2 aylık bebeğim var ve bakımı konusunda çok zorlanıyorum. Hiç bir iş yapamıyorum ev hep dağınık, ruhsal olarak da kendimi iyi hissetmiyorum. Enerjim düşük. Bebeğim sürekli kucak istiyor. Yemek yiyemiyoruz bazen. Eşim çalışıyor yardımcı olsada yetmiyor. Bebek bakımı ne zaman kolaylaşıyor ya da ne zaman alışırım bu döngüye. Lütfen beni yargılamayın deneyimli annelerle biraz motivasyon ve sohbet etmek istiyorum 💙
geçmiyo dediğim her şey geçti ve daha 7aylıgız biri bitiyo biri baslıyo ama hepsi geçiyo ben bi de 2aylık yeniden gebeyim 🥳 ve oğlum cokk ama cookkk zor bir bebek bunu ben demiyorum gören herkes diyor ama cok sükür bin sükür veren rabbime sağlıklı olsunlar da zor olsunlar ne yapalım büyüdükce kolaylasır 🤪

Bu iki ana kucağından birini alın. Muadilleri de var. Bebeğe beyaz gürültü dediğimiz fön makinası, dalga sesi gibi sesler dinletin. Benim 2 çocuğumu da sakinleştirdi. Anne karnındayken de buna benzer ses duyuyorlarmış.
geçmiyo dediğim her şey geçti ve daha 7aylıgız biri bitiyo biri baslıyo ama hepsi geçiyo ben bi de 2aylık yeniden gebeyim 🥳 ve oğlum cokk ama cookkk zor bir bebek bunu ben demiyorum gören herkes diyor ama cok sükür bin sükür veren rabbime sağlıklı olsunlar da zor olsunlar ne yapalım büyüdükce kolaylasır 🤪
Benimde 2 çocuğum arasında 13 ay var. Doğumdan 4 ay sonra kazara hamile kaldım 🤦🏻‍♀️ Allah kolaylık versin size de. Hamile olup küçük bir de bebeğin olması çok zor. Özellikle Sonlara doğru çok zorlanmıştım. 🙁

Eklentiler

• 06F19E67-99D6-4173-A9CD-1FA686B80689.jpeg
    06F19E67-99D6-4173-A9CD-1FA686B80689.jpeg
    50,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 15F1781B-BA20-4E5A-BC10-1D34C6AEA28B.jpeg
    15F1781B-BA20-4E5A-BC10-1D34C6AEA28B.jpeg
    30,9 KB · Görüntüleme: 53
Bu iki ana kucağından birini alın. Muadilleri de var. Bebeğe beyaz gürültü dediğimiz fön makinası, dalga sesi gibi sesler dinletin. Benim 2 çocuğumu da sakinleştirdi. Anne karnındayken de buna benzer ses duyuyorlarmış.

Benimde 2 çocuğum arasında 13 ay var. Doğumdan 4 ay sonra kazara hamile kaldım 🤦🏻‍♀️ Allah kolaylık versin size de. Hamile olup küçük bir de bebeğin olması çok zor. Özellikle Sonlara doğru çok zorlanmıştım. 🙁
ben de aynı sekil tek ilişkiden olmaz dedik oldu buna sükür rabbim aratmadı ilkini de bunu da biz sağlıklı olalım onlar sağlıklı olsun gerisi geçici günler bizim de 13-14ay olacak araları

Allah bağışlasın ve sağlıkla al kucağına 😁 evet herkes geçtiğini söylüyor tabi şuan zaman ağır akıyor benim için. Pozitif yorumunuz için teşekkür ederim 💐

Allah bağışlasın ve sağlıkla al kucağına 😁 evet herkes geçtiğini söylüyor tabi şuan zaman ağır akıyor benim için. Pozitif yorumunuz için teşekkür ederim 💐
3aylık olsun gaz biticek dediler 3ay olmasına hep gün saydım bazen saat sayıyordum eşime diyordum 00.00dan sonra oldu ya 1gün attı sayıyorum diyordum ha gaz geçti mi geçmedi ama olsun çıkarmayı öğrendi kendisi enazından :D

3aylık olsun gaz biticek dediler 3ay olmasına hep gün saydım bazen saat sayıyordum eşime diyordum 00.00dan sonra oldu ya 1gün attı sayıyorum diyordum ha gaz geçti mi geçmedi ama olsun çıkarmayı öğrendi kendisi enazından :KK70:
Yanlız değilmişim demekki 😅 bende sürekli günleri sayıyorum eşime sürekli 57.gün 58. gün diyorum. Elim sürekli takvimde 🤦🏼‍♀️

4.5 ay kucağımda uyuttum. Aç bile kaldım. Sütüm azaldı.
5.5 6dan sonra rahatlayacaksınız.
Bana tadını çıkart koynunda durmasının diyorlardı da ne diyorsunuz siz diyordum
Haklılarmıs. O kadar özledim ki koynumda uyumasını. Simdi almaya kalksam da istemiyor
Kendi yatıp yuvarlanarak uyumak istiyor sıpa
Benimde koynumda uyuyor bebeğim tarifi çok zor ve güzel bir duygu ☺️ belki bizimle tam olarak sosyalleşmediği için zordur bu dönem tek derdi emmek 🥴

Bu yorumu görünce yazmadan edemedim☺️ benim oğlum şu an 12 aylık ve ben 20 haftalık hamileyim. Hamileliğim biraz riskli olduğu için bu süreçte ailemden destek alıyorum. Sonrasını düşündükçe biraz çekiniyorum açıkçası siz süreci nasıl götürüyorsunuz? Aile ya da bakıcı desteği alıyor musunuz acb? (Bu arada serzeniş içinde olduğum sanılmasın 3 yıllık evlat hasreti sonrası kuzularımın varlığı en büyük şükür sebebim💜)

Arkadaşlar merhaba 2 aylık bebeğim var ve bakımı konusunda çok zorlanıyorum. Hiç bir iş yapamıyorum ev hep dağınık, ruhsal olarak da kendimi iyi hissetmiyorum. Enerjim düşük. Bebeğim sürekli kucak istiyor. Yemek yiyemiyoruz bazen. Eşim çalışıyor yardımcı olsada yetmiyor. Bebek bakımı ne zaman kolaylaşıyor ya da ne zaman alışırım bu döngüye. Lütfen beni yargılamayın deneyimli annelerle biraz motivasyon ve sohbet etmek istiyorum 💙
Seni cok cok iyi anliyorum. Ilk 3 ay zor. Cidden zor. 3 aydan sonra yavas yavas duzeliyor. Ara ara zorluklar olacak ama hem siz tecrubeli olacaksiniz hem de bebek dunyaya alisacak. Geciyor demislerdi cidden geciyor. Ruhsal olarak iyi hissetmeme bir de vitamin+mineral eksikligi ile de tetikleniyormus. Dogum ve emzirme cidden kolay degil. Emziren yada hamile kadinlar icin olan vitaminlerden basladim ben.

Evet bana da bu süreç hep böyle olacak gibi geliyor. Sosyalleşmekten korkuyorum dışarı çıkarsam bebek durmaz diye endişe ediyorum ve çıkmamayı tercih ediyorum bu durumu nasıl aşarım acaba. Teşekkür ederim güzel yorumun için.
Şimdi havalar ısınmadan tam dışarı çıkma mevsimi kesinlikle değerlendirin. Ben başlarda sadece sitenin bahçesine inebiliyordum 1-2 yakın yerlere gidin sonra zamanla markete hatta oğlumla başbaşa kahve içmeye gider olmuştum. Oğlum da gittikçe alışmaya, etrafını gözlemlemeye başlamıştı. 6 aydan sorna ek gıdaya başlayınca onu da dışarıda yedirmek çok kolay oluyor☺️

Bu yorumu görünce yazmadan edemedim☺️ benim oğlum şu an 12 aylık ve ben 20 haftalık hamileyim. Hamileliğim biraz riskli olduğu için bu süreçte ailemden destek alıyorum. Sonrasını düşündükçe biraz çekiniyorum açıkçası siz süreci nasıl götürüyorsunuz? Aile ya da bakıcı desteği alıyor musunuz acb? (Bu arada serzeniş içinde olduğum sanılmasın 3 yıllık evlat hasreti sonrası kuzularımın varlığı en büyük şükür sebebim💜)
Eşimle beraber bakıyoruz. 2.ye hamile kalınca eşim işini bıraktı bana yardım etmek için. Kendi annem ben yaşlıyım diye kenara çekildi. Kayınvalidem vefat etti. Bakıcı zaman zaman düşünüyorum. İlanda verdim. Ama hem evimde yabancı birisi beni rahatsız ediyor, hem de bebeklere zarar verir endişesi taşıyıp emanet edemiyorum. 🙁 Tek çocuğa kendim bakabiliyordum. Herşeyi ona göre ayarlıyordum. Onunla uyuyup, onunla uyanıyordum. 2.ci gelince düzenimiz tamamen bozuldu. Eşimin yardımı olmasa mümkün değil başa çıkamıyorum.
Size de sağlıklı doğumlar dilerim 🙏🏻

Yargılanacak hiç birsey yok emin ol her anne bunları yaşıyor.ikinci cocugumla ilk 6 ay memeye yapışık yaşadık benim de yardım edenim yoktu esimi beklerdim yemek yiyebilmek icin duş alabilmek için.su an daha alışma aşamasındasiniz zaman geçtikçe hem siz pratikleseceksiniz hem dilinden daha iyi anlayacaksınız.şu an herseyi mükemmel yapabilmeniz imkansız.ev isini çok düşünmeyin aciliyeti olanlari eşiniz de destek olur yaparsınız.
Benimki şu an 23 aylik olmak üzere bu defa da inatlasmalar peşinden koşturmalar emzirmeyi yeni sonlandırdık onun huysuzluğu ama bi defa sarılıp öpünce hepsi geçiyor 🫠
ben hep geçeceğini bilerek kendimi motive ettim.büyük cocugum boyumu gecti şu an bebekligini özlüyorum bile...hepsi geçecek ❤️

Güle güle büyütün yavrunuzu. Öncelikle benimki 7 veya 8. Haftada geceleri daha uzun uyumaya başlamıştı bu da anneye çok iyi geliyor. Daha uzun uyku ile daha dinç oluyorsunuz.
Sling kullanıyor musunuz? Bebeğinizi slinge alıştırırsanız siz de rahat edersiniz.

Seni cok cok iyi anliyorum. Ilk 3 ay zor. Cidden zor. 3 aydan sonra yavas yavas duzeliyor. Ara ara zorluklar olacak ama hem siz tecrubeli olacaksiniz hem de bebek dunyaya alisacak. Geciyor demislerdi cidden geciyor. Ruhsal olarak iyi hissetmeme bir de vitamin+mineral eksikligi ile de tetikleniyormus. Dogum ve emzirme cidden kolay degil. Emziren yada hamile kadinlar icin olan vitaminlerden basladim
Güle güle büyütün yavrunuzu. Öncelikle benimki 7 veya 8. Haftada geceleri daha uzun uyumaya başlamıştı bu da anneye çok iyi geliyor. Daha uzun uyku ile daha dinç oluyorsunuz.
Sling kullanıyor musunuz? Bebeğinizi slinge alıştırırsanız siz de rahat edersiniz.
Çok teşekkür ederim sağolun. Evet ilk uyuması uzun oluyor bazen 4 saati buluyor 9 gibi uyuyor ama sonra saatbaşı kalkıyor napalım buna da şükür 🥲

En zoru ilk 3 ay. Sonra gittikçe kolaylaşıyor. Bebeğinize oyun halısı alın. O dikkatini çeker. O esnada birazda olsun işlerinizi yaparsınız. Öğlen uyumuyor mu? O arada da iş yapabilirsiniz. İlerleyen aylar için ben hoppala almıştım. Onla da günde yarım saat oyalanıyordu. O esnada duş alıp, yemek yiyordum.
Bebekten bebeğe değişir tabiki ama benim için en kolayı resmen ilk 6 aydı 6 aydan sonra cok zorlanmaya basladim

Back