Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?

EDİT: Arkadaşlar, konum 1 yıl aradan sonra hortlatıldı ve bazı lüzumsuz kişilerce sinirlerim zıplatıldı. Son durum şu: 10 ay önce istanbula taşındık. Burada da istediğim gibi bir bakıcı bulamadığım için, işe başlamadım. Oğlum 1,5 yaşını geçti ve ben bakıyorum. Önümüzdeki yaz, memeyi ve bezi bıraktırıp, sonrasında güzel bir yaz tatili geçirip, o arada iyi bir kreş bulup, öyle işe başlamayı düşünüyorum. Yani 2,5 yaşındayken. Fikir veren herkese teşekkürler...

Son düzenleme:
Kv ye güvenmiyorsunuz. Bakıcı ya güvenmiyorsunuz. Maddi olarak İhtiyacınız yok manevi ihtiyaçtan istiyorsunuz. Ya yapmayı allah aşkına çalışmak zorunda olan kaç kadın biliyorum her sabah çocuğunu bırakıp işe geldiğinde hüngür hüngür ağlayan. 2 buçuk yıl sonra çocuğunuz kreşe başlar hem onun için kreşe gitmek ayrı bir heyecan arkadaşlar vs sizde işinize gidersiniz. Maneviyat kişiden kişiye değişiyor bu kesin. Şahsen çocuğuma benden başkası bakıp ben çalışıyorsam eve gelince yorgun argın o çocukla ilgilenemiyorsam beni üzen şey bu olur. Kadınlar çalışmasın kafasında değilim ama geri dönüş zorunluluğu öğretmen doktor vs gibi bir işiniz yoksa ve maddi durum yetiyorsa annesi olmadan her çocuk eksiktir. Annem çalışan çalışmak zorunda olan biriydi. Annem iyi bir anneydi ama çalışmak zorundaydı. Çalışan Anne çocuğu olmak çok kötü.
Merhaba arkadaşlar,

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?

Merhaba arkadaşlar,

Kesinlikle bakıcı bayan derim :stop::stop::stop:

Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Ben asla emanet etmezdim çocuğa vuran birine..

Ben de bakıcılarla büyüdüm ve annemin tüm maaşı bakıcılara gidiyormuş..Bir kaç sene dişinizi sıkın..Tabi bir de bakıcı var bakıcı var..Bu devirde çok iyi araştırma yapmak lazım..Evin her tarafına kamera falan döşeyin.

Tavrinizdan cok da maddi ihtiyactan ise baslayacaksiniz gibi gelmedi bana.
su ya da bu sekilde gecinebiliyorsaniz en azindan yasini bekleyin.
6,5 ay cok cok erken.

Kv ye güvenmiyorsunuz. Bakıcı ya güvenmiyorsunuz. Maddi olarak İhtiyacınız yok manevi ihtiyaçtan istiyorsunuz. Ya yapmayı allah aşkına çalışmak zorunda olan kaç kadın biliyorum her sabah çocuğunu bırakıp işe geldiğinde hüngür hüngür ağlayan. 2 buçuk yıl sonra çocuğunuz kreşe başlar hem onun için kreşe gitmek ayrı bir heyecan arkadaşlar vs sizde işinize gidersiniz. Maneviyat kişiden kişiye değişiyor bu kesin. Şahsen çocuğuma benden başkası bakıp ben çalışıyorsam eve gelince yorgun argın o çocukla ilgilenemiyorsam beni üzen şey bu olur. Kadınlar çalışmasın kafasında değilim ama geri dönüş zorunluluğu öğretmen doktor vs gibi bir işiniz yoksa ve maddi durum yetiyorsa annesi olmadan her çocuk eksiktir. Annem çalışan çalışmak zorunda olan biriydi. Annem iyi bir anneydi ama çalışmak zorundaydı. Çalışan Anne çocuğu olmak çok kötü.
Konuyu tekrar okuyun lütfen. Çalışmaya maddi manevi ihtiyacım var yazıyor.

Ayrıca bir mesleğim var...

Ve son olarak, işe başlasam mı başlamasam mı diye sormadım fatkındaysanız

maas bakiciya gidecekse ne anlami kaliyo. cok saçma insan ne olursa olsun çocuğunu kendi buyutmeli.

Ben çocuğum olsa bakıcıya emanet edemezdim ya öyle şeyler duyuyoruz ki tüylerim ürperiyor en azından 3 yaşına kadar babaanne baksa sonra kreşe gönderirsiniz.Kendi canından bir parça sonuçta kötü davranacağını sanmıyorum

Konuyu tekrar okuyun lütfen. Çalışmaya maddi manevi ihtiyacım var yazıyor.

Ayrıca bir mesleğim var...

Ve son olarak, işe başlasam mı başlamasam mı diye sormadım fatkındaysanız
kayınvalideniz bakabilecek durumdaysa ona baktırın. ha şu da olabilir. kayınvalideniz yaşlı,hasta vs bakamam diyorsa ; daha az maaşla çalışacak kadın illaki vardır,kayınvalidenizin gözünün önünde baksın. hem aklınız kalmaz,hem daha iyi bakılır. 2. öğretimde okuyan genç kızlar part time iş bakıyorlar 500-600 e bakarlar.

ben ananesi babannesi bakan cocuklari etrafimda cok gordum
yakinen sahit olduklarimda var
parkta fln gorduklerimde

cocuklar super bakilsa bile cok simarik olmakla birlikte yaslilarin tahammulu yok

mesela parkta cocuk kova istedi
baska cocuktan gordu
anne ikna etmeye yada dikkatini baska yone cekmeye calisirken kizan vuran dedeler gordum
bir damla yasi akmasin diye kuralsiz buyuyen cocuklarda

bakicilari bilmiyorum tanidigim var ama yakinen degil
bunlarida degerlendirin diye yazdim

bebeginiz icin hayirlisi olsun insaallah
bende calismayip evde bunalima girip
cocuguma bakan bir anneyim
bebeginiz icin en guzel tercihi yapmanizi dilerim

Maaşınızın büyük bir kısmı bakıcıya gidecek ise neden çalışıyorsunuz ki ? İhtiyacınız yoksa bence çalışmayın. Evladınız sizin kokunuzla büyüsün daha 6,5 aylıkmış..

Tavrinizdan cok da maddi ihtiyactan ise baslayacaksiniz gibi gelmedi bana.
su ya da bu sekilde gecinebiliyorsaniz en azindan yasini bekleyin.
6,5 ay cok cok erken.

maas bakiciya gidecekse ne anlami kaliyo. cok saçma insan ne olursa olsun çocuğunu kendi buyutmeli.

Çalışmanın maaş dışında başka getirileri de oluyor. Bu sebeple düşünüyorum. Eğer öyle olmasa maaşımın tamamını bakıcıya vereyim, hem yorulayım hem çocuğumdan ayrı kalayım demem herhalde.

Sanırım çalışmaya alışkın olduğun için evde fazlasıyla sıkılıyorsun bende doğumdan sonra çalışmak istemiştim iyi anlıyorum seni.
Ama bence biraz daha beklemelisin en azından yaşını doldurana kadar oğlun.
Tamamen ek gıdaya alıştır için rahat çalışırsın.

Bence kayınvalidenize bırakmayın, sizin istediginiz özellikleri taşımıyor. Hem günlere gidip oturmak onun da hakkı, kadın kaç yaşına gelmiştir.

Bakıcı bulun, bir müddet maaşın yarısının gitmesine razı olun.

Ne olursa olsun babaannenin bakmasi daha mantikli hem evladinin cocugu gözün arkada kalmaz asla cocuguna kotu davranacaginida zannetmem bakicinin garamtisi var belli bir yasa geldiginde verirsin krese o arada cocugun karakteri huyu suyu yeni yeni oturmaya baslar sosyallesir aradaki farki boylece kapatir fazlada evhamli olmayin bence ama yine de hem gozunuzun arkada kalacagi hemde o kadar para bayacaginiz birini isterseniz karar sizin

ben ananesi babannesi bakan cocuklari etrafimda cok gordum
yakinen sahit olduklarimda var
parkta fln gorduklerimde

cocuklar super bakilsa bile cok simarik olmakla birlikte yaslilarin tahammulu yok

mesela parkta cocuk kova istedi
baska cocuktan gordu
anne ikna etmeye yada dikkatini baska yone cekmeye calisirken kizan vuran dedeler gordum
bir damla yasi akmasin diye kuralsiz buyuyen cocuklarda

bakicilari bilmiyorum tanidigim var ama yakinen degil
bunlarida degerlendirin diye yazdim

bebeginiz icin hayirlisi olsun insaallah
bende calismayip evde bunalima girip
cocuguma bakan bir anneyim
bebeginiz icin en guzel tercihi yapmanizi dilerim
Çok fazla gözlemleyemesem de anneanne babaanne bakarsa şımaracağıbı tahmin ediyorum.

Bunalım konusunda bir tek siz anlayabildiniz, teşekkürler.

X