• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakımı ve ev işlerine yardımcı

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.622
11.609
408
İstanbul
Merhabalar 19 aylık bir bebeğim var ve 8 aylık hamileyim. Ayrıca 10 yaşında bir kuzum var ve ben çalışmayacağım.İki bebekle evi çekip çevirmek çok zor olur diye ev işlerine ve bebek bakımına yardımcı birini almak istiyorum. Hafta sonu görüşmemiz var. Nelere dikkat etmeli neler sormalıyım

Merhabalar 19 aylık bir bebeğim var ve 8 aylık hamileyim. Ayrıca 10 yaşında bir kuzum var ve ben çalışmayacağım.İki bebekle evi çekip çevirmek çok zor olur diye ev işlerine ve bebek bakımına yardımcı birini almak istiyorum. Hafta sonu görüşmemiz var. Nelere dikkat etmeli neler sormalıyım
Konu ile ilgili fikrim yok sadece üstte görünsün diye yazıyım dedim saglıkla kucagınızıa alırsınız inşallah benimde sizinki gibi 2 bebeğimin arasında 20 ay var

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Hem bebek hem ev isi icin tek kisi dogru olmaz. Kendimiz bile cocuk varken ev isi yaparak risk aliyoruz. Cocuk durmuyor, dusuyor, parmagini sıkıştırıyor. Esiniz dahil 3 kisinin çıkardığı bulasiklari yikamak veya makineye yerlestirmek bile uzun zaman alır. Camasir desen keza öyle.

Büyük çocuğunuzun yükü olacağını düşünmüyorum ancak ortanca da çok küçük ve büyük ihtimalle bebeğin doğumu ile size daha da düşkünlesecegi için tek bir yardımcınin hem çocuk bakımı hem ev işlerinde zorlanacagini düşünüyorum. Zaten ilk aylarda bebek size muhtaç olduğu için ikinci de küçük olduğu için bence ev işi ağırlıklı konuşun. Çocuk bakımında da çocukların yemeklerini hazırlama, ortancanin bezini değiştirme şeklinde olabilir.
Sling edinin muhakkak. Bebek slingte uyurken siz çocuklarla parka bahçeye çıkarsanız . Büyükle kutu oyunları falan oynarsanız. Bu şekilde yeni bir bireyin eve gelişi çocukların psikolojik açıdan uyumu için daha iyi olabilir. Bebek bjraz daha büyüyünce şartların değişebileceğini de baştan konuşabilirsiniz yardımciyla

Yatlimi istiyorsunuz onuda konusun

Benim var boyle yardimcim oncelikle daha once cocuk bakmisMi nekadar bakmis bunlari sorun. Bir iki hafta cocuklarin alisma durumuna bakmak istediginizi soyleyin her gun almayacaksaniz gunluk anlasin ben haftada 3 gun cagiriyorum ama gunluk anlastik cunku bazen benim isim oluyor istemiyorum bazen tatile falan gidiyorum gibi gibi. Sizde evde olcaginiz icin yemekleri siz yapin o bebek uyudukca ev islerinde yardim etsin biz bu sekilde yapiyoruz bana nerdeyse hic ev isi kalmiyor cok rahat ettim birde gidis gelis saatlerini konusun gerekirse biraz fazla verin ev islerinede yardimci olsun en zoru bence ev isi birliktw alisirsaniz evi cok guzel cekip cevirirsiniz

bence ev işlerini ona bırak genel olarak. Şöyle ki kahvaltı yemek günlük sil süpür bulaşıl çamaşır. Yenidoğanı zaten besler altını değişir yatırırsın. 19 aylık olanla da geri kalan zamanda ilgilenirsin. 19 aylık ve yenidoğan uyurken de bir hava almaya çıktığında kadın başlarında olur. Sen de nefes alırsın. Duş alırken de kadın yardımcı olur çocuklara göz kulak olur.
Yoksa hem ev işi hem bebek bakamaz. Sen evde olduğuna göre çocuklara ayır vaktini o da ev işlerini halletsin.
İzin günlerini, maaşı, eve misafir getirmemesini, evin kurallarına uymasını,çocukların yanında evde sigara içmemesini,temizlik kurallarını net olarak söyle

Zaten evde olacakmışsınız, 15 aylık ikiz bebekleri olan biri olarak ev işlerine ağırlıklı yardım isteyin.
Ev işleri hallolunca çocuklar gerçekten çok zorlamıyor. Çocukların banyosu, yemek yedirilmesi de sizi rahatlatır

Gelecek kişiye ben bebeğe bakarken sen evi supur sil diyecekseniz olabilir ama hem iki çocuğa bakıp hem temizlik yapacaksa ki yapamaz 19aylik bebek tehlikeli ve her an gözönünde olmalı kabul edeceğini sanmıyorum. O çocuklarla ilgilenirken siz siz çocuklarla ilgilenirken o olacak şekilde bir iş paylasimi yapılacaksa olabilir.

Aaa gerçekten mi☺️tecrübelerinizden faydalanmak isterim ben azıcık tırsıyorum
Küçük 7 aylık oldu büyük de 27 ay ben kıskanma olmasın diye ekstra dikkatli oldum küçük olanı emzirirken büyük gelince boşta kalan kolumla ona sarılırdım yada sohbet ederdim ilgisini çeken hikaye falan anlatırdım çünkü ilk zamanlar bebegi kucagıma alınca hemen benden ilgi ister kıskanır gibi olurdu sonra zamanla geçti o şimdi küçük kendi kendine oturup oynuyor zor bir bebek değil gerçekten Allah kolaylığını veriyormuş ilk bebegim hiç yalnız oturup oynayan bir bebek degildi gazlıydı bu tam tersi onun. Uykuları düzenliydi büyük olanın benim için en büyük kolaylık buydu akşam 8 de o uyuyunca dinleniyordum küçügü de 8 de uyumaya alıştırdım sonra şimdi daha rahatım odası ayrı olması önemli yoksa bebek sesinden gece uyanıyolar. Ben hep rahat biri oldum bunun da etkisi var çocuklar stresi hemen hissediyor. Bebekten sonra Büyük olanı degil de küçük olanı büyüge uydurdum yani bebek küçük diye evden çıkmamazlık yapmadım o abisinin düzenine alışarak büyüdü parka da gittik yürüyüşe de çıktık karda da oynadık yagmur da ıslandık büyük olanın hayatı degişmemişti olabilecek en az seviyede etkilenmiş olduğu için de çocuk etkilenmeyip beni zorlayan şeyler yapmadı

Back
X