How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek aşıları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sedef8181

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
89
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar 39 haftalık hamileyim.normal doğumu bekliyorum inşallah.hep özel hastaneye gittim.hiç sağlık ocağına gitmedim aslında sağlık ocağına git bebek doğduktan sonra aşılarını yaparlar dediler.uzak olduğu için gitmedim.benim sorum şu acaba özel hastanede aşıları yapmıyorlar mı?bir de hangi aşıların yapılacağını doğum yaptıktan sonra dr söylüyor mu yoksa sağlık ocağına mı gitmek gerek?sizler ne yaptınız?aşıların ne olduğunu ve zamanı hakkına bana kim bilgi verecek hastanede?

tabi ki yapıyorlar, doğduğu hastanede size bebeğin aşı takviminin ve gelişim tablosunun bulunduğu bir çizelge veriyorlar her kontrolde bebeğin kilosu ve boyu çizelgeye yazılıyor, aşıları takvime işaretleniyor

ben özel hastanede doğum yaptım ilk hepatit aşısını hastaneden çıkmadan yaptılar bize bebeğe ait kitapçık verdiler içinde aşı takvimi de var. 1. ay sonunda tekrar hepatit aşısı için hastaneye gittik şimdi 2. ayımız bitti yarın verem savaşa verem aşısı olmaya gidicez hemen arkasından hastaneye karma aşı ve çocuk felci aşısı için gidicez :( yani seni hastaneden yönlendiriyorlar ve bebeğin doğduğunu sağlık ocağına bildirim yapıyorlar seçim sana kalıyor istersen sağlık ocağına istersen hastaneye devam ediyorsun.

bende özel hastanede doğum yaptım.. arkadaşlarında dediği gibi çocuk doğdugunda ilk hepatit aşısını yapıyolar. ama bebek 1 haftalık oldugunda sağlık ocagına gitmen lazım.. topuktan kan alacaklar. bebek doğunca özelde de almışlardı topuktan kan ama 1 haftalık olunca alınan kandan daha net sonucl alınıyormus. mutlaka git ihmal etme. doğunca ası takvimi verirler. ama sağlık ocagında da sölerler sana. 1 yasından önce sadece özel aşı olarak sağlık ocaklarının yapmadıgı rotavirüs asısı var. onu özelde yaptırdım ben. ama diğer aşılar için özel veya sağlık ocagı kendi secimin.. genelde sağlık ocağını öneriyorlar hem ücretsiz hemde aşılar taze.. çünkü herkes orada yaptırıyor.. tercih senin.

rotavirüs aşısını tavsiye ediyomusunuz, bize bugün hastanede doktorumuz söledi önümüzdeki ay aşı yapılcak ve gereklimi emin değilim

ben de özelde yaptım doğumumu ordan bana aşı kartı werdiler (bi kitapçık)ilk aşılarını doğduğu gün hastanede yaptılar zaten.sonra topuk kanı wermemiz gerekiyodu sağlık ocağına.ilk doğduğunda hastanede aldılar ama sağlık bakanlığının takibinde olduğu için sağlık ocağına da wermemiz gerekiyodu ben oğlumun canı yanıcak diye wermek istemedim ama doktorumuz gerekli dediği için werdik sağlık ocağında da we böylece aşı maratonu da orda başladı:)ben de sağlık ocağında yaptırdım bugüne kadar we çok da memnunum.ilk başta çok korkmuştum temiz yapıcaklar mı diye ama inan benim sağlık ocağım hastanelerden daha temiz çok harika we çok da memnun kaldım.şimdi 1 yaş aşımızın zamanını dört gözle bekliyoruz:)hastanede de aşılarını yaptırabilirsin tabi ama yakında sağlık ocağın warsa niye gidesin ki?herşeylerine de bakıyolar bebişlerimizin.şimdi artık sıkı takipte sağlık bakanlığı güwenebilirsin yani

Back