Bebek aşıları

Buradan öğrendim özel menenjit aşısını, ebemizi arayip neden söylemediniz dedim resmen. Kadıncağız 1 yaşından sonra tek doz öneriyormuş o yüzden söylememiş, cocuk doktorumuza gidip 6.aydan başlayan 2 dozluk olanı mı yaptırsam diye danışacağım da salgın var diye bebeğimi götüremiyorum. İnşallah çocuğunuzla çocuğum hiçbir yerde karşılaşmaz, ben onu bu denli korumaya çalışırken sizin gibi insanlar yüzünden riskler artiyor ya sadece kendi çocuğunuzun değil cevrenizdeki tüm çocukların da günahlarını veballerini alıyorsunuz.

Hastalığın görülme sıklığı?
Toplum bağışıklığı?
Biten hastalıkların hortlaması?

Sadece rota virüsunden korkuyorum

Kadının çocuğu kizamiktan yoğun bakımda idi diyorum binpismandi çocuk engelli kaldı ama ne kdr hasar var o bile belli değildi diyorum hala internet msjlari atılıyor
İyi yaptırmayın sonra ağlamayın ama çocuk sizin çocuğunuz
Bide toplum bagisikligina etkisi var o vebalde sizin
Köylerde çocuk hastalıkları geldi mi her evden bir çocuk almadan gitmezmis aynen böyle devam

Aşılar sisteme taratılıp, aşılı insanlarla aşısızlar aynı ortama alınmamalı okula işe vs.
Biraz belgesel izleseniz aşı öncesi toplumların hastalıktan dolayı yaşadığı toplu ölümleri görürdünüz.
Dedem 86 yaşında cocuk felci kızamık kara vebadan ölmedi ?
Aşıdan da …
Birde mülteci krizi yüzünden ne hastalıklar girdi ülkeye yavaş yavaş görmeye başlıyoruz zaten uyuz vs.
Hayır ben hastanede yer bulamıyorum bunlar yüzünden. Aşıya bağlı bir sağlık sıkıntısında tedavi bile edilmemeleri lazım bu fıtratta ki insanların..

miller'in eleştirel aşı literatürü derlemesi isminde iki kitap var ikincisi hakemli bir akademik çalışma aynı zamanda. Aşı reddi vermeyi düşünüyorsanız asisizligi savunan bilimsel çevreleri mutlaka sıkı takip etmenizi tavsiye ederim. Bütüncül tıbbı savunan hekimlerde az değil. 98’e kadar ülke olarak güvenilir bir şekilde kendi aşımızı üretebiliyorduk ama 2011 yılında kapandı bu sistem… artık aşıları dışarıdan getirtiyoruz. Bill&melinda vakfının afrikada açlıkla mücadele eden çocukları patır patır aşılayıp özellikle çocuk felci aşısından sonra çocuk felci görülmeye başlanınca topluca para teklif edilip susturuldukları da bilinen bir gerçek… şimdiden proflar ilerde 3 çocuktan biri otizmli olacak deyip duruyorlar her yer özel çocuk merkezleriyle dolu önceden bu kadar sözde “özel çocuk” var mıydı mesela? Otizm sebebi sadece aşılar değil elbet ama tetikleyen faktör olmadığını kim kanıtlayabilir ki aşıların içerdiği timerosal maddesi ile otizm arasındaki bağlantıyı açıklayan nice makale de mevcut.
Gerekli gördüğünüz aşıları elbette yaptırın tercih sizin bütüncül tıbbı savunan hekim bulursanız şanslısınız öyle ilerleyebilirsiniz.

Kızlar bebeğinize aşı yaptırdınızmı ben hiç yaptırmak istemiyorum ne yapasam
9 aya kadar yaptırdım 9 aylikken yapılan asidan sonra bebeğimde aşının yan etkisi olan uyku bozukluğu baş gosterdi o süreçte ne yaşadığımı bir ben bilirim, aşı yaptirmayanlara aşırı karşı olan ben tabiki her aşısını yaptircam diyen biriydim aşı yaptirmayanlarla tartisirdim ama başıma gelince anladimki yaptırmamak daha iyiymiş, bir çocuğum daha olsa asla aşı yaptirmam net çevremde yaptirmayan bir çok kişi var hiç birinin bebeğinde de bir sorun yok şükür, onun dışında aşı olduğu 9 aylık süreçte sürekli ateşlenen, haftalarca hastalığı geçmeyen antibiyotik kullanmak zorunda kaldığım bebeğim şuan çok nadir hastalanıyor ve ilaçsız müdahalesi atlatiyor 2 3 gün içinde aşı yaptirana da saygım sonsuz fakat birşey sormak istiyorum hangimiz asilarin prospektusunu okuyoruz, yan etkilerini içindeki maddeleri araştırıyoruz bir soralım kendimize, son yıllarda gittikçe artan otizm mesela çocuklar TV izlediği için mi oluyor acaba yoksa aşılar mi neden oluyor ?

9 ay atak haftası ayrıca bir yerden hastalık kapmış olabalir belkide sadece bir tesadüf. 9 aylık yapılan asi yok rutin asilarda sadece yoğun göç nedeniyle etrafinizda kızamık vakası varsa önlemek amacıyla bir doz eklendi isteyen oluyor şuan onu. Bende yumurta alarjidi olduğundan ertelemistim . Bu aşının yumurta alerjisi olanların tedbirli yaptırdık 1 yaşında gene bir sorun yaşamadık.

Otizm gelirsek otizm TV ile olmaz otizm doğuştan gelen bir farkındalık tır. TV zombi gibi izleyen yeterki basimdan gitsin TV izlesin sabahtan akşama kadar küçücük bebekleri TV karşına hapis edenler bebeklerinde uyaran eksikliğine neden oluyor yalancı otizm belirteli gosteriyor. Bu sitede 6-7 aylık bebekleri izlettigini söyleyen çok var daha sonra pedagog aile gereken eğitim ve özen ilgi gösterilen bu çocuklar düzeliyor.ekrani sıfıra indirerek. Fakat otizm çok farklı birşey karıştırmayın.

9 ay atak haftası olabilir evet uyku bozukluğu atak haftalarinda oluyor şuan bebeğim 2 yaşında ve hala bu sorunu yaşıyoruz ve sadece uyku bozukluğu yaşamıyoruz benim yavrum her uykuya daldığı anda dilini ısırarak acılar icinde uyaniyordu 3 ay ne o ne biz uyku nedir bilmedik, uykusu geliyor uyumak istiyor ama uykuya daldığı ilk 5 dk içinde dilini ısırarak uyaniyordu bunlarda mi atak haftasi belirtileri ve 2 yaşını gecmesine rağmen hala devam etmesi ve ilaç kullanarak durdurmamiz ilacını bıraktığımız an tekrarlaması da atak haftası belirtisi o zaman evet normalde 9. Ayda yapılan bir aşı yokmuş 1 yaşında yapılan bir aşıyi bize sağlık ocağımiz 9. Ayda yapmış dediğim gibi o zamanlar o kadar körü körüne inaniyordumki asilara ne zaman cagirslar gidip yaptiriyordum.

Bende yaptirmadim hala ama karar veremedim rota virüsü asısi falan çok etkiliyo bazi bebekleri çevremdede var çocuk ishalden bi deri bi kemik kaldı çok korkuyorum ne yapacağim bilmiyor

Bende yaptirmadim hala ama karar veremedim rota virüsü asısi falan çok etkiliyo bazi bebekleri çevremdede var çocuk ishalden bi deri bi kemik kaldı çok korkuyorum ne yapacağim bilmiyor
Her anne bebeği için en iyisini bilir ve ister her annenin bebeğin yasantisi farklı yaptiranada yaptirmayanada saygım sonsuz ben yaşadıklarım ve araştırmalarımdan sonra yaptirmamaya karar verdim.

Peki bunu asi yaptı diye ilacını yazan doktorunuz mu dedi . Bilmiyorum duymadım hiç ondan soruyorum.

Peki bunu asi yaptı diye ilacını yazan doktorunuz mu dedi . Bilmiyorum duymadım hiç ondan soruyorum.
Doktorlar bu konuda açık açık konusamiyorlar malesef ve bana sadece üstü kapalı olarak bu aylarda aynı sorunla (uyku bozukluğu teşhisi ama hepsinde farklı belirtiler varmış, bizimki dil ısırıyordu, birisi nöbet geçiriyordu uyku aralarında vs) yatan 3 tane daha bebek var demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…