Doğuma Hazırlık Bebek Arabası seçimi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaşlar ben de kararsizim araba konusunda; maclaren techno xt mi yoksa xlr mi daha iyidir sizce?
Kullanan var mi sanirim tek fark xlr ye anakucagi yerleştirme sansimizin olmasi ya da baska farklar var mi ve techno xt alanlar dogumdan itibaren rahat
Kullaniyorlar mi?
Yardımlarınızı bekliyorum:)

eveeet maclaren xt mi yoksa bu travel sistem bebek arabaları mı hamileliğimde uzun süre düşündüm ve kızım şu an 6 aylık:) bebeğim doğmadan önce son bi kararla maclaren techno xt aldık. inanılmaz hafif diğerlerine göre ve sürüşü çok rahat. ama tek dezavantajı çift yönlü kullanılmadığı için ilk aylarda bebeğin yüzünü görememek oluyor ve arabanızda bebek ana kucağında mışıl mışıl uyurken onu alıp bebek arabasına koymak zor oluyor. ama kızım şimdilerde artık oturabildiği için ve etrafı izlemeye başladığı için rahat rahat gezziyoruz ve çok memenunuz. özetle maclaren xt ilk aylar için biraz sıkıntı ancak sonrasında çok kullanışlı. eğer ilk 4-5 ay çok gezmem diyorsanız o ağır ve hantal travel systemlere hiç gerek yok. arabanın tam yatma özelliği ve boyun desteği olması da büyük avantaj bu arada. ha çok param var diyorsanız ikisini de alın:) şaka bi yana ilk aylar biraz sıkıntı olmasına rağmen emin olun sonraki 3-4 sene çok rahat kullanabileceğiniz tasarımı da çok şık olan bi seçim :)

merhaba,bende pierre cardin enigma aldım.genelde toplu taşıma aracı kullanıyoruz acaba sığarmı.Toplu taşıma araçlarını kullananlra varmı aranızda

eveeet maclaren xt mi yoksa bu travel sistem bebek arabaları mı hamileliğimde uzun süre düşündüm ve kızım şu an 6 aylık:) bebeğim doğmadan önce son bi kararla maclaren techno xt aldık. inanılmaz hafif diğerlerine göre ve sürüşü çok rahat. ama tek dezavantajı çift yönlü kullanılmadığı için ilk aylarda bebeğin yüzünü görememek oluyor ve arabanızda bebek ana kucağında mışıl mışıl uyurken onu alıp bebek arabasına koymak zor oluyor. ama kızım şimdilerde artık oturabildiği için ve etrafı izlemeye başladığı için rahat rahat gezziyoruz ve çok memenunuz. özetle maclaren xt ilk aylar için biraz sıkıntı ancak sonrasında çok kullanışlı. eğer ilk 4-5 ay çok gezmem diyorsanız o ağır ve hantal travel systemlere hiç gerek yok. arabanın tam yatma özelliği ve boyun desteği olması da büyük avantaj bu arada. ha çok param var diyorsanız ikisini de alın:) şaka bi yana ilk aylar biraz sıkıntı olmasına rağmen emin olun sonraki 3-4 sene çok rahat kullanabileceğiniz tasarımı da çok şık olan bi seçim :)

uzun süredir araştırıyorum, doğru seçim mi bilmiyorum ama Graco Symbio Travel System en aklıma yatan oldu...sadece fiyatı biraz pahalı mı diyordum :KK43: nette baktığımda 1.500 tl civarında...izmirde bir mağaza haftasonu indirimi yapıyormuş, nakitte 1.000tl dedi. Acaba bu fiyatı kaçırmasam yarın alsam mı yoksa acele etmeyim biraz daha araştırsam mı diyorum...Sizce nasıldır bu model?

Kendi soruma kendim bir cevap yazayım :) öğleden sonra konuştuğum satış noktalarından sonra çıkarttığım ortak sonuç Graco marka iyi, araba güzel ama tam anlamıyla aksesuar kıtlığı var. uluslar arası sitelere baktığınızda travel sette portbebe var ama Türkiye de yok. hatta yağmurluk ve ayak örtüsü bile satılmıyor :KK43: bu durumda araba nekadar iyi olursa olsun bu seçenek gitti sanırım

arkadaşlar mrhb bir sorum olucak yardımcı olursanız cok sevinirim

ben pierre cardinin bebek arabasını aldım arkadaşımda aynı yerden aldı hemen hemen aynı model ama bizimkinin arka tekerleri sabit onların dört tekeride 360 derece dönüyo aslında ikimizinkide cift taraflı kullanılıyo sizce hangisi daha kullanışlı sinir oldum eski model aldım diye

bence hafif olmasına ve tam yatmasına onem verın..agır arabalar bır sure sonra baston pusetlerle yer degıstırıyor...

bence hafif olmasına ve tam yatmasına onem verın..agır arabalar bır sure sonra baston pusetlerle yer degıstırıyor...

Ben de baston tipi almayı düşünüyorum ama bebeğim rahat eder mi etmez mi diye düşünüyorum. O yüzden netten araba almayı düşünmğyorum açıkcası. Dokunup görmem lazım. Ama çoğu arkadaşım arabanın çok büyük ve ağır olmaması gerektiğini söylüyor. Bilemedim :S

ben de kararsızım ama araba alıp almamak konusunda:) doğumum yaza geliyor ve ilk 3 ay pek dışarı çıkabileceğimi sanmıyorum.. bahçemiz ve balkonlarımız çok geniş ve kullanışlı... bebeğimin güneş ihtiyacını balkonlarımızda ve bahçemizde gidermeyi düşünüyorum gezmektense.... sonra da zaten kış geliyor ve kışın da heryere arabayla gidip geldiğimiz için bebek arabasına ihtiyaç olmayacak... sanırım bir dahaki yaza bebeğimiz yaşını doldurduğunda, hafif ve basit puset arabalardan alacağım...

arkadaşlar bebek arabası seçimi anne adayını delirten bir sorun haline geliyor sanırım! ben de çok baktım, araştırdım. hem internetten hem de gezerek. eşimi de sürükledim peşimden, onun da fikrini almak için. ve şunu anladım. kimmm ne derse desin, gidip, içinize sinen bir araba alın. herkes hafif olsun diyor, tamam taşıma açısından büyük kolaylık sağlar eminim. ama benim evim asansörlü, arabam var, koyacak yerim var, neden gidip baston puset alayım diye düşündüm. tavsiye edilen çoğu modeli gidip gördüğümde beğenmedim, ya tipleri hoşuma gitmedi ya da fiyatları gereksiz pahalı geldi. en sonunda istanbul eminönü'ndeki havuzlu han'a gidip oradan bebeğimin diğer alışverişlerinin yanı sıra pierre cardin'in 4100 travel system bebek arabasını aldım. özellikle oto koltuğunun içerisindeki pedin kumaşı çok hoşuma gitti. arabanın kumaşı da çok güzel. çift yönlü vs.. kolay açılıp kapanıyor. benim çok içime sindi. sanırım 800 lira civarıydı. peşin ödemede %10 indirim yaptıklarından 700 küsüre aldık.
inşallah siz de bir an evvel bu dertten kurtulursunuz, Allah kolaylık versin:KK66:

Bebe confort- elea modeli çok hoşumuza gitti, kullanan arkadaş varsa memnun mu?
hem tamamen yatıyor, katlanınca küçücük oluyor, manevrası çok güzel... Ama kullananlar daha iyi bilir, yorumunuzu bekliyorum.

bende o kararsızlık içindeyim travelleri eğer kendi aracınız yoksa hiç tercih etmeyin derim hepsi kocaman oluyo onumu taşıcaz yoksa bebeğimi bebeğin eşyalarınımı kaslı kollarım var üstesinden gelirim kocaman havalı olsun diosanız alın tabi :) ben şahsen maclaren xt yada xlr modeli ve quinny zapp extra arasında kaldım hatta quinnynin koltuğunun katlanan modeli çıkmış kararımı versem yurtdışından alıcam ama bi verebilsem kararı off

daha en başından konuştuğum anne adayları ve internetteki araştırmalarım sonucu 2 model vardı aklımda Bugaboo ya da Stokke
ve ben Bugaboo'da karar kıldım.
Üstelik Bugaboo'nun Camelon3 modeli de yeni çıkmıştı almaya karar verdiğimizde ve düşünmeden onu aldık. Henüz tabi ki bebeğimle test edemedim ama kurup sürüş testi yaptığımda şimdiden doğru karar verdiğime eminim.

İnternetten uzun uzun özelliklerini araştırabilirsiniz ama bana sorarsanız

Neden Bugaboo Camelon diye;

-hafif
-mama sandalyesi, plaj modu (kumda da sürülebilme) olma özellikleri var
-manevra kabiliyeti inanılmaz, sürüşü çok rahat, tekerlekleri taşlı bozuk yollarda da kullanıma uygun (yaşadığımız yerde yollar pek bozuk da :)
-değişebilen renkli kısımları sayesinde 2. çocuk erkek olursa yine istediğimiz renk kumaş seti alıp kullanabilecez, şimdilik pembe olarak kullanıcaz =)
-tek elle açıp,kapanabilme özelliği
-yeni doğan için portbebe aparatı da beraberinde veriliyor

bu konuda ben de çok kararsızım.beni en çok zorlayan kısım bu araba kısmı

öncelikle sormak istediklerim var...mesela şu portbebelerden almak gerekiyor mu? bazıları travel sistemlerdeki ana kucaklarının kullanışlı olmadığını söylemiş...portbebe yeni doğan için daha iyi oluyormuş...tecrübeliler bu konuda ne der?

bir de baston pusetlerden mi almak lazım acaba diyorum bazen...çünkü onlar daha hafif oluyormuş,çocuk büyüdüğünde daha rahat oluyormuş kullanması...ne dersiniz?

ben aslında travel sistem diyodum direk ama araştırdıkça kafam karıştı :44:

şu trio setlerde var mesela,portbebe,araba ve anakucağı şeklinde öyle de olabilir diyorum...ya da hepsini ayrı ayrı almak?? pöff kafam çok karışık bu konuda

Bence bu bahsedilen fiyatlar aşırı. Bir bebek arabasına travel sistemse en çok 600 lira değilse en çok 400 lira bütçe normal. Gereksiz masraf bence, çünkü hepsi aynı işlevi görüyor, mesele iyi seçmekte. Örneğin bu arabanın özellikleri her yönden iyi ve yeterli. Massimo Ricco Fulmine Çift Yönlü Bebek Arabası seckinlerbebe.com

ya da bu araba;
en ucuz Sunny Baby SB-338 Partner Travel Sistem Bebek Arabas / Puset fiyat akakce.com'da

Size daha bir sürü bunlar gibi örnek bulabilirim.
Bence bebek arabasına ayırdığınız parayı da altın yapıp kenara atabilirsiniz, ilerde çok lazım olacak. :KK66:

Bence bu bahsedilen fiyatlar aşırı. Bir bebek arabasına travel sistemse en çok 600 lira değilse en çok 400 lira bütçe normal. Gereksiz masraf bence, çünkü hepsi aynı işlevi görüyor, mesele iyi seçmekte. Örneğin bu arabanın özellikleri her yönden iyi ve yeterli. Massimo Ricco Fulmine Çift Yönlü Bebek Arabası seckinlerbebe.com

ya da bu araba;
en ucuz Sunny Baby SB-338 Partner Travel Sistem Bebek Arabas / Puset fiyat akakce.com'da

Size daha bir sürü bunlar gibi örnek bulabilirim.
Bence bebek arabasına ayırdığınız parayı da altın yapıp kenara atabilirsiniz, ilerde çok lazım olacak. :KK66:

Ama bahsettiğiniz bu arabaların her ikisi de oldukça ağır arabalar. Özellikle Sunny'nin ağırlığı 15 kilo ki bu çok ciddi bir ağırlık. Diğeri de 11,5 kg. gibi ki bu da yine tercih edilecek bir ağırlık değil, bebeklerimizin kilosu da eklenince hem arabanın sürüşü hem de arabayı taşıma konusu kabusa dönüşebilir.

Ben yaklaşık bir aydır yerli yabancı alışveriş siteleri ve forumlarda bu konuyu araştırıyorum. Araştırmalarım sonucu başlıca kriterlerimi, çift yönlü kullanım, güvenlik, hafiflik, sürüş (ve manevra) kolaylığı ile kolay açılıp kapanma olarak belirledim. Bu kriterlere göre fiyatı da çok astronomik olmayan, çok tercih edilen 2 model belirleyebildim: Concord Neo Travel Sistem ve Graco Symbio Travel Sistem, ancak henüz bu ikisi arasından tercih yapamadım.

Concord Neo çok tercih edilen, kalitesini ve gerek bebek ve gerekse ebeveyn açısından konforunu ispatlamış bir model. Bir çok forumda fiyat olarak kendisinin neredeyse iki katı olan Stokke ile kıyaslanıyor ve fiyatının çok daha uygun olması nedeniyle ondan daha fazla tercih edilebiliyor. Sürüş ve çarpma testlerinde uluslararası otoriterler tarafından oldukça iyi puanlanmış, bebeğin güvenliğini maksimum sevitede gözetiyor, zaten Alman malı:) Tekerleklerinin süspansiyonu gayet iyi, ayrıca bagaja yerleştirirken dilerseniz çıkarabiliyorsunuz. Puset yüksekliği ayarlanabiliyor, isterseniz bebeğiniz için mama sandalyesi boyuna gelebiliyor, böylece bebeğiniz de masada sizinle aynı hizada oturuyor ki bu özellik de yine Stokke, Bugaboo gibi fiyatı Concord'a göre 1,5-2 kat fazla olan astronomik fiyatlı ürünlerin başlıca tercih nedenlerinden. Concord Neo'nun benim açımdan dezavantajı, 2013 modelinin, 2011 ve 2012 modellerine göre daha çirkin görünmesi ve ağırlığının da biraz artmış olması. Şu anda piyasada eski modellerini bulmak da mümkün değil yani mutlaka 2013 almak durumundasınız, belki şimdi 2014 modeli gelebilir, bir süre daha beklemekte fayda var gibi. 2013 modelin ağırlığı 9,4 kg. imiş, ama ana kucağının ağırlığı gayet iyi, sadece 2,4 kg. Şu anda travel sistem olarak (puset+ana kucağı) fiyatı, 1.700 ila 1.950 TL arasında değişiyor.

Graco Symbio Travel Sistem de yine çok tercih edilen, kaliteli ve birçok avantajı olan bir travel sistem. Sanırım başlıca avantajı fiyat açısından sağlıyor. Zira ana kucağı ve pusetin birlikte fiyatı 1.200 TL civarı ki bu fiyat, muadillerine göre oldukça uygun bir fiyat. Beni en çok cezbeden özelliği, yalnızca çok pahalı markalarda bulunan bir özellik olan, tutma kolundan yön değişikliği yapılabiliyor olması oldu. Yani bebeğinizi ve puseti yerinden çıkarıp, ters yöne takarak yön değişikliği yapmak yerine kolu ileri doğru itiyorsunuz ve bir klik sesi duyuluyor, sonra kolayca itme kolunu karşı tarafa geçiriyorsunuz ve bebeğinizin yönü değişmiş oluyor. Ayrıca, ana kucağı ile kullanırken bebeğin bulunduğu nokta pusete göre daha yüksekte kalıyor, bu da daha az eğilmek/bükülmek açısından bir avantaj. Tekerlekleri ve sürüşü güzel, bebeğin ağırlığını arabaya eşit dağıtan bir sistem kullanılmış, bu da arabanın daha rahat sürülmesini ve daha rahat manevra yapılabilmesini sağlıyor. Ürünün çok fazla renk seçeneği yok, yanılmıyorsam dört renk mevcut; şampanya, kırmızı, mavi ve siyah olarak. Ama fiyat kalite performansı gerçekten oldukça yüksek bir ürün. Ağırlığı 7,5 kg (bence bir puset için çok çok iyi bir ağırlık, neredeyse bastonlar da bu ağırlıkta), ana kucağının ağırlığı ise 4,4 kg.

Benim araştırmalarımın sonucu böyle hanımlar, aranızda bu arabaları kullananların yorumlarını almak isterim. Ya da sizin bildiğiniz, yukarıda saydığım kriterlere uygun başka arabalar varsa, önerilerinizi almak isterim.

Son düzenleme:
merhaba
ben de ana kucağı bakıyorum, ana kucağında bebeğimin sırtının rahat olamaması endişesi duyuyorum. Bir arkadaşım aşağıdaki kiddy markasını tavsiye etti? Oto koltukları da güvenlik testlerinde çok başarılı dedi. Ana kucağı düze yakın yatıyormuş, Alman markası. Duyan bilen, kullanan, yorum yapabilecek olan anne ve anne adaylarının yardımlarını rica ederim??? Başka hangi markaları önerirsiniz?
https://www.facebook.com/KiddyTR
www.kiddy.com.tr

Bende 22 haftalık hamileyim daha erken olsa da çok araştıdık çok kafamız karıştı. en son chicco ı move karar vermiştik ki anne-bebek fuarına gittik. Orda Graco Evo Travel Sistem Bebek Arabasını gördük ve resmen vurulduk :) çok hafif , alt sepeti çok geniş, koltuğuyla beraber katlanabiliyor(chicco katlanmıyor) , tek elle açılış kapanış yapılabiliyor, araba koltuğu kolay takılıp çıkartılıyor,tekerlekleri geniş ve çok yumuşak ve fiyatıda çoğu emsallerine göre uygun geldi. Biz aldık umarım fikir verebilmişimdir. :KK34:

X