• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek arabası olmazsa olmaz bir ihtiyaç mı?Tecrübeli anneler bu acemi anneye bir akıl

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Malatyagelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
599
77
0
İçel Mersin
Doğuma 48 gün kaldı. Henüz bebek arabası almadık. Aslında o koskoca arabayı nasıl kullanacağımı da bilemiyorum. Yaşadığım semtte herşey ayağımın altında. Arabamız da var. Ama yine de gerekli midir bebek arabası. Düşünüyorum da hem bebeğim, hem çantam, hem de o araba nasıl olacak bilemiyorum. Alsam mı almasam mı bir akıl verin tecrübeli anneler. Alsam bile doğumdan sonraya da bıraksam olur herhalde. Zaten ilk 40 gün bir yere gideceğimi sanmam.

Market alisverisine veya herhangi bir yere dolasmaya gittiginizde, bebegi devamli kucaginizda tasimak sizi yorabilir diye dusunuyorum. Kol cantanizi arabanin altina koyabilirsiniz veya sapina asabilirsiniz bence, ama hem bebek kucakta, hem canta kolda daha zor olabilir.

Ote yandan, bilekleri cok ince ve ust beden gucu cok az biri olarak ben de bebek arabalarini bagajdan nasil cikartacagimi, nasil acip kapayacagimi dusunmuyor degilim.

Market alisverisine veya herhangi bir yere dolasmaya gittiginizde, bebegi devamli kucaginizda tasimak sizi yorabilir diye dusunuyorum. Kol cantanizi arabanin altina koyabilirsiniz veya sapina asabilirsiniz bence, ama hem bebek kucakta, hem canta kolda daha zor olabilir.

Ote yandan, bilekleri cok ince ve ust beden gucu cok az biri olarak ben de bebek arabalarini bagajdan nasil cikartacagimi, nasil acip kapayacagimi dusunmuyor degilim.

Aslında haklısınız. Ama market evimin karşısında, telefonla eve hizmetleri de var. Ama illa ki kendim çıkıp dolaşmak isterim belki, sahile falan yürüyüşe çıkarsam, ya da bebeğim hava alsın güneşlensin istersem diye ben de araba iyi olur diye düşünüyorum. Baby2go proton çok çok hoşuma gitmişti, açılıp kapanması çok pratik; ama onda da 6 aydan sonra çocuk sıkışıyor içi dar diyorlar. Karar veremiyorum bir türlü. Diğer beğendiğim arabada katlanınca epey büyük ve ağırdı. Burada yapılan yorumlara göre karar vericem artık. Önereceğiniz bir model olursa yazar mısıınız?

Aslında haklısınız. Ama market evimin karşısında, telefonla eve hizmetleri de var. Ama illa ki kendim çıkıp dolaşmak isterim belki, sahile falan yürüyüşe çıkarsam, ya da bebeğim hava alsın güneşlensin istersem diye ben de araba iyi olur diye düşünüyorum. Baby2go proton çok çok hoşuma gitmişti, açılıp kapanması çok pratik; ama onda da 6 aydan sonra çocuk sıkışıyor içi dar diyorlar. Karar veremiyorum bir türlü. Diğer beğendiğim arabada katlanınca epey büyük ve ağırdı. Burada yapılan yorumlara göre karar vericem artık. Önereceğiniz bir model olursa yazar mısıınız?

Tabii ki yazarim :-) Ben daha 16 haftalik hamileyim, pek de hevesli bir hamile degilim sanirim ki sadece bir kere araba baktim bugune kadar. Markasi Stokke'ydi, hem portbebe, hem araba, cok amacli bir urundu.

Tabii ki yazarim :-) Ben daha 16 haftalik hamileyim, pek de hevesli bir hamile degilim sanirim ki sadece bir kere araba baktim bugune kadar. Markasi Stokke'ydi, hem portbebe, hem araba, cok amacli bir urundu.

Ben 34 haftaya girdim, geçen hafta baktım ben de. Park yatak aldık, arabada bakayım dedim o arada ama karar veremedim. Keşke araba mecburi olmasa.

bende ne gerek var bebek arabasına kullanmam zaten diye hamileyken almamıştım
bizim ilk aylar kışa denk gelmişti sonra tam haraketlenme zamanı yaz geldi 5-6 aylarda
ve araba şartmış dedim en basiti çıktık bir çay bahçesine çay içmeye çocuk uyudu kucağında yatıramıyorsun
pazar market işlerini geçtim ki onlardada çok lazım oluyor ama sıkılıyorsun evde dışarı çıkıp gezmek istiyorsun

benim sana tavsiyem tam yatan baston arabalardan al rüzgarlığı filan olsun hem hafif hem katlandığı zaman yer kaplamaz hemde
daha kullanışlı

Bence de bebek arabası gerekli bir ihtiyaç bir yere giderken en basiti ekmek almaya bile gitseniz bir elinizde bebek bir elinizde ekmek inanın zor olur,birde biraz büyüyüp hareketlenmeye başladımı kontrol etmek çok zor oluyor ama bebek arabası olduğunda ona koyun sizde rahat bebeğinizde rahat ve daha güvenli.

bebek arabası olmazsa olmaz, bazen bizimkisi arabada kalıyor arabada işe gitmişse dışarı bile çıkmıyorum ben.

chiccokun simple city diye bi modeli var bende. sepetide var özellikle kışın kendi montumu çantamı bile içine atıp rahat rahat dolaşıyorum. aldığınız arabada sepet olmasına dikkat edin.

Bende hamileyken Acelesi yok deyip almadim dogumdan bi ay sonra aldik gezmeye felan gidince cok ise yariyo tabi esim yanimdaysa cunku onu ac kapat ugrasmak istemiyorum. Ben chicco ya da kraft in kini oneririm kraftin ki bi suru ozelligi var ve cok guzel gitti gidiyor dan bi arastir bence fikir edinirsin hem

bebek arabasız olmaz. koca koca çocuklar için bile kullanılıyor. ben ilk zamanlar ablamın çift yönlü olan bebek arabasını kullanmıştım. sunny babbynındi. çif yonlü olması çok iyi oluyor bazen rüzgara gore yon degiştirirdim. ama agırdı biraz. 5 6 ay kullandım. sonra daha hafif tam yatan bir baston aldım. şuan onu kullanıyorum. oglum 1 yaşında. araba şart aşıya falan götürürken işimi çok gördü... bastonumun tek eksigi sepetı yok..

Bebek arabası bence ihtiyaç araba olmadan tekbaşıma biryere gidemiyordum kucakta çocuk ve canta hele birde bebek uyursa taşıması çok zor tekbaşıma dışarı cıkamazdım arabam olmasaydı arabayı seçerkendr bazı şeylere dikkat etmek gerek en önemlisi hafif olması

bebek arabası olmazsa olmaz ihtiyaç. alışverişte yürüyüşte dışarda bebek uyuduğunda çok gerekli bir malzeme. çift yönlü olması iyi olur. yani benim kız hep beni görmek istiyor, yada rüzgara göre yön değiştiriyorsun. hafif olsun dersen baby togoproton öneririm. ben Pierre cardin kullanıyorum pek memnun değilim mağazada baby to go yu incelemiştim baston gibi katlanıyor ve hafif. tabi kullananlarada sormak lazım..

Slm!
Bebek arabasız bir hayat düşünemiyorum bile :) bir yıldır o kadar çok kullandım ki, şimdi ikinci bebek gelince ne yapıcam diye kara kara düşünmekteyim..
Quınny zapp xtrayı incelemenizi tavsiye ederim..

Back