- 18 Mayıs 2021
- 749
- 396
-
- Konu Sahibi PurpleRose
Oğlum olucak Allah nasip ederse
Liste yapmış arkadaşlar benimle listelerini paylaşabilir mi? Erkek annesi tecrübeli anneler varsa onlardan da fikir alabilirsem çok sevinirim
Erkek bebek daha çok ıslatıyor altını diyolar zıbın vs daha çok gerekiyormuş bu yüzden sayısı ne kadar olmlı vs bunlsr hakkında bi fikrim yok açılcası en az 10 tane alırım bndeValla ben ilk 3 aylığı unisex genellikle beyaz ağırlıklı şeyler alıcam 10 tane düz beyaz zıbın, ağız mendili, 1 hastane çıkışı, 3-4 tane takım, 1-2 tane uzun kollu zıbın bunları almayı düşünüyorum bir iki şey daha eklenir belki yenidoğan bunları düşünüyorum
Öncelikle hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallahMerhaba hanımlar 23 haftalık hamileyim. Henüz hiç bir şey almadım. İlk gebeliğim ve tecrübesizim. Liste yapmaya başladım ama neyi ne kadar alacağımı,hastanede neyin daha çok ihtiyaç olacağını,ilk 3 ay nelerin ne kadar lazım olacağını bilmiyorum. Sadece hastane için değil tüm alınacaklar olarak fikir alabilirsem daha memnun olurum.
Ayy elleriniz dert görmesin hakkınızı helal edin gerçektenÖncelikle hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah5 aylık annelik tecrübemle yazıyorum bol bol ağız mendili alın ,yenidoğan kıyafeti çok almayın kilosuna göre sonradan da alabilirsiniz .ev tipi ana kucağı benim en büyük kurtarıcım oldu muadil bi marka alabilirsiniz elektrikli olanlara gerek yok bence.Bebek bezini çok stok yapmayın bebeğinizin cildini bilmiyorsunuz.Zıbınlar çok lazım oluyor.Fermaurarlı tulumlar çok kullanışsız bebeğin ayağı çok zorlanıyor pişman oldum ben aldığıma alırsanız alttan çıtçıtlı olanları alın.Büyük kıyafetler almayın 0-3 ay arası olsun yeterli zaten her şey artık elimizim altında.Islak mendil pek kullanılmıyor ciltleri çok hassas pamuk ya da tablet bebek havlusunu (suya koyunca ıslak mendil olanlar ) öneririm.Doğumunuz yaza doğru olacak sanırım kalın battaniyete gerek yok nohut battaniyeler pikeler ve hazirandan sonra müslin örtüler çok kullanışlı oluyor.Şarjlı buhar makinesi çok işlevsel hem de sessiz ,hastalık döneminde çok lazım oluyor.Ateş ölçeriniz elinizin altında bulunsun.Alt değiştirme örtüleri çok kullanılıyor.Deterjan olarak sıvı olanlardan ziyade toz granül sabunları öneririm.Daha temiz yapıyor .Göğüs pompası alırsanız şarjlı eller serbest olanlardan alın tak ve işlerini yapmaya devam et çok rahat anneyken vakit çok kıymetli oluyor.
Bebek telsizi de alırsanız çok iyi olur .(Çocuk başka odada uyurken aklınız orda kalmıyor telsizden hemen sesi geliyor.Benim elim ayağım oldu zırt pırt odaya gidip bakmıyorum)Kanguru gereksiz bebekler pek içinde kalmaktan hoşlanmıyor.Sling daha kullanışlı.Puset çevrenizde birinde varsa ondan bi kaç aylığına alabilirsiniz pek kullanılmıyor.Katlanbilir küvetlerin boyu küçükmüş ben sonradan fark ettim kızıma şimdiden küçük geldi .Küvet alırsanız boyutuna bakın.Şampuan ve bebek yağı yeterli pişik önleyici vücut losyonu pek kullanılmıyor . Ama temiz içerikli bi pişik kremi bulunsun.Emzik düşünürseniz 1 tane bulunsun yeterlş belki tutmayacak.Oda termometresi işime çok yarıyor.Ona göre uyku tulumu aldım Aklıma geldikçe yazarım
Helal olsunAyy elleriniz dert görmesin hakkınızı helal edin gerçektençok teşekkür ederim tüm bilgileriniz için Rabbim evladınızın acısını göstermesin iyi günler görsün inşallah
Evet evet haklısınız olabilecek herşeyi yazdım. Şimdi kesin alıp almayacaklarm arasında tecrübeli anneleri dinleyerek eleme veya kaç adet daha alabilirim gibi eklemeler yapıcam .Helal olsunha bu arada bunları numarayla liste yapın her aldığınıza + işareti yanına ekleyin bu sayede işiniz daha da kolaylaşır insan ne aldığını unutabiliyor.ben de tecrübesizdim ama sora sora öğrendim halen de öğreniyorum nerde bi yardıma ihtiyaç hamile görsem hemen bildiklerimi anlatmaya çalışıyorum amin hepimiz için inşallah
Çooom teşekkür ederim, hiç faydalı olmaz mı2 yas annesi, subatta da gelecek bebesi olan biri olarak yaziyorumilk zamanlar sut toplayici pompalar benim elim ayagim oldu, lansinohun bir de mochinin var ben lansinoh kullanmistim cok memnundum cunku bir memeden emzirirken digerinden surekli sut akiyordu diger memeden akan sutu toplayip posetlemek icin cok pratik (yeri gelmisken sut saklama poseti de temin edin). Benim meme ucu yaralarim cok oldu ne denediysem fayda etmedi o yuzden catlak kremi gumus kapak size kalmis ama sanki gumus kapak biraz rahatlatiyordu. Depend 1 paket yeterli oldu benim cok sakir sakir kanamam olmadigi icin lohusa pedi yetti bana tercihinize gore bunlardan da edinin. Ben tam aksine fermuarli tulumlarla cok rahat etmistim ki kizima hala giydiriyorum geceleri. 2 saatte bir uyanip cit cit cit 50 tane citcit beni deli ediyordu uykumun arasinda bez degisirken dogdugundan beri uni baby islak mendilleri kullaniyorum ay ay degisiyor icerikleri olumsuz hicbir tecrube yasamadim. Tirnak makasi, torpusu bunlari unutmayin. Biberon edinin 1 adet ne olacagi belli olmaz mama vermek zorunda da kalabilirsiniz. Kizimda nuk kullandim memnundum. Yine uni babynin biberon emzik temizleyicisi var benim elim ayagim olmustu biberon yikarken. Kiyafet olarak simdilik yenidogan ve 3 aylik alin kuculdukce alirsiniz. Umarim faydali olmustur
Bebek arabasını kesinlikle travel almayın çok hantal oluyor. Tek elle açılıp kapanabilenlerden alın mutlaka. Ana kucağı uzun bir süre kullandım elektrikli olan değil ama onu sevmedi ve bence ikinci el alınabilir. Park yatak yine uzun süre kullandığım bir üründü bunu alırsanız ek beşik almaya gerek yok. Mutlaka süt sağma makinesi lazım oluyor memeler kontrolsüz bir şekilde çok süt üretiyor ama kablolu olan değil de eller serbest modelleri var onu öneririm çok pratik. Emzirme yastığı ilk 1 ay çok kurtarıcım oldu sezaryen dikişlerden dolayı konforlu emzirme sağladı sonrasında da yüz üstü yatırıp aktivite yaptırttım onunla. Mutlaka meme ucu için plastik kalkanlardan alın hem meme ucu açıkta kalıyor hem de içine süt doluyor. Meme ucu kremi lansinoh kullandım memnun kalmıştım tavsiye ederim. 2 tane biberon biri büyük biri küçük her ihtimale karşı evde durmasında fayda var. Şimdilerde babynestler çok moda ama bence aşırı gereksiz. Ağız mendili fazla fazla alın ilk aylarda kusma fazla oluyor. Bebek kamerası almıştım hala da kullanıyorum çok işime yaradı. Göğüs pedi mutlaka alın bana çok lazım olmuştu iyi ki almışım. Mama sandalyesi fonksiyonlu birşey olmasına gerek yok benimkinin tek fonksiyonu üst tarafı çıkıp yıkanabiliyor uygun bir ürün almıştım gayet işimi görüyor. Uyku tulumu öneririm üst örtme derdi yok. Bez ve ıslak mendil stoklamayın 1-2 paket alın yeterli, pişik olma ihtimaline karşı. 10 tane yenidoğan zıbın almıştım. Fermuarlı ve ayağı kapalı olan zıbınlar kullanışlı olmuyor. E bebeğin kendi markası toz leke çıkarıcısı var kaka lekelerine birebir kaynar suda bekletiyorsunuz. Emzik ile alakalı birşey diyemiyorum benim bebeğim emzik almadı. 1 paket depend almıştım bana yetti. Emzirme sütyenlerini E bebekten aldım memnun kaldım. Kanguru aldım ama çok sırtım ağrıdı benim kullandığım marka ile de alakalı olabilir. Son olarak çok kıyafet almayın daha 1 ayı dolmadan kıyafetler küçük geliyor. Doğumdan sonra bebekle beraber her gün dışarıya çıkıp 10 dk temiz hava alın ikinize de iyi gelecek. Hayırlı doğumlarınız olsun