Öncelikle hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah
5 aylık annelik tecrübemle yazıyorum
bol bol ağız mendili alın ,yenidoğan kıyafeti çok almayın kilosuna göre sonradan da alabilirsiniz .ev tipi ana kucağı benim en büyük kurtarıcım oldu muadil bi marka alabilirsiniz elektrikli olanlara gerek yok bence.Bebek bezini çok stok yapmayın bebeğinizin cildini bilmiyorsunuz.Zıbınlar çok lazım oluyor.Fermaurarlı tulumlar çok kullanışsız bebeğin ayağı çok zorlanıyor pişman oldum ben aldığıma alırsanız alttan çıtçıtlı olanları alın.Büyük kıyafetler almayın 0-3 ay arası olsun yeterli zaten her şey artık elimizim altında.Islak mendil pek kullanılmıyor ciltleri çok hassas pamuk ya da tablet bebek havlusunu (suya koyunca ıslak mendil olanlar ) öneririm.Doğumunuz yaza doğru olacak sanırım kalın battaniyete gerek yok nohut battaniyeler pikeler ve hazirandan sonra müslin örtüler çok kullanışlı oluyor.Şarjlı buhar makinesi çok işlevsel hem de sessiz ,hastalık döneminde çok lazım oluyor.Ateş ölçeriniz elinizin altında bulunsun.Alt değiştirme örtüleri çok kullanılıyor.Deterjan olarak sıvı olanlardan ziyade toz granül sabunları öneririm.Daha temiz yapıyor .Göğüs pompası alırsanız şarjlı eller serbest olanlardan alın tak ve işlerini yapmaya devam et
çok rahat anneyken vakit çok kıymetli oluyor.
Bebek telsizi de alırsanız çok iyi olur .(Çocuk başka odada uyurken aklınız orda kalmıyor telsizden hemen sesi geliyor.Benim elim ayağım oldu zırt pırt odaya gidip bakmıyorum)Kanguru gereksiz bebekler pek içinde kalmaktan hoşlanmıyor.Sling daha kullanışlı.Puset çevrenizde birinde varsa ondan bi kaç aylığına alabilirsiniz pek kullanılmıyor.Katlanbilir küvetlerin boyu küçükmüş ben sonradan fark ettim kızıma şimdiden küçük geldi .Küvet alırsanız boyutuna bakın.Şampuan ve bebek yağı yeterli pişik önleyici vücut losyonu pek kullanılmıyor . Ama temiz içerikli bi pişik kremi bulunsun.Emzik düşünürseniz 1 tane bulunsun yeterlş belki tutmayacak.Oda termometresi işime çok yarıyor.Ona göre uyku tulumu aldım Aklıma geldikçe yazarım