Bebek alışverişi neler almalıyım sıfır tecrübe alıp gereksiz gördükleriniz neler ?

Kiminin çok işine yarayan şey kimine hiç olmuyor. Ne lazım dense boş. Mesela müslin örtü 2 tane yeterli bence ama 10 tane alıp hepsini kullanan da var. Genel olarak şunu yapabilirsiniz, işiniz bittiğinde elden çıkarırken zorlanacağınız büyük ve hantal şeyleri almayın; ev tipi ana kucağı, hoppala, aktivite masası gibi 1 yaştan sonra kullanılmayan büyük oyuncaklar gibi. Bulabildiklerinizi ödünç alın, bulamadıklarınızı ikinci el alın. Mesela kanguru, anne yanı yatağı, oyun halısı, sterilizatör (alacaksanız, şart değil), oto koltuğu (kazasız olması önemli, tanıdıktan alın), bebek arabası, bebek kamerası...

Kıyafet çok kafa yoruyor. 0-3 ay beden kıyafetler en az iki ay giyiliyor çünkü bebek önce kilo kaybediyor, sonra alıyor derken biraz zaman geçiyor. Ben ilk üç ay kıyafetlerini az almıştım. 2 günde bir atar yıkar yine giydirirdim. Kimi de çok alıyor, haftalık yıkıyor. Tercih meselesi. Her zaman bodileri 1-2 beden büyük alın. İç kıyafeti olduğu ve alttan da çıtçıtlandığı için hiç sorun olmaz. Hırka, mont gibi şeyleri de 1-2 beden büyük alabilirsiniz. Çorapları da büyük alın, hatta çok büyük alın yoksa lastikleri iz yapıyor. Zam gelecek diye mevsime göre giyilecek şeyleri şimdiden almayın. Bebeğin vücut tipini, gelişme hızını bir görün. 4-5 aylık olunca stokçuluğa başlarsınız. Yoksa aldıklarınızın bir kısmı ya bedenine ya da mevsime uymayabilir.

Güle güle büyütün.

Merhaba. Ben de Alınacaklar listesi yapıyorum yavastan da. Anne yani yatağı almak istiyorum ama şu küçük suslulerden değil. Büyürken de rahat kullanabileceği bir şey olsun istiyorum. Park yatakların Anne yani seklinde olanları var. Hic kullanan oldu mu? Nasildir ?ne marka önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…