Bebek alışverişi neler almalıyım sıfır tecrübe alıp gereksiz gördükleriniz neler ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.011
1.475
133
32
İlk bebek yani hiç bir şeyi yok sadece beşige karar verdim bebek arabasından tulum zıbına biberondan kundaga neler lazım kaçar tane tulum zıbın çorap vs almalıyım neler lazım neler gereksiz liste yapıyorum yardımcı olur musunuz tecrübeli anneler

Yaz bebeği olacak bu arada temmuzda doğum

Son düzenleme:
bence büyük beşikler gereksiz. özenilip alınıyor ama yatan bebek görmedim. onun dışında yeni doğan kıyafetlerinden bir kaç tane almak iyi olur çünkü kusuyorlar vs kirleniyor çok. tulum giydirmek de iyi oluyor. onun dışında küçük bir libero yanınızda bulundurabilirsiniz. hastanede hemşire isteyebilir. bez alın, göğüs ucu kremi alın

Büyüyen beşik seçtim sonradan çocuk odası takımı oluyor yatak masa mini kitaplık vs oluyor

Yenidoğan kıyafetlerini çok alabilirsin. Yıkanması kurulaması dert olabilir çünkü lohusalık döneminde. Ama bu seferde şöyle bir durum var. Çabuk büyüdükleri içln bazılarını giyemeyebiliyorlar. Reflülü bir bebek olmazsa reflü yatağına falan da gerek kalmıyor. Fazladan alına ağız silme mendillerine de

Merhaba ben mobilya olarak sepet beşik aldım bir de büyüyen yataklardan. Hemen hemen 1 yaşına kadar sepet beşikte büyür sonrası yatağına geçer diye düşündüm. Gardrop almadım erkek bebek asılacak kıyafeti yok diye şifonyer yaptırdım sadece ikeadakinin aynısı şu an bezi ıslak mendili battaniye yorganı herşeyi dahil fazla fazla aldı yarısı boş duruyor. Sallanan sandalye çok rahat ve kullanışlı ama emzirmek için alacaksanız hiç gerek yok. Halı perde vs. korbell çöp kovası bence çok gerekli almanızı tavsiye ederim. Henüz doğum yapmadım kıyafet olarak ne kullanırım bilemiyorum o konuda tavsiye veremem ama 0-3 ay çok almamam konusunda herkes tavsiyede bulundu ona göre hareket ettim.

Ağız silme mendilleri bolca lazım oluyor yenidogan dönemi olmazsada sonrasında muhakkak lazım her geçen gün fiyatlar arttığı için şimdiden bir kaç stok yapmakta fayda var. Biberon alın 120 ml yeterli olur yeni doğan için. Ben avent cam biberon tercih etmiştim fakat bunun için bebegin fazlaca çekmesi gerekiyor çok az akıyor yine de bi araştırın. Ben üniversite hastanesinde 4 kişilik odada kalmak zorunda oldum. Odadakilerden birinin sütü hemen gelmedi biberon istediler biberonda almamış baya sıkıntı yaşadılar acil biberon buldular filan. Emzirmek öncelikli hedefiniz olabilir ama her ihtimale karşı bi biberon gerekli. Tulumlari fermuarlı alırsanız kolaylık olur. Yenidogan kıyafetleri kullanılmıyor diyolar ama aslında bebeğe göre değişiyor minyon zayıf bi bebekse baya kullanılıyor ben uzunca bi süre kullandım. Siz yine de yenidoğan az alın gerisini 0-3 ay alın doğuma yakın bebeğin ortalama kilosu belli olur ultrasonda ona göre bir kaç ekleme yaparsınız. Reflu yatağı çok işime yaradı hala yatiriyorum. Reflusu olmasa bile kusmalarinda biraz daha güvenli. Odasında uzayan beşik var henüz geceleri hiç kullanmadık anne yani beşiği sepet besik almıştım pişmanım. Park yatak yada yani açılır bi besik daha kolay olurdu. Keçe organizerler çok işime yaradı bez vitamin burun aspiratörü pişik kremleri elimin altında.

Arkadaşların yorumuna ek şu anda bebek mağazalarında sezon değişiminden dolayı indirim var. Her şeye her gün zam geldiği için ben 1 sene sonraki kışlık kıyafetlerini bile aldım mutlaka bakın sizde.

Yenidoğan ve 0-3 ay kıyafetlerini biz çok uzun süre kullanamadık, ama bebekten bebeğe değişiyor her bebeğin gelişimi aynı olmuyor. Ek olarak süt sağma makinası alabilirsiniz çalışıyorsanız ilerisi için de lazım olur benim bebeğim doğumda memeyi tutamamıştı süt sağıp biberon ile verdik o yüzden biberon Dr Brown anti kolik kullanıyoruz

Hastane seti genelde uzun kol mu oluyor yaz bebeği olacak yanmaz mı içinde kısa kola denk gelmedim pek hep uzun kollu var sanki

Hastane seti genelde uzun kol mu oluyor yaz bebeği olacak yanmaz mı içinde kısa kola denk gelmedim pek hep uzun kollu var sanki
Yenidoğanlar genelde vücut ısısını ayarlayamadiklari için üsürler bu sebeple Yaz içinde kış isinde özelikle hastane çıkış setleri icinde uzun kollusu bulunur. Yaz günü evde de kat kat giydirin demiyorum ama bi süre biraz toparlanana kadar dikkat etmelisiniz

Sıcaktan bunalırsa nasıl anlıycam ateşini mi ölçüyüm ara ara

Sıcaktan bunalırsa nasıl anlıycam ateşini mi ölçüyüm ara ara
Hastane odasi zaten serin olur ince bi battaniye yanınızda bulundurun. Evde de ilk 1 hafta 10 gün yani göbek bağı düşene kadar oda ısısına gore pamuklu ince tek kat uzun kollu zibin giydirirsiniz. Cocugu soğuk değil sıcak hasta eder kat kat giydirmeyin. Üşüyüp üşümediğini gogusune sırtına dokununca anlarsınız. Terlerse de zaten belli olur. Ben bebegime kisa kollu zibin corap giydiriyodum uyurkende uzun kollu zibin altina baska bisey giydirmiyodum muslin battaniye okadar. Çok çabuk adapte olup yuzune bakinca ne istediğini Üşüyüp terledigini neden ağlayıp neden uyumadığını anlarsınız annelik hissiyat işi

Yaz ya agustos ayınhava zaten sıcak olacak ondan ev sıcak olur ince uzun kol mu giydiriyim gene de ilk hafta

Yaz ya agustos ayınhava zaten sıcak olacak ondan ev sıcak olur ince uzun kol mu giydiriyim gene de ilk hafta
Bebekler doğduktan sonra dış dünyaya alışma sürecinde vucut isilarini koruyamadiklari icin üşürler o sebeple uzun kollu giydiriyoruz yazin da. Pamuklu ince uzun kollu oda isisina göre kısa kollu şeklinde ve başına bere takmalisiniz.

Arkadaşlar sıfır temiz ürün satıyorum çünkü mağaza açıyoruz dolap hesabımdan ihtiyacınız olan şeylerden satın alabilirsiniz özellikle hastane çıkışı çok tatlı bi set var elimde bilginiz olsun mchbaby dolap hesap

-2 kolsuz zıbın

-1 yarım kol veya uzun kollu zıbın(çok sıcak olursa üstüne bişi giydirme. Büyükler benimkini kat kat yapıp bi de tülbent attılar üstüne ikinci gün ateşi çıktı. Ter bezi daha gelişmediği için hemen ateşi çıkar çok sıkma dedi doktor.)

-2 yenideğon takımı(eldiven hiç kullanmadık biz önermediler çizmedi de hiç yüzünü. O yüzden kendim takım aldım)
-3lü çorap (Hiç çorapsız bırakmadım ilk 3ay)
-Müslin battaniye (Kesinlikle çok işimi gördü. Özellikle kundak yaparken. Daha rahat uykuya geçti. Direk kumaşçıdan alıp kenarlarını diktirebilirsin. İki tane almanı tavsiye ederim)

-Islak mendil(Ucuz buldukça stokla. Çok kullanılıyor. Baby turco yenidoğan kullanıyorum ben hem uygun hem temiz içerikli)

-Bir paket bez(Bez stokla a hemen çünkü her bez her bebeğe yaramıyor deneyip görmen lazım. Biz molfix ten memnun kaldık.)

-Puset(tercih senin. Misafirlikte ve rutin kontrollerde benim işimi gördü baya.)

-Ağız mendili

-Tulum(Tulumlar takımlardan daha kullanışlı.)

-Temizleme mendili(İlk ay altını mendili ıslatıp temizledim. Öyle önerdiler.)

-Tarak (Konak tarağı daha çok iş görüyor. At kılı tarak sadece görsel olarak yaradı.)

-Tırnak makası(Biz ikinci aya kadar da kesmeye gerek duymadık çok narindi kendiliğinden düşüyordu uzamıyordu ama her bebek bir değil herhalde.)

-Şampuan(Baby me yenidoğan köpük ve Mustela dan memnun kaldım.)

-Yumuşak bi lif
-Küvet
-Maşrapa
-Yumuşak kundak havlu

-Pişik kremi(Hakiki zeytinyağını tek geçerim. Losyon bile aldım ama kullanmadım zeytinyağı yetti.)

-Yatak için nevresim takımı

-Ne olur ne olmaz orta kalınlıkta battaniye.

Kendin için:
-Rahat iki pijama takımı(Başka bişi yi giyemiyorsun bi süre inan.)
-Emzirme sütyeni
-Göğüs kremi(Ben bişi kullanmayı akıl edemedim. Bebek tam emmeyi öğrenene kadar kanata ak kadar ağrıyor göğüs ucu. Bi çözüm bulursun umarım. Bazıları gümüş kapak yaradı diyordu.)
-Depend (Özellikle sezeryan olursa kesinlikle ped falan değil bunu al.)
-İç çamaşırı bolca(Kirlenebiliyor ne yazık ki)
-Veee en önemlisi bolca motivasyon. Lohusalık inanılmaz bi psikoloji. Çevrende negatif insan barındırma. Eşine de şimdiden anlat bak lohusayken suyuma git diye. Yeni bir sorumluluk ve o an yetersiz hissedebilirsin. Ama inan bebeğine en iyi sen bakarsın. Sadece o an hormonlar bunu görmene engel olacak. Umarım ki güpgüzel bi doğum ve lohusalık geçirirsin.
Rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin. Ben de ilk çocuk diye heveslenip her çıktığımda bişi alırdım bir kere giyip kaldırmak zorunda kaldıklarım var. İlk aylar aydan aya küçülüyor kıyafetleri o yüzden çok almamaya çalış tut kendini para sonra çok lazım olacak inan Son olarak sütün gelmezse bebeği iki saatte bir memeye getir ama mamayı da ver benim sütüm geç indi açlıktan mahvoldu sarılık oldu çocuk. Çok şükür o da hemen geçti ama sen inat etme sütüm de sütüm diye. İki saatte bir beslenmezse sıkıntı çünkü. Ah çok uzattım kusura bakma işine yarar umarım :) Bol şans!

Son düzenleme:
Teşekkürler çok açıklayıcı oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…