Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Henüz çok çok erken birşeyler almanız için insan bir hevesle almak.istiyor tabi ama siz yine de almayın. Anısı olsun isterseniz bir patik ya da bir çorap alabilirsiniz. Ben detaylı ultrasondan sonra alışveriş yapmaya baslamistm2 aylık hamileyim kafam karışık biraz neleri almalıyım neleri bı hevesle almamalıyım tecrübeli annelerden yorum alabilir miyim
Hani ne alsam aradan çıkar diye düşünüyorum almam gereken çok şey varmış gibi gözümde büyüyor nedenseHenüz çok çok erken birşeyler almanız için insan bir hevesle almak.istiyor tabi ama siz yine de almayın. Anısı olsun isterseniz bir patik ya da bir çorap alabilirsiniz. Ben detaylı ultrasondan sonra alışveriş yapmaya baslamistm
2 aylık hamileyim kafam karışık biraz neleri almalıyım neleri bı hevesle almamalıyım tecrübeli annelerden yorum alabilir miyim
Canim önce üşenmeyip bunlari yazdığın için çok teşekkür ederim gözüm korktu kız ne kadar çok şey varmış bebek dünyaya getirmek hakikaten maddi manevi fedakarlık istiyormus Allah olmayanların yardımcısı olsunÇok tebrik ederimmm
Kozmetik bazı ürünlerden başlamak mantıklı olacaktır. Çünkü her geçen gün fiyatlar çok artıyor.
Göğüs ucu kremi -arkadaş da söylemiş- lansinoh marka almanı tavsiye ederim. Ve doğumdan iki hafta önce sürmeye başlamalısın. Mucize bir krem. En son 40ml kreme 150 TL verdim. Bir an önce al indirimde şuan e bebekte. Zaten uzun süre gidiyor balm gibi yoğun bir krem.
Bebek şampuanı, vücut losyonu, bebe yağı alınabilir. Ben eşimle ikiniz allerjik olduğumuz için bebeğimiz de hassas olabilir diye mustela marka aldım bunları. Nitekim hassas bir bebeğim var. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Doğal ve güzel ürünler. Yine uzun süre gidecek gibi. Üçüne 400civarı vermiştim birkaç ay öncesi.
Göğüs pompası alabilirsin. Sütün gelmez ise kolaylık sağlar. Gelir ise depolamana yardımcı olur. Depolamak gerekmese bile süt gelişini artırmanı sağlar. Birinden emzirirken diğer göğüsten akıyor kendi kendine. En azından o akanları sağıp, buzlukta saklarsın. Ben manuel olanlardan aldım wee marka. Şuan ücretsiz izindeyim ama eğer hemen işe geri dönseydim elektrikli olanlardan alırdım. Çünkü el ile o kolu çekmesi biraz yorucu olabiliyor. Pompa konusunda biraz araştırma yap ama bence kesin almalısın.
Pişik kremi bepanthol baby aldım hiç memnun kalmadım. Bence onu da mustela al. Pahalı ama şimdiden alıp koy kenara derim
prima premium care tek geçerim biraz pahalı ama en azından ilk birkaç ayında kullanmak gerek diye düşünüyorum. İndirimler oluyor özellikle Migros’ta. Takip etmelisin. Günde 7-8 bez rahat gidiyor ilk ayda onu da belirteyim ona göre stokla
emzik olarak Philips avent aldım birkaç dememeden sonra. Sadece onu tuttu. İkili fiyatı 189tl. Ama değdi. Nuk vs hikaye. Philips avent ürünleri çok iyi. Biberon olarak da avent kullanıyorum. Anti kolik özellikli olması hava yutmasını engelliyor.
Termos çanta şart. Bebek çantalarının termos bölümleri sıcak tutmaya yetmiyor. Philips’in termos çantasını aldım 130 TL’ye. Gayet güzel. Bir de normal çelik termos almalısın. Stanley termosumu kullanıyorum ben bebeğim için de.
silikon kaşık olarak da küçük ve yumuşak uçlu birşeyler alabilirsin. Damla falan verirken işe yarıyor. Kolik bebeğim olduğu için birkaç ilaç kullanıyoruz şimdiden.
kıyafet olarak da bebeğin doğacağı mevsime göre seçmeni öneririm. Ama ben iki aylık hamileyken çıtçıtlı badilerinin çoğunu almıştım. Fiyat olarak da çok arttı sonradan zaten. Bir de patikli pantolonlar aldım. Bu ikisi inanılmaz çok kullanılıyor. Sürekli kirleniyor. Kıyafet almak istersen bunlardan başla derim. Sürekli kaka ya da çiş bulaştığı için değiştiriyorsun
ateş ölçer almalısın. Braun marka kulaktan ölçen bir model kullanıyorum. Kulaktan ölçüm en doğru olanı. İyi bir alet almak çok çok önemli. Çünkü bebekler hasta olunca çoğunlukta önce ateşleri çıkıyor. Buna biraz fazla para harcamaktan çekinmemeni öneririm.
bebek arabası beşik mama sandalyesi vs ben biraz ilerledikten sonra almıştım. Beşinci altıncı aylarda aldım. Ama daha erken alsaydım daha uyguna alacaktım. Sadece korktum birşey olur da üzülürüm diye. Ama alan arkadaşlar çok rahat ettiler. Ona kendin karar vermelisin.
bir de bir sepet hazırladım evde. Sepeti ikea evidea vs gibi bir yerden alıp içinde aldığın küçük şeyleri biriktirebilirsin inanılmaz keyifli oluyor bebiş doğunca da içine bebek bezi krem, alt açma örtüsü ıslak mendilleri pamuklarını vs koydum odadan odaya geçince yanımda taşıyorum.
daha alacak çooook şey var ama hepsini yazmaya sayfalar yetmez kozmetikleri önceden halletmen baya katkı sağlayacaktır. Son kullanma tarihlerine dikkat edildiği sürece sorun olmaz bence. Umarım keyifle alışveriş yapar sağlıkla bebeğini kucağına alırsın
Ya çok teşekkürler evet çok haklısınız çatlak falan bak onlar hiç aklıma bile gelmiyor keza kitap almalıyım çok teşekkürler hatırlattığınız için ve güzel yorumunuz için2 aylık hamileymişsiniz bence tadını çıkarın derim. Önce bi miktar kendinize yatırım yapın
Gebeliğinizin ilerleyen ayları hangi mevsime denk gelecek ve çalışıyor musunuz, ona göre kendinize motivasyon olsun diye kıyafet alın.
Makyaj yapıyorsanız daha temiz içerikli ürünlere geçin.
Çatlak kremine şimdiden başlayın, lierac alın ama yanına ek bir ürün daha alın, badem yağı olur, badger krem olur vs.
Gebelik süreciyle ilgili kitap edinin birkaç tane, faydasını görürsünüz, gebelikte sizi neler bekliyor, yenidoğan bakımı, hamilelik süreci vs gibi.
Eğer doktorunuz izin veriyorsa ve bulunduğunuz yerde de varsa yoga derslerini araştırın, 15-16.haftalardan sonra başlayın. (ŞU AN ERKEN VE SAKINCALI)
Bebito için neler alacağınıza gelince stres olmayın, 5.aydan itibaren peyderpey almaya başlarsınız. Ayrıca yukarıda yine detaylı anlatan arkadaşlar olmuş, ellerine sağlık, burada bebeğimize ne almalıyız ne almamalıyız gibi bir başlığımız var, 1-2 senelik, sayfalar dolusu tecrübeler Orayı takip edebilirsiniz. Oradan bir liste çıkarın kendinize, elinizin altında olsun devamlı, güzel indirim yakalarsanız beklemenize de gerek yok alır geçersiniz.
Hayırlı olsun şimdiden, güzel bir hamilelik diliyorum.
Ya çok teşekkürler tüm vücuda mi kullaniyoruz yoksaBu arada en en en önemlisi şimdiden çatlak kremi kullanmaya başlamalısın. Ben sıfır çatlakla bitirdim.
Lierac çatlak önleyici krem kullandım. Bir tüp hamileliğim boyunca yetti. Bir de Seda altın’ın çatlak önleyici kremini kullandım. İki kutu yetti o da. Birini sabah birini akşam kullandım. Tavsiye ederim. Kendini ihmal etme
Çok teşekkür ederim yorumunuz içinBen 7 aylikken yaptim alisverisi, birgunde hallediliyor. Bebek odasi yapacagim diye heveslenip atıl bir besik almak yerine kademeli ve sallanabilen park yatak alin. Islak mendil ve bebek bezi stogunu simdiden yapmaya baslayin. Yenidogan bezinden 120lik bir paket almaniz yeterli. Eviniz kaloriferli ise mutlaka buhar makinesi alin. Nem ve ısı ölçebilen derece, küvet (ayakli olan daha kullanisli), mutlaka 1 adet 0-6ay biberon(bebek buyudukce emzigi degistirilen modellerden tavsiye ediyorum, ben wee baby kullandim). Gogus ucu kremi(lansinoh). Aklima gelenler bunlar. Bebek alisverisi listesini bu siteden bakip yapmistim. Google a yazınca karsisina direkt cikiyor
Bebegim yok ama kaydedeyim, inşallah lazim da olurda isime yararBen 7 aylikken yaptim alisverisi, birgunde hallediliyor. Bebek odasi yapacagim diye heveslenip atıl bir besik almak yerine kademeli ve sallanabilen park yatak alin. Islak mendil ve bebek bezi stogunu simdiden yapmaya baslayin. Yenidogan bezinden 120lik bir paket almaniz yeterli. Eviniz kaloriferli ise mutlaka buhar makinesi alin. Nem ve ısı ölçebilen derece, küvet (ayakli olan daha kullanisli), mutlaka 1 adet 0-6ay biberon(bebek buyudukce emzigi degistirilen modellerden tavsiye ediyorum, ben wee baby kullandim). Gogus ucu kremi(lansinoh). Aklima gelenler bunlar. Bebek alisverisi listesini bu siteden bakip yapmistim. Google a yazınca karsisina direkt cikiyor
Bunuda kaydedeyim bebegim yok ama inşallah bana da lazim olurÇok tebrik ederimmm
Kozmetik bazı ürünlerden başlamak mantıklı olacaktır. Çünkü her geçen gün fiyatlar çok artıyor.
Göğüs ucu kremi -arkadaş da söylemiş- lansinoh marka almanı tavsiye ederim. Ve doğumdan iki hafta önce sürmeye başlamalısın. Mucize bir krem. En son 40ml kreme 150 TL verdim. Bir an önce al indirimde şuan e bebekte. Zaten uzun süre gidiyor balm gibi yoğun bir krem.
Bebek şampuanı, vücut losyonu, bebe yağı alınabilir. Ben eşimle ikiniz allerjik olduğumuz için bebeğimiz de hassas olabilir diye mustela marka aldım bunları. Nitekim hassas bir bebeğim var. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Doğal ve güzel ürünler. Yine uzun süre gidecek gibi. Üçüne 400civarı vermiştim birkaç ay öncesi.
Göğüs pompası alabilirsin. Sütün gelmez ise kolaylık sağlar. Gelir ise depolamana yardımcı olur. Depolamak gerekmese bile süt gelişini artırmanı sağlar. Birinden emzirirken diğer göğüsten akıyor kendi kendine. En azından o akanları sağıp, buzlukta saklarsın. Ben manuel olanlardan aldım wee marka. Şuan ücretsiz izindeyim ama eğer hemen işe geri dönseydim elektrikli olanlardan alırdım. Çünkü el ile o kolu çekmesi biraz yorucu olabiliyor. Pompa konusunda biraz araştırma yap ama bence kesin almalısın.
Pişik kremi bepanthol baby aldım hiç memnun kalmadım. Bence onu da mustela al. Pahalı ama şimdiden alıp koy kenara derim
prima premium care tek geçerim biraz pahalı ama en azından ilk birkaç ayında kullanmak gerek diye düşünüyorum. İndirimler oluyor özellikle Migros’ta. Takip etmelisin. Günde 7-8 bez rahat gidiyor ilk ayda onu da belirteyim ona göre stokla
emzik olarak Philips avent aldım birkaç dememeden sonra. Sadece onu tuttu. İkili fiyatı 189tl. Ama değdi. Nuk vs hikaye. Philips avent ürünleri çok iyi. Biberon olarak da avent kullanıyorum. Anti kolik özellikli olması hava yutmasını engelliyor.
Termos çanta şart. Bebek çantalarının termos bölümleri sıcak tutmaya yetmiyor. Philips’in termos çantasını aldım 130 TL’ye. Gayet güzel. Bir de normal çelik termos almalısın. Stanley termosumu kullanıyorum ben bebeğim için de.
silikon kaşık olarak da küçük ve yumuşak uçlu birşeyler alabilirsin. Damla falan verirken işe yarıyor. Kolik bebeğim olduğu için birkaç ilaç kullanıyoruz şimdiden.
kıyafet olarak da bebeğin doğacağı mevsime göre seçmeni öneririm. Ama ben iki aylık hamileyken çıtçıtlı badilerinin çoğunu almıştım. Fiyat olarak da çok arttı sonradan zaten. Bir de patikli pantolonlar aldım. Bu ikisi inanılmaz çok kullanılıyor. Sürekli kirleniyor. Kıyafet almak istersen bunlardan başla derim. Sürekli kaka ya da çiş bulaştığı için değiştiriyorsun
ateş ölçer almalısın. Braun marka kulaktan ölçen bir model kullanıyorum. Kulaktan ölçüm en doğru olanı. İyi bir alet almak çok çok önemli. Çünkü bebekler hasta olunca çoğunlukta önce ateşleri çıkıyor. Buna biraz fazla para harcamaktan çekinmemeni öneririm.
bebek arabası beşik mama sandalyesi vs ben biraz ilerledikten sonra almıştım. Beşinci altıncı aylarda aldım. Ama daha erken alsaydım daha uyguna alacaktım. Sadece korktum birşey olur da üzülürüm diye. Ama alan arkadaşlar çok rahat ettiler. Ona kendin karar vermelisin.
bir de bir sepet hazırladım evde. Sepeti ikea evidea vs gibi bir yerden alıp içinde aldığın küçük şeyleri biriktirebilirsin inanılmaz keyifli oluyor bebiş doğunca da içine bebek bezi krem, alt açma örtüsü ıslak mendilleri pamuklarını vs koydum odadan odaya geçince yanımda taşıyorum.
daha alacak çooook şey var ama hepsini yazmaya sayfalar yetmez kozmetikleri önceden halletmen baya katkı sağlayacaktır. Son kullanma tarihlerine dikkat edildiği sürece sorun olmaz bence. Umarım keyifle alışveriş yapar sağlıkla bebeğini kucağına alırsın
Ben de 30.haftamda alışveriş yaptım fiyatlar hamile kaldığım zamana göre biraz yüksekti ama ben de kesinlikle 3.trimestere bırakmanızı tavsiye ediyorum. İlk zamanlar çok hevesli oluyorsunuz ama sonrasında daha mantıklı alışverişler yapıyorsunuzHani ne alsam aradan çıkar diye düşünüyorum almam gereken çok şey varmış gibi gözümde büyüyor nedense
Hay Allah razı olsun senden çok güzel yazmışsın çok sagolasinnŞampuanı,çamaşır deterjanı mutlaka temiz içerikli olsun,ateş ölçeri,pişik kremi,göğüs ucu kremi,çatlak kremi doğal yağ veya bilinen markalardan ben Hindistan cevizi yağı sürdüm çatlamadım hiç biraz yapıylada ilgili,kamera veya telsiz kullanacaksanız onları,bebek bezi(molfix,canbebe,migrosun kendi markası minnies,prima premium care önerebilirim) prima hariç diğerleri temiz içerik primanın temiz içeriklileri pahalı tercih ederseniz pure serisi. Kullanacaksanız emzik kullanmamayı düşünüyorum diyorsanız ihtiyaç halince doğunca alınabilir heryerde var. Islak mendil stok yapılabilir (şok bebeland (3lü karton kutu içinde olan temiz içerik yine onu kullanıyorum memnunum tekli olan değil). Banyo havlusu. Ağız bezi.
Ben oturmaya başlayana kadar anakucağı kullandım yani 5 ay kadar baya işimi gördü.
Anne bebek çantası alabilirsiniz. Yazın doğacağı için müslin örtüler işinizi görür kalın kıyafet almayın zıbınlar ince ayaklı tulumlar yetecektir çorap eldiven vs almayın bence. Yazlık kıyafetler şuan indirimlidir. Hastane çıkışı 5li olanlar yeterli bence battaniyeli takım olsun derseniz 1 tane 10lu bir 5li yeterli olur.
Bebek arabaları sürekli pahalanıyor alınabilir. Anne yanı olabilen 2 kademeli park yatak öneririm. Nevresim takımı beşiğe. Yazın sinek oluyorsa cibindirik. Beşiğin içinde dahil olan benim işimi görmedi.
Kendinize gecelik elbise şeklinde pijama ve sabahlık en rahatı. Depend hasta külodu. Göğüs pedi. Küvet aldım ama ben elimde ve kucağımda yıkayarak çok daha rahat ettim 1 ayı dolduktan sonra.
Buhar makinesini pek önermiyor doktorlar cok titiz ve dikkatli kullanmak lazım zarar verme ihtimali cok yüksek. Termos çanta Biberon hiç almadım kullanmadım ihtiyaç halinde alınabilecek birşey mama kullanırsa eğer hastane çantasına emzik biberon koymayın bence araştırın. Göğüs pompasıda aynı şekilde lazım olursa alınabilir. Yani boşuna almış bulunmayın diye bunları söylemek istedim çünkü hiç ihtiyaç doğmayabilir benim doğmadı mesela doğsaydı alacaktım. Diğer ihtiyaçlar bebeğin yapısına göre zaten alınıyor yaşadıkça.
Sağlıkla gelsin
Sizde sağolunHay Allah razı olsun senden çok güzel yazmışsın çok sagolasinn
Çatlamaya meyilli bölgelere sadece. Ben tüm karın, kalça basen ve popoma sürmüştüm. Üst bacaklara falan da sürülebilirYa çok teşekkürler tüm vücuda mi kullaniyoruz yoksa