- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
- Konu Sahibi kirmizigitar
kizlar cok deneyimsiz oldugum bir konu lutfen el atin:)
Hangi aylar icin ne kadar giysi almak mantikli?
Dogum eylul sonu yada ekimin ilk haftasi olacak en gec. Dogumdan sonraki 3 ay tek bir mendil dahi alma imkanim olmayacagi icin en azindan ihtiyaclari simdiden bilip kenara koyma derdindeyim. Fakat cok bilincsizim.
Not: tek arter sebebiyle doktorlar bebegimin dusuk kilolu olma ihtimalinin cok yuksek oldugunu soyluyor. Bu sebeple:
0-1 ay icin:
5 adet ic zibin ( su alttan citcitli olan badilerden)
3 adet uzun kollu badi (citcitli)
5 adet ayakli uzun kollu tulum
2 adet alt- ust kapusonlu pijama/ esofman takimi
0-3 ay icin:
10 adet ic zibin (alttan citcitli olanlardan yine)
5 adet kadife ayakli alt pijama (icine giydirmek icin)
1 adet ayakli uzun kollu tulum
1 adet alt ust kapusonlu pijama/ esofman takimi
2 adet alt ust pijama takimi
1 adet citcitli badi ve alt pijama
3-6 ay icin:
5 adet uzun kollu ic zibin (alttan citcitli olanlardan)
Kis bebegi olacagi icin herkes icine giydirmek icin bol bol citcitli badi ve alt pijama almami onerdi. Kaka- cis siziyor, 2 parca icin makina acamiyorsun filan dediler. İc zibinlari ve kaldife alt pijamalari cok ucuza (tanesi 3 lira gibi) buldum ve bolca aldim onlardan ama, ustune ne giydircem onu kestiremiyorum ne kadar yeter.... cok mu aldim az mi kaldi? Hangi aylara gore saha ne almaliyim? Dedigim gibi dogum sonrasi 4. Aydan once tek bir corap bile alamam ne yazikki.
Bu arada hastane cikisi almayi dusunmuyorum. 0-1 ay olan tulum ve alt ustlerden kendi hastane cikisimi hazirlayacagim:)
Hangi aylara ne eklemem gerekirse lutfen bi akil verin kizlar:) her kafadan bir ses cikiyor...
Hangi aylar icin ne kadar giysi almak mantikli?
Dogum eylul sonu yada ekimin ilk haftasi olacak en gec. Dogumdan sonraki 3 ay tek bir mendil dahi alma imkanim olmayacagi icin en azindan ihtiyaclari simdiden bilip kenara koyma derdindeyim. Fakat cok bilincsizim.
Not: tek arter sebebiyle doktorlar bebegimin dusuk kilolu olma ihtimalinin cok yuksek oldugunu soyluyor. Bu sebeple:
0-1 ay icin:
5 adet ic zibin ( su alttan citcitli olan badilerden)
3 adet uzun kollu badi (citcitli)
5 adet ayakli uzun kollu tulum
2 adet alt- ust kapusonlu pijama/ esofman takimi
0-3 ay icin:
10 adet ic zibin (alttan citcitli olanlardan yine)
1 adet alt ust kapusonlu pijama/ esofman takimi
2 adet alt ust pijama takimi
3-6 ay icin:
5 adet uzun kollu ic zibin (alttan citcitli olanlardan)
Kis bebegi olacagi icin herkes icine giydirmek icin bol bol citcitli badi ve alt pijama almami onerdi. Kaka- cis siziyor, 2 parca icin makina acamiyorsun filan dediler. İc zibinlari ve kaldife alt pijamalari cok ucuza (tanesi 3 lira gibi) buldum ve bolca aldim onlardan ama, ustune ne giydircem onu kestiremiyorum ne kadar yeter.... cok mu aldim az mi kaldi? Hangi aylara gore saha ne almaliyim? Dedigim gibi dogum sonrasi 4. Aydan once tek bir corap bile alamam ne yazikki.
Bu arada hastane cikisi almayi dusunmuyorum. 0-1 ay olan tulum ve alt ustlerden kendi hastane cikisimi hazirlayacagim:)
Hangi aylara ne eklemem gerekirse lutfen bi akil verin kizlar:) her kafadan bir ses cikiyor...