çok korkunç şeyler yazılmış, çoğu da psikolojini berbat etkileyecek cümleler.
ilişkini bilmiyorum, sayfalarca uzun şeyi okuyamadım da.
ama konuna direkt yorum yapacağım, ben de senin gibi tıp öğrencisiyim 5. sınıfım, ablan gibi hissettim açıkçası, yakın gördüm seni kendime.
kürtaja karşı değilim, kesinlikle insanın bedenen/ruhen hazır olmadığı bir doğumu yapmasından daha iyi olduğunu düşünüyorum. sen de bu bilinçte olduğun için tebrik ederim seni. gencecik bir kadınsın, öğrencisin, bu ilişkinle evlenmeyebilirsin, başkalarıyla da cinsellik yaşayabilirsin, seçenekler milyonlarca çünkü önünde upuzun bir hayat var.
seni kürtaj için suçlayanlara kulak asma, yasal sürecin sonuna yakın fark edip aldırmışsın, keşke de kalp atışlarını dinletmeselermiş en azından psikolojin bir tık daha az etkilenirdi. bu olaydan sonra cinselliğe, bebek fikrine, ilişkiye soguk olman çok normal. fakültendeki bir psikiyatri hocanla bu konuyu konuşmanı öneririm, sana mutlaka destek olacaktır. şu an ihtiyacın sevgilinin "bir kaç seneye evlenir cocuk yaparız vırt zırrt" romantizmi değil, bu konuları konusmasını istemediğini belirt ve destek al.
KÖTÜ BİR ŞEY YAPMADIN. vicdan azabı çekme, kadın olarak kendi bedenin üzerindeki söz hakkını kullandın. tekrar söylüyorum, buradaki seni kürtaj sebebiyle aşağılayan cümlelere SAKIN kulak asma. hekim ve abla tavsiyesi olarak gör bunu. ileride kendisi/çevresi kürtaja karşı olan ve bu yüzden istemediği çocuklarla gebeliklerle gelenleri sen hastanede göreceksin. fakat bu sana korunmaa pat pat kürtaj ol dediğimi düşündürmesin. her kürtaj bir operasyon. mutlaka ÇOK DİKKATLİ KORUN. bu riski alma. ella'yı yılda EN FAZLA 2 KEZ kullan. kondomu doğru kullan.
sana şimdilik tavsiyelerim bu kadar.
destek al, korun, vicdan azabı çekme.
kendin için iyi olanı yaptın canım, kendine iyi bak.