Bebeimi dar kartabilir miyim?

Konuyu açan bu konuda akıl danışmak istemiş bizlerde kendi fikirlerimizi paylaştık burada, kimseyi yermek eleştirmek adına değil, yeni doğum yapan anneler lohusalık sendromu nedeniyle hassas ve alıngan olabilirler ama alınıp gücenmesinler 40 ı çıkmamış bebeğini dışarı çıkaran tü kaka demiyoruz, kimsenin kimsenin anneliğini yargılamak haddi olamaz, herkes bebeğini canı pahasına sever ve kollar, sadece yeni doğum yapan anneler biraz daha dikkat etsin, daha çok küçükler kendileri de yeni doğum yaptılar, 40 gün ne ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer

evet ben sadece akıl danışmak istedim ,çünkü tereddütlerim vardı.Tabiki en nihayetinde her anne kendi bebişi için en iyisisni ister ve her annenin kendi yetiştirme tarzı vardır.Fakat şunu da unutmamak gerekirki eskilerin her dediği maalesef doğruyu göstermiyor.Mesela bebişimin gözü çapaklandığında ananesi ve babannesi gözüne süt damlatmamı söylediler ve ben de süt damlattım.Bebişimin gözü çok fena oldu dra götürdük, dr resmen azarladı beni böyle kulaktan dolma bilgilere güvenmeyin dediCADIARZU

evet ben sadece akıl danışmak istedim ,çünkü tereddütlerim vardı.Tabiki en nihayetinde her anne kendi bebişi için en iyisisni ister ve her annenin kendi yetiştirme tarzı vardır.Fakat şunu da unutmamak gerekirki eskilerin her dediği maalesef doğruyu göstermiyor.Mesela bebişimin gözü çapaklandığında ananesi ve babannesi gözüne süt damlatmamı söylediler ve ben de süt damlattım.Bebişimin gözü çok fena oldu dra götürdük, dr resmen azarladı beni böyle kulaktan dolma bilgilere güvenmeyin dediCADIARZU

Ben eskiler her daim doğruyu söyler demedim zaten, ama bu konuda biraz doğruyu söylemişler, ortalığın mikrop kaynadığı domuz gribinin yaygınlaştığı bir dönemde ben yeni doğmuş bebeğimi sokaklara ve misafirlik falan gibi sosyal ortamlara çıkarmam, 40 ı çıkmamış diye ifade ettim,eski klasikleşmiş bir terim olduğu için böyle düşündünüz sanırım, o zaman şöyle söyleyeyim 1-2 aylık bebeğimi çıkarmam, yeni doğmuş bir bebek ve yeni doğum yapmış bir anne enfeksiyon kapmaya çok müsaittir bu da bir gerçek demek eskiler bunu anlayıp kavramışlar, güle güle büyütün bebeğinizi yerimseniben

Son düzenleme:
hehee buyrun burdan yakın:)

hadi sizinkiler tamamda benim eşime ne oluyo..

kalk bi boğaz havası alalım kahvaltıya gidelim dedim..önce ok dedi aklı başına gelince az kalabalıksa bile geri döneriz diyo kii oğum 2 hafta sonra yaşına girecek:))

geri dönüşte oyuncak için capitole uğrayacaktık onun zaten immkan ihtimali yokmuş:)
anneme bırakamıyorum kardeşim hafif hasta..offf yazın ne rahattık başladı yine korku dolu günler..

canan büyüklerin her dediği doğru diye bişey yok tabi ama kesinlikle genelde çıkıyo..

ama göze süt damlatma meselesini ben ilk burda okuyorumki etrafımda çook akıl verecek büyüğüm var bana çok mantıksız geldi çünkü süt zaten yağı bişey. çapağı kurutucu bişey gerekirdi buda zaten tahmin edilesi bişey..

inşallah gözü iyi olmuşur bebişinin..

ikiz bebeklerim bugün 34 günlük oldular,
4günlükken doktor kontrolüne,
15 günlükken sağlık ocağına,
20 günlükken yarı kırkını çıkarmaya büyük anneannemize,
sanırım 24 günlükken büyük amcamıza ev oturmasına,
26 günlükken kızkardeişmin düğünü için kıyafet almaya alışveriş merkezine,
29 günlükken büyük amcamıza,
30 günlükken dışarı sahil kenarında gezmeye,,,gittik
gün aşırı yada hergün karşı caddemde oturan anneme giyinip kuşanıp sarınıp sarmalanıp gidiyoruz..

Allaha şükür sağlığımız da yerinde,maşallahları var,gezmeyi,araba yolculuğunu çok seviyorlar..
Ben de zaten yetereince sıkıntıdayım,bir de insan içine çıkmasam,gün günaş görmesem iyice kafayı yerdim sanırım..

Rabbim herkesin yavrularına sağlık sıhhat versinn..

canan büyüklerin her dediği doğru diye bişey yok tabi ama kesinlikle genelde çıkıyo..

ama göze süt damlatma meselesini ben ilk burda okuyorumki etrafımda çook akıl verecek büyüğüm var bana çok mantıksız geldi çünkü süt zaten yağı bişey. çapağı kurutucu bişey gerekirdi buda zaten tahmin edilesi bişey..

inşallah gözü iyi olmuşur bebişinin..
Sağol estel, doktorun verdiği damlayı kullanınca iyileşti oğlumun gözleri.Bana da mantıksız geldi ama iki büyüğüm de aynı şeyi söyleyince bir bildikleri vardır hrhalde diye düşündüm.

X