Bebeimi dar kartabilir miyim?

valla benim bebiş 32 günlük ama ben 2 kere doktora götürmek haricinde dışarı çıkarmadım kızlar çünkü hemen hapşırmaya başlıyo :KK43: napçam bilmiyorum 40 ında çıkartıcam ama hasta olcak die korkuyorum bide ben ilk günden beri ısıtıcı kullanıyorum onun odasında çünkü doktor 24 ile 26 derece olması gerekio çocuğun odası dedi die bizde öyle yaptık öyle yapıyoruz ama odadan dışarı çıkardığımda hapşırmaya başlıyo napçam nası alıştırıcam bilmiyorum. bide nacizhane benim fikrim ben 40 ı çıkmadan çıkarmam oda neden derseniz ben 1 haftalık lousaydım bebeği anneme bırakıp dışarı çıktım gece gezmeye. eve dönerken yere yapıştım çok kötü düştüm iki elimde yarıldı ve bi bacağım diz kapağım yarıldı devamlı resim çekilmiştim o gün elimdede hala makina vardı makinada parçalandı az kaldı dikişlerimde patlıycaktı (sezeryanlıyım) çok acı çektim :sinifsinif:
nazara bukadar inanmazdım ama o günden sonra kesinlikle çok inanıyorum o yüzden 41. günden sonra kızımı dışarı çıkartıcam bence sizde dikkate alın.

geçmiş olsun serincim..

ben 20 günlük avm lerde parklarda bebek dolaştıranlara hayret ederken daha da erken çıkaran arkadaşlar varmış.giydirdim çıkardım diorsunuz dışarıdaki virüsler giydirip çıkarınca zarar vermior galiba??savunma metabolizması oluşmamış bir bebeği sadece soğuğa karşı koruyabilirsiniz dışarıda başka şeylere karşı değil...amaaann olursa olsunn hiç hasta olmayacak mııı diorsunuz galiba...ya da allah'ın izniyle bişey olmaz diorsunuz düz mantık.

geçmiş olsun serincim..

ben 20 günlük avm lerde parklarda bebek dolaştıranlara hayret ederken daha da erken çıkaran arkadaşlar varmış.giydirdim çıkardım diorsunuz dışarıdaki virüsler giydirip çıkarınca zarar vermior galiba??savunma metabolizması oluşmamış bir bebeği sadece soğuğa karşı koruyabilirsiniz dışarıda başka şeylere karşı değil...amaaann olursa olsunn hiç hasta olmayacak mııı diorsunuz galiba...ya da allah'ın izniyle bişey olmaz diorsunuz düz mantık.

sen kendi işine bak biz kendi işimize bakalım olurmu
yada doğru düzgün bi uslup belirle kendine:eek:lmaz:

bende bebegımı 4 gunlukken ılk kontrolune goturdum bır haftalıkken ısıtme tarama testıne gıttık ordan mıgrosa ve carf.ugradık gayette keyfı yerıne geldı paşamın.bebişlerımızın bagısıklık sıstemı bız emzırdıgımız ıcın yeterı kadar guclu oluyo bence.ve içim rahat.şöyle dusuyorum eger hıc dısARI cıkmamaları gerekseydi bagısıklık sıstemıde olusup dogarlardı bence.

Bizim de bu hafta 20 günümüz doluyor, şu ana kadar 2 kez dr a 1 kez de sağlık ocağına gittik, 40 ına kadar beklemek biraz uzun olacağından biz annem ve k.validemle 20 sine kadar diye anlaşma yaptık, 20 sinden sonra ufak ufak çıkarmaya başlıycam. Benim ruh sağlığım açısından da kesin gerekli zira çok sıkıldım evde...

biz suana kadar doktora ciktik ve bugün disarda bebek arabasiyla dolastirmaya ciktim. Havvalar güzel oldugunda balkona cikiyoruz bebek arabasinda uyuyor bende yaninda oluyorum.Ama alisveris merkezlerine daha götürmiyorum ben.

sen kendi işine bak biz kendi işimize bakalım olurmu
yada doğru düzgün bi uslup belirle kendine:eek:lmaz:

Ben siz derken ''sen'' diye hitap etmeniz hiç doğru değil!o yüzden üsluptan bahsetmeyin!

Sizin yaptığınız şeyin bana göre yanlış olduğunu söylemem hoşunuza gitmeyebilir bu çok normal.
umarım bebeğim hasta,grip oldu,çok ateşi var,sürekli ağlıyor vb içerikli başlıklar açmazsınız...istediğiniz gibi gezebilirsiniz bol booll gezinn siz mutlu mesut alkisalkisalkis

eminim seninki hiç ateşlenmiyordur hasta olmamıştır hiç
ne diyeyim inş hiçbi zaman da olmaz
benimki düşe kalka büyüsün burnu da aksın, ağlasında..

eminim seninki hiç ateşlenmiyordur hasta olmamıştır hiç
ne diyeyim inş hiçbi zaman da olmaz
benimki düşe kalka büyüsün burnu da aksın, ağlasında..

hayatm kesınlıkle sana katılıyorum ıkı çocuk buyuttum hiçbirinide 40 gun evde oturmadım gezdım hemen ılk haftasından ıtıbaren maşallah pek hastalanmazlar savunma sıstemlerı daha çok geliştı hiç evden çıkartmayan akadaşim ılk kızını dişarı çikardında savunma sistemi çok zayıf oldundan dolayı ishal kusma oldu ve doktorun söyledı şu:bu çocuk hiç mıkropla karşilaşmamiş.görumcemde öyle çıkartmadı halde bebek sueklı girip ateşl ve hasta.tecrubelı b arkadaşin olarak kesınlıkle doğru yaptını söylerım.

bu kadar sözden sonra sanırım bu topic amacını kaybetmiş, isteyen bebeğini 40 gün dışarı çıkarmaz isteyen doğurduğu gün gezmeye gider, herkesin kendi sorunu, şahsım adına ben kendi bebeğimden sorumluyum ve 40ımız çıkana kadar dışarı çıkmadık, benim bebeğim bana kıymetli, sizlerin bebeği de size kıymetlidir, ister 3. gün balık yemeye gidersiniz, 1 haftalıkken gezmeye gidersiniz, ister 40ınızı beklersiniz, herkes kendinnden ve çocuklarından mesul, başkalarının çocuğu bizi ilgilendirmiyor galiba, ilgilendirmemeli de zaten, herkes ne yaparsa yapsn

40 gün içinde dışarı çıkarmadığınızda bağışıklığı zayıf alerjik bünyeli bir çocuk olma ihtimali yüksek olmaz merak etmeyin, biz 3 ay anneanne dışında bir yere çıkmadık çıkamadık, kış dolayısı ve kolikli bir bebek olduğu için dr larda kalabalık ortamlara sokmayın diyordu, Avm ler minnacık bebekler için hiç sağlıklı değil parklar oksijeni bol yeşil alanlar ile kıyaslanamaz bile, Avmlerdeki aydınlatma sistemleri benim gözlerime dokunuyor gözlerini yeni açan minnacık bebeklere nasıl dokunur kimbilir, grip salgınlarının çok yaygın olduğu bir mevsim, benim oğlum 3 yaşında şu an Avm lere gitmiyoruz şu domuz gribi yüzünden, dışarıda da yanımda antibakteriyel sprey taşıyorum artık, çocuğumu çok sakınan biri değilimdir, ama şu mevsim ve hastalıklar beni işgillendirmeye yetiyor küçük bebeğim olsa daha da dikkatli olurdum, Allah a şükür bebekken hiç grip vakası yaşamadık diyebilirim, 1-2 aylık bebekler görüyorum gribal enfeksiyon geçiriyor, bence çok dikkatli olun, dışarı çıktığınızda bebeğinizin dış giysisinden olsa bile kimseye yakından sevdirtmeyin, dokundurtmayın derim, 40 ın içinde çıkarmamanız daha iyi olur, bahçe veya balkon olabilir ama eskileri dinlemek lazım bu konuda, bağışıklıkları çok zayıf şu dönemde, anne sütünün antikorlarını yeni alıyorlar

Son düzenleme:
biz hastaneden cikar cikmaz ilk turumuzu atmisdik :)
hemsirem ve doktorlarim
hava sartlari ne olursa olsun
günlük en az yarim saat temiz hava almalari cok iyi olur demisdi
benim dogumum zor gecmesine ragmen 10gün hastanede kaldim orda bile cikardim bahceye
sakinan göze cöp batar misali
yeterince önlem aldikdan sonra cikarilmasinda sakinca yok bence
anneyede bebegede cok iyi gelir

biz hastaneden cikar cikmaz ilk turumuzu atmisdik :)
hemsirem ve doktorlarim
hava sartlari ne olursa olsun
günlük en az yarim saat temiz hava almalari cok iyi olur demisdi
benim dogumum zor gecmesine ragmen 10gün hastanede kaldim orda bile cikardim bahceye
sakinan göze cöp batar misali
yeterince önlem aldikdan sonra cikarilmasinda sakinca yok bence
anneyede bebegede cok iyi gelir

canım benim senin orayla burası bir mi..

keşşke o kadar yeşil olsada eve girmesek:)

birde insanımız biraz bilinçsiz minicik bebğin heryanını sevmeye kalkıyolar öpmeye çalışan bile oldu..
yani durdurmasam elimle öpecekti 1,5 aylık bebeği..

ama ibolyanın dediği gibi annelik hasas konu herkesin doğruları var..

sınırları var ve kimse içine girilmesinden hoşlanmıyor..

bağışıklık demişkende onuda söylemeden geçemiycem benim eşimin kızkardeşi alışsın diye çocuğu otobüslere bile bindirmişti aylıkken..
çocuk hastalıktan kurtulamıyor bi türlü..hep hasta hep hasta..yani sanırım alıştırmakla ilgisi yok..

herkes güle gülü büyütsün hiç bi bebiş hastalanmasın..

birde insanımız biraz bilinçsiz minicik bebğin heryanını sevmeye kalkıyolar öpmeye çalışan bile oldu..

bağışıklık demişkende onuda söylemeden geçemiycem benim eşimin kızkardeşi alışsın diye çocuğu otobüslere bile bindirmişti aylıkken..
çocuk hastalıktan kurtulamıyor bi türlü..hep hasta hep hasta..yani sanırım alıştırmakla ilgisi yok..

Şenizelbette bebem hakklisin katiliyorumŞeniz
amin canim meleklerimiz yavrularimizi rabbim korusun
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
hic bir anne baba evlatlarinin kötülügünü istemez
aksine üstüne titrer gözü gibi bakar ve korur

katiliyorum her anne kendi dogrulariyla yola cikarsa daha rahat eder
kendiside bebiside
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

öncelikle sana kesinlikle katılıyorum canım...

6-7 haftalık bir bebeği alıştırmak diye bir şey olabilir mi ya benim anlamadığım O RİSKİ ALMAYA DEĞER Mİ?

hasta olmayabilir ama olabilirde?? o daha küçücükk elimizden geldiği kadar korumalıyız hem bebeşi hem anneyi.çok enteresan bişey daha var minncacık bebekle dışarı çıkmakdan değildeee dışarı çıkınca nazar değmesinden korkuyoruz bu da çok çok entersan fisfisfis benim söylemek istediğim 6-7 haftalık bebekle 3-4 aylık bebeğin hasta olması bir değil.hasta olacaklar ama o kadar minik ve korumasızken değil.

Biz de Elif'i 2 gün önce Cumartesi günü çıkardık ilk kez. Yeşilköy sahilinde arabasıyla gezdirdik kızımı, hava sıcaklığı 28 derece miydi neydi ya malum pastırma sıcakları... Bir daha bahara kadar böyle hava bulamayız dedik attık dışarı. Zaten geçen hafta boyunca güneşten yararlanıp park yatağını 2 saat süreyle pencere önüne bıraktım, camlar kapalıyken ev cehennem gibi oluyor diye üstünü de açtım, D vitamini alsın kızım diye. Peki ben nasıl mı koruyorum bebeğimi? Cereyanda bırakmıyorum, uykudan kaldırınca ince bir örtü mutlaka alıyorum üstüne, eve gelen misafirlerle öpüşmüyorum tokalaşmıyorum, bebeğin yanına babasından başkasını yaklaştırmıyorum, tabii biz de öpüp koklamıyoruz, son olarak hastanelerde kullanılan bir el dezenfektanı aldım birkaç şişe, sprey olanlarından, ama öyle pürel mürel değil bu virüs bakteri mantar vs. Allah ne verdiyse yok ediyor. Bebeğe dokunmadan önce ya da mama falan hazırlamadan önce elimi yıkayıp bir de bununla dezenfekte ediyorum, ha bu arada bütün misafirlere kapıdan girişte kolonya ikram eder gibi bundan sıkıyorum!! Sıkıyönetim var evde yani...

kızlar allah hepimizin bebeklerini allah nazarlardan korusun ama havalar çok güzelken biraz güneş ışığı almasında çok da büyük bir tehdit yok.Ama tabiki kimseyle bebişin temasına izin vermemek koşuluyla Ben de mikrop öldürücü sabun aldım eve gelen herkes bu sabunla ellerini yıkamak zorunda.

ben kasım ayında doğum yaptığım için 40 gün dolana kadar pek çıkarmadaım..

avm gibi kalabalık ortamlara 3 ay sokmadım..havalandırmaları ölü fare böcek kaynıyo zaten ben bile zorda kalmadıkça girmem..

ama hayat insana devamlı gösteriyoki eskiler bişey diyosa biliyomuşlar hakikaten..doğum yaptığım dönem daha iyi anladım çünkü annem babam halalarım ne dese çıkıyodu..

bide ben çok ilgiden çok sıkılırım oğlum çok dikkat çekici bi bebkti gittiğimiz heryerde herkes tepemize üşüşüyodu bol bol okuyodum nazardan korktuğum için bu zamanlar çok nazar çekiyolar..

ben de büyüklerin bir bildiği vardır hususunda sana katılıyorum. zamanında ben de çok sivriydim bu konuda aman canım nolcak derdim ama hayat gösterdi ki cidden batıl zannettiğimiz bazı inançlar esaslı alakalı önemli şeylermiş. hem 40 gün onlar daha dünyaya ayak uydurmaya, yeni dünyalarına adapte olmaya çalışırlar. 40 gün (6 hafta) annenin de bebeğin de tam toparlanma süresi, bu tıbbi bişi. sonra düşe kalka büyüsünler alışsınlar aşıları olduğu dijkkat edildiği müddetçe önemli değil.
ama 40 önemli. neden 1 ay değil de 40 gün? vardır bi bildikleri...

kızlar allah hepimizin bebeklerini allah nazarlardan korusun ama havalar çok güzelken biraz güneş ışığı almasında çok da büyük bir tehdit yok.Ama tabiki kimseyle bebişin temasına izin vermemek koşuluyla Ben de mikrop öldürücü sabun aldım eve gelen herkes bu sabunla ellerini yıkamak zorunda.
tamam işte süpersin.
1 yaşına girene kadar aşıları tamamlanana kadar tabi dikkat etmek gerek.
ama üzerine titremek de yanlış...

aslolan herkesin kendi bildiği doğrular doğrultusunda yetiştirmesi....dışarı çıkmayı birazda kendimiz için istiyoruz bu dönemlerde çünkü hiç tahmin edemiyeceğimiz bir ruh haline bürünüyoruz...en azından ben böyle olmuştum...benimde bebeğim kolikli olduğu için evde durdukça daha çekilmez bir hal alıyordu...ilk kez 23 günlükken çıkardım bebeğimi 1 saatten daha az bir sürede eve dönmüştük...ve denilen gibi avm ler hariç bencede dışarıya çıkarılabilir...dışarıda korkumuz yine insanlar çünkü sevmek için olurolmaz herkes başına üşüşüyor işte en tehlikeli olan bu eve giden gelenden az çok eminiz ama dışarısı öyle değil ne yazık ki....tüm bebeklere sağlıklı,mutlu,huzurlu günler....

bebeklerin dışarıya ve mikroplara alıştırılmasıyla ilgili bikaç sözsöylemek istiyorum, bebekler anne karnındayken annelerinin vucutları tarafından korunuyorlar, dışarıdan gelebilecek herhangi bir mikrop plesentada önce def ediliyor, bebeğin kendi savunma mekanizması henüz gelişmediği için bu görevi anne üstleniyor, bebek anne karnındayken bütün sorunlardan bütün hastalıklardan uzak tutuluyor, bu allahın verdiği bir nimet, ama bebek doğduğunda artık birçok şeyi kendisi başarmak zorunda, mikroplara karşı kendisi savaşmak zorunda, daha birkaç günlük bir bebeğe dışarıdan bir mikrop gelse çok ama çok hasta olabilir, en ufak bir grip virüsü bizi o kadar etkilemezken onu çok hasta edebilir, allah korusun zatürreye vs başka hastalıklara da çevirebilir, neden? çünkü savunma mekanizması gelişmemiş, işte bu yüzden 40 çıkana kadar dışarı çıkarmayın der eskiler, eğer bebeği birşeylere alıştırmaksa maksat o zaman doğar doğmaz bizim yediklerimizden yedirelim, kola içsin cips yesin oh ne güzel olur :) yeni doğmuş bir bebeğin bizim yiyeceklerimizden yediklerini düşünsenize, mahfolur bebecikler, eskiler sütü bile sulandırarak verirmiş, demekki onlar da biliyorlarmış sütün kuvvetli geleceğini, şimdi mamalar var teknoloji gelişti biz mama verioruz, bu yönden biraz şanslıyız, mikroplara alıştırma meselesine gelince, ben de bebeğimi 40ından sonra ara ara dışarılara çıkardım, hatta konu komşu bana hasta edeceksin bebeği die kızdılar, oğlum ekim doğumlu, yani kış mevsimine denk geldik, onun içni öyle her istediğimiz zaman dışarı çıkamadık, sadece kuru havalarda güzelce giydirip markete vs bahanesiyle dışarı çıkardım, yarımşar saat filan, bazı zamanlar anneme gittik, ben de mikroplara alışması için dışarılara çıkardım, çocuk dışarıdaki mikropları vucuduna almalı ki ileride bu mikroplarla yeniden karşılaştığında vucut kendini koruyabilmeli, çocuklarımıza yapılan aşılarda da mikrop var, en basitinden verem aşısında verem mikrobu var, çocuğun vucuduna verem mikrobu veriliyo, niye ? ileride o mikropla karşılaştığında aşı olduğu zaman vucudunun ürettiği antikorlar yeniden devreye girip o mikropları bertaraf etsin diye, tabiki de çocuklarımızı dış ortamlara çıkarmalıyız, tabiki de dışarıdaki mikropları almalılar, ama bu bence 40 günlükken değil biraz daha büyüdükten sonra olmalı, yine de herkes istediğini yapsın beni ilgilendirmez diyorum, zaten kişi kendi kararını vermiştir, onu kendince zararlı veya zararsız olarak düşünmüştür, uygulamaya geçirmiştir yada 40ını beklemiştir, herkesin kendi tercihi,

Konuyu açan bu konuda akıl danışmak istemiş bizlerde kendi fikirlerimizi paylaştık burada, kimseyi yermek eleştirmek adına değil, yeni doğum yapan anneler lohusalık sendromu nedeniyle hassas ve alıngan olabilirler ama alınıp gücenmesinler 40 ı çıkmamış bebeğini dışarı çıkaran tü kaka demiyoruz, kimsenin kimsenin anneliğini yargılamak haddi olamaz, herkes bebeğini canı pahasına sever ve kollar, sadece yeni doğum yapan anneler biraz daha dikkat etsin, daha çok küçükler kendileri de yeni doğum yaptılar, 40 gün ne ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer

X