Bebeimi dar kartabilir miyim?

canan76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
61
2
48
merhaba kızlar bebeğim 23 günlük ve havalar süperr,acaba dışarı çıkabilirmiyiz

valla ben 1 haftalıkken çıkardım..
bizim ülkemizde 40ından önce çıkmaz anlayışı var ama yurtdışında bu böyle değil
bebeklerin oksijene ihtiyacı var çok korumak kollamak yanlısıda değilim daha hassas oluyorlar çünkü..
sadece banyo yaptığımız gün çıkarmıyorum dikkat ediyorum kolluyorum bence bi sakıncası yok çıkmanızın..

bence çıkarabilirsin bugün hava çok güzeell.ama iyi giydir o daha çok minik hemen üşür.
bende oğlumu alıp parka getireceğim ama buralarda yok park batıkente bir yer var oraya gidceğim.

sağolun kızlar, çıkarmayı çok istiyorum ama emin değildim.Birde domuz gribi var ya insan ister istemez endişe ediyor.

1 saatliğine çıkarabilirsin bence ama tam tedbil çıkman lazım.emzirme yeri de bulman lazım,kalabalıktan da rahatsız olabilir.sıkı giydirerek açık havada dolaştırabilirsin bence,yine de çok durmayın derim.ilk 40 gün bünyeleri çok hassas oluyor çünkü.

e doktora aşılara zaten çıkıyolar hastanelerde sağlıkocaklarında insanlarlada kalıyolar tabi öyle uzun uzun deyilde şöyle küçük bi yürüyüş yaptırabilirsin mesela ilk çıkarışında 5 dk sonra 10 dk sonra süreleri uzatarak devma edebilirsin ama havalara dikkat etmek lazım annesi

ben kasım ayında doğum yaptığım için 40 gün dolana kadar pek çıkarmadaım..

avm gibi kalabalık ortamlara 3 ay sokmadım..havalandırmaları ölü fare böcek kaynıyo zaten ben bile zorda kalmadıkça girmem..

ama hayat insana devamlı gösteriyoki eskiler bişey diyosa biliyomuşlar hakikaten..doğum yaptığım dönem daha iyi anladım çünkü annem babam halalarım ne dese çıkıyodu..

bide ben çok ilgiden çok sıkılırım oğlum çok dikkat çekici bi bebkti gittiğimiz heryerde herkes tepemize üşüşüyodu bol bol okuyodum nazardan korktuğum için bu zamanlar çok nazar çekiyolar..

bebeklerin oksijene ihtiyacı var çok korumak kollamak yanlısıda değilim daha hassas oluyorlar çünkü..
sadece banyo yaptığımız gün çıkarmıyorum dikkat ediyorum kolluyorum bence bi sakıncası yok çıkmanızın..

hm şimdi okudum bunu..
bencede hasas yetiştirmemek gerekli ama dış dünyaya bünyeleri tam uyum sağlamadı..
dışardada oksijenden ziyade egzoz varki kadıköyde yeşil alan çoktur heryanımız yeşillik park olmasına reğmen bunu söylüyorum..
şu an oğlum markette herşeye saldırıyo dokunmak istiyo parkta çimlerde oynuyo ben çok rahat yetiştiriyorum ama kırkı kritik bi dönem olarak görüyorum..

bu arada canancım üzülme bi laf verdır yazın doğan kül ile kışın doğan gül ile oynar bol bol çıkarırsın en anladığı zamanda..
ben 3. aylık olunca oğlum 1 gün bile sekmeden hergün mutlaka çıkardım ben çıkarmasam dedesi gelip çıkarıyodu..
güle güle büyütün:)

bende çıkardım 2 kere senın gıydığının 2 katı fazla gydrcekmişsin dün dr dedi...

bende çıkardım 2 kere senın gıydığının 2 katı fazla gydrcekmişsin dün dr dedi...

canım giydiğinden bir kat fazla demiştir muhtemelen..
bütün dr ların dediği bu çünkü..

iki kat fazla giydirsek astronot gibi olurlar:))

bana dün dr 2 kat fazla dedi...bı kaç dr da bunu söylemişti...2.çocuğum bu astronot gibi olmadı diğeri..

hmm anladım ikinci çocuğum bana mı öğreteceksiniz ben bilirim diyosunuz..

ben çok giydirmiyodum dr önermedi kasım anneriyle konuşmuştuk ve hepsinin dr da aynı şeyi önermişti fikir yani..
çok tatlıymış oğlunuz bu arada..

bağışıklık sistemleri çok zayıfken dışarı çıkarmak bence hiç ama hiiçç doğru değil yasakkelime avm lerde parklarda 20 günlük bebekleriyle gezenlere ben katil diyorum neyi göze almak kii bu.deli cesaretinden başka hiçbişey değil bence :çok üzgünüm: 2 çocuk annesiyim hiçbirşey çocuklarımın sağlığından önemli olamaz.hele kii bahar birçok insan grip şimdide domuz gribi çıktı en güzeli sağlıklısı evde oturmak,çok sıkılıyorsanız bence balkona çıkmak daha doğru a.s

1 haftalıkken iyi cesaret sizinkisi

ben de 40ından önce çıkmaz lafına karşıyım.ben de çıkarıcam bir doğsun.gerçi aralıkta kış olacak ama, çıkarıcam yani, çok saçma.iyice giydir çıkar sen allahın izniyle bir şey olmaz yavruna :)) allah bağışlasın

valla benim bebiş 32 günlük ama ben 2 kere doktora götürmek haricinde dışarı çıkarmadım kızlar çünkü hemen hapşırmaya başlıyo :KK43: napçam bilmiyorum 40 ında çıkartıcam ama hasta olcak die korkuyorum bide ben ilk günden beri ısıtıcı kullanıyorum onun odasında çünkü doktor 24 ile 26 derece olması gerekio çocuğun odası dedi die bizde öyle yaptık öyle yapıyoruz ama odadan dışarı çıkardığımda hapşırmaya başlıyo napçam nası alıştırıcam bilmiyorum. bide nacizhane benim fikrim ben 40 ı çıkmadan çıkarmam oda neden derseniz ben 1 haftalık lousaydım bebeği anneme bırakıp dışarı çıktım gece gezmeye. eve dönerken yere yapıştım çok kötü düştüm iki elimde yarıldı ve bi bacağım diz kapağım yarıldı devamlı resim çekilmiştim o gün elimdede hala makina vardı makinada parçalandı az kaldı dikişlerimde patlıycaktı (sezeryanlıyım) çok acı çektim :sinifsinif:
nazara bukadar inanmazdım ama o günden sonra kesinlikle çok inanıyorum o yüzden 41. günden sonra kızımı dışarı çıkartıcam bence sizde dikkate alın.

valla kızlar çıkardım bir saat parkta güneşe karşı oturduk biraz yürüdük,öyle bir giydirmişim ki endişeden astronot gibi oldu bile.

canım ben daha nili 3 gün çıkardım tekne de balık yemeye gittik hemde...:))))) hemen hemen hergün de bi şekilde dışarı çıkıyo arkadaşa gidiyorum doktoruna götürüyorum kendim doktora gidiyorum... doktoru da bana dediki kış bebeği olacağından d vitaminine ihtiyacı olacak o yüzden güneşli havalarda balkona çıkar ellerini kollarını bacaklarını ve yüzünü güneşlendi, tabii güneşin dik gelmediği saatlerde.... ayrıca hapşırmasına gelince üşüdükleri şiin hapşırmazlarmış... ortamda elrjik bişey sözkonusu olduğunda hapşırırlarmış... ve de ilk zamanlar dünyaya alışmak için hapşırır öksürür ve hıçkırırlarmış. doğumdan sonra hemşire de hapşırır ve öksürürse sorundeğil bu iyiye işaret bebeğinizin sağlıklı olduğunun göstregesi demişti... ama tabi herkesin kendi tercihi....

canım benim 1 saat kadar dışarı çıkıp dolaşmanız hem sana hem bebeğe iyi gelri
ben 5 günlükten beri her gün az da olsa balkona yada dışarı çıkarıyorum
alışsın dünyamıza

X