• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeimde talasemi (Akdenz Anemisi ) var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

birzey

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
265
1
621
41
Kütahya
benım kızım 3 aylık faladı oksuruyordu 3 tane dr gııtık bır turlu oksurugu gecmdı son gıttıgımız dr bız daha odaya gırerken bu cocuk kansızmı dedı hıc baktırmadık dogumda bır kere yapıldı okadar .hemen kan degerlerıne bakıldı hemoglobın dusuk cıktı 2-3 ay demır damlası kullandık hemoglabın degerınde fazla bı oynama yok dedıkı talasemı olabılır cok asırı dusuk degıl ama bız bakalım dedı bu sadece ozel yerlerde yapılıyormus talasemı merkezıne gıttık ve bebegımızın talesımı oldugunu ogrendık ama Allahıma sukurler olsun mınor talesemı cıktı yanı bır zararı yokmus sadece kan degerlerını yukseltmeye calısacagız ve damdını talsemı mınor olmamalı dedı.

eeee pekı bu neden kızımızda var dedık ıkınızden bırınde vardır aıleden gecer dedı.ıyı dedık bırımız 26 dıgerımız 30 yasımıza kadar geldıysek sorun yok demır ılacına devam
derken bıgun esıme sen de bır test yaptır dedım eşımde cıkmadı.. ve ertsı gun ben yaptırdım bendede cıkmadı hatta talasemı merkezındekı dr eşinizinde sizinde kan degerlerınız cok ıyı talasemı dusundurecek bı durum yok dedı pekı bebegımızde neden var dedık ıstanbula ozel merkeze gonderık bebegımızde talesemı mınor var satık kaldık kızım 1 yasında hala demır ılacı kullanıyoruz ve hala suratı casper gıbı (herkes oyle dıyorda)

benım gıbı bebegınde talesmı mınor yada major olanlar varmı burda paylasalım arkadaslar...:enbuyukkk:

selam ben de talasemi taşıyıcısıyım. bebekliğimden beri bende var.kızım 3,5 aylık henüz tahlil yaptırmadık.doktorum 6.aydan sonra bakılabileceğini söyledi.eşimde yok neyseki kızım en fazla taşıyıcı olur benim gibi.inşallah onu da olmaz.

merhaba ugurnurıye bebegını gule gule buyut. gecmıs olsun oncelıkle...

senın tasıyıcı oldugunu bebekken mı farketmısler nasıl farkedılmıs sımdı kac yasındasın kansızlık problemın devem edıyormu hemoglobının kac mesela? kendınde hıssettıgın bişey varmı yada dr ların sana suna dıkkat etmen gerekır dedıklerı bısey kusura bakama pek ust uste sordum ama bu tasıyıcılıga sahıp olan kımseyı tanımıyorum belkı bızdede var muhtemelen aılemızden bırınde var ama kımsenın haberı yok bunlar benım cok merak ettıgım seyler yanıtlarsan sevınırım saglıkla kal....

merhaba benim kızım 9 yaşında iken kansızlıktan doktora gitmiştik orada yapılan tahliller sonucu telesami taşıyıcısı çıktı demir hapı kullandık normale dönüyor aylar sonra yine değerler düşüyor tekrar demire başlıyoruz unutkanlık oluyor onada tahlil yaptırdık psikiyatriye götürdük bişey bulunumadı taşıyıcılıktan kaynaklanıyormuş şimdi 17 yaşında demir düştükçe hapa devam yapacak bişey yok ...doktor evleneceğin zaman nişanlına tahlil yaptırın ondada çıkarsa kararınızı ona göre verin çocuklarınız hasta doğar oda sakıncalı evlenecek olursanda ya çocuk yapma yada hamile kalmadan doktor kontrolüne başla tehlike varsa bebek alınır dediler

kızımda çıkınca bana babasına ve kardeşlerinede testler yapıldı çok şükür kardeşlerinde çıkmadı baba taşıyıcıymış

merhaba benim kızım 9 yaşında iken kansızlıktan doktora gitmiştik orada yapılan tahliller sonucu telesami taşıyıcısı çıktı demir hapı kullandık normale dönüyor aylar sonra yine değerler düşüyor tekrar demire başlıyoruz unutkanlık oluyor onada tahlil yaptırdık psikiyatriye götürdük bişey bulunumadı taşıyıcılıktan kaynaklanıyormuş şimdi 17 yaşında demir düştükçe hapa devam yapacak bişey yok ...doktor evleneceğin zaman nişanlına tahlil yaptırın ondada çıkarsa kararınızı ona göre verin çocuklarınız hasta doğar oda sakıncalı evlenecek olursanda ya çocuk yapma yada hamile kalmadan doktor kontrolüne başla tehlike varsa bebek alınır dediler

geçmiş olsun pekı eşınızdede unutkanlık varmı yada kansızlık. ben sadece kadınların tasıyıcı oldugunu duymustumda.
fotodakı kız kızınızmı benım kızımn yuzude aynen oyle beyazda.
hangı aralıklarla tahlıl yaptırıyorsunuz.
affınıza sıgınarak sormak ıstıyorum pekı kızınızda bu hastalıga baglı baska bır sorun varmı yanı bu soruyu sorma kadar cevabını vermek de zor olsa gerek ama ıcımde sureklı bunu tasıyorum zeka sevıyesı nasıl kzınızın derlsedekı basarısı dıkkatı falan benı bılgılendırırsenız cok sevınırım bu hastalık benı cok tedırgın edıyor sız bunu yıllardır farkındasınız yaotıgınız özel bişey varmı??

benım kızım 3 aylık faladı oksuruyordu 3 tane dr gııtık bır turlu oksurugu gecmdı son gıttıgımız dr bız daha odaya gırerken bu cocuk kansızmı dedı hıc baktırmadık dogumda bır kere yapıldı okadar .hemen kan degerlerıne bakıldı hemoglobın dusuk cıktı 2-3 ay demır damlası kullandık hemoglabın degerınde fazla bı oynama yok dedıkı talasemı olabılır cok asırı dusuk degıl ama bız bakalım dedı bu sadece ozel yerlerde yapılıyormus talasemı merkezıne gıttık ve bebegımızın talesımı oldugunu ogrendık ama Allahıma sukurler olsun mınor talesemı cıktı yanı bır zararı yokmus sadece kan degerlerını yukseltmeye calısacagız ve damdını talsemı mınor olmamalı dedı.

eeee pekı bu neden kızımızda var dedık ıkınızden bırınde vardır aıleden gecer dedı.ıyı dedık bırımız 26 dıgerımız 30 yasımıza kadar geldıysek sorun yok demır ılacına devam
derken bıgun esıme sen de bır test yaptır dedım eşımde cıkmadı.. ve ertsı gun ben yaptırdım bendede cıkmadı hatta talasemı merkezındekı dr eşinizinde sizinde kan degerlerınız cok ıyı talasemı dusundurecek bı durum yok dedı pekı bebegımızde neden var dedık ıstanbula ozel merkeze gonderık bebegımızde talesemı mınor var satık kaldık kızım 1 yasında hala demır ılacı kullanıyoruz ve hala suratı casper gıbı (herkes oyle dıyorda)

benım gıbı bebegınde talesmı mınor yada major olanlar varmı burda paylasalım arkadaslar...:enbuyukkk:

yazdıklarınızı okudum da bütün bildiklerim alt üst oldu ............benim kızımın da taşıyıcı olduğundan şüphelendi doktorumuz ama 1 yaşından önce bu teşhis konulmaz kızımız 13-14 aylık olunca gel dedi......
üstelik başka bir arkadaşımız da demir hapı kullandıklarını söylemiş ; talasemi demir eksikliğine bağlı bir kansızlık değil ki demir ilacı kullanılsın , aksine demir depoları dolu olur CADIARZU

yazdıklarınızı okudum da bütün bildiklerim alt üst oldu ............benim kızımın da taşıyıcı olduğundan şüphelendi doktorumuz ama 1 yaşından önce bu teşhis konulmaz kızımız 13-14 aylık olunca gel dedi......
üstelik başka bir arkadaşımız da demir hapı kullandıklarını söylemiş ; talasemi demir eksikliğine bağlı bir kansızlık değil ki demir ilacı kullanılsın , aksine demir depoları dolu olur CADIARZU

vallahı canım benım kafam hala cok karısık
bizim dr da demır eksiklıgı anemısının farklı bişey oldugunu soyledı
ama bızım demır depoları bıraz bos oldugu ıcın kullanıyoruz
bizim testimizin yapıldıgı talesemı merkezıındekı dr 1 yasından sonra testı tekrarlayın dedı..
ama o zamankı cocuk dr muz gerk olmadıgını bişey degişmiyecegını soyledı..
nitekım degısmedeıde kızım hala kansız bembeyaz bır suratı var..
şimdi drmuzu degıştırdık yenı dr da testın tekrarlanmasının bıseyı degıstırmeyecegını soyledı..
senın kızın sımdı kac aylık..
sonuclardan benı haberdar edermısın

vallahı canım benım kafam hala cok karısık
bizim dr da demır eksiklıgı anemısının farklı bişey oldugunu soyledı
ama bızım demır depoları bıraz bos oldugu ıcın kullanıyoruz
bizim testimizin yapıldıgı talesemı merkezıındekı dr 1 yasından sonra testı tekrarlayın dedı..
ama o zamankı cocuk dr muz gerk olmadıgını bişey degişmiyecegını soyledı..
nitekım degısmedeıde kızım hala kansız bembeyaz bır suratı var..
şimdi drmuzu degıştırdık yenı dr da testın tekrarlanmasının bıseyı degıstırmeyecegını soyledı..
senın kızın sımdı kac aylık..
sonuclardan benı haberdar edermısın

kızım şimdi 14 aylık oldu ama henüz doktora gidemedik, sanırım 1 ay sonra ancak gideriz , gitmişken çiçek aşısını da yaptıracam da o yüzden geciktirdim ... sonucu bildiririm.....
doktorum bir de şunu söyledi ; kızınızın taşıyıcı olması 100 yıl olan ömrünü 99 a indirmez dedi ... bu beni biraz da olsa rahatlattı ...

Back