• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebei olan anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulvary

CANımmmm
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
90
1
86
İzmir
--------------------------------------------------------------------------------

Benim bebeğim 2 aylık ve maalesef ben daha doğumdan beri dışarı çıkmadım çünkü bebeğim sürekli emmek istiyor 1 yada 2 saatte bir dışarı çıksak gittiğimden hiçbirşey anlamıycam acıkıcak sonuçta ek gıdalara geçince daha rahatlıkla çıkarım diye düşünüyorum diğer anneler siz nasıl yapıyorsunuzz sütü sağsam sütüm sağılmıyor maalesef benim anca emmeyle çıkıyor sütüm akmıyor diğer anneler peki ya sizzz küçük bebeğinizle dışarı çıkabiliyormusunuz???????

benim bebeğim yarın 40 günlük olucak ve 30 günlükken dışarda az kalmak şartıyla dışarı çıktım zaten arabaya binince uyuyor hep bazen ağlıyo emziği verince susuyo bence çık dışarı artık..

--------------------------------------------------------------------------------

Benim bebeğim 2 aylık ve maalesef ben daha doğumdan beri dışarı çıkmadım çünkü bebeğim sürekli emmek istiyor 1 yada 2 saatte bir dışarı çıksak gittiğimden hiçbirşey anlamıycam acıkıcak sonuçta ek gıdalara geçince daha rahatlıkla çıkarım diye düşünüyorum diğer anneler siz nasıl yapıyorsunuzz sütü sağsam sütüm sağılmıyor maalesef benim anca emmeyle çıkıyor sütüm akmıyor diğer anneler peki ya sizzz küçük bebeğinizle dışarı çıkabiliyormusunuz???????

allah analı babalı büyütsün bebişini benim kızımda 5 ayı bitiyo 6 ya giricez yeni yeni dışarı çıkıyoruz bizimki tam kışa geldigi için ve ne zaman meme istiyecegi belli olmuyodu en azından şimdi biraz oyalanıyor yani bi kaç ay beklemelisin

benim kziim emiyor extra olarak da mama veriyorum doymadigi icin.o yuzden problem olmuyor aksine hergun disardayiz havalar da guzel.evde uyuymuyor ben de alip disari gidiyorum bir guzel uykuya daliyor ben de rahatliyorum biraz...

canım havalar da düzeliyor,kendini bunaltma,koy arabasına,uyur hemen zaten.sen de hava almış rahatlamış olursun.acıkınca da emzirirsin uygun bir şekilde.

canım yaaa kendini neden eve hapsediyorsun ki,emzirmek istediğinde illaki bir yer bulunur emzirirsin...
ben mağazaların soyunma kabinlerinde emziriyordum hiç bir yer bulamasam...

Canım kendini fazla eve kapatma sonra sen de bunalırsın .. Şimdiye kadar havalar soğuktu dışarı çıkamaman normal ama artık havalar güzel gidiyor Bebeciğinde temiz hava alsın annesi.. dışarda her yerde emzirebilirsin bebeğini.Hafifçe bişey (ince bir tülbent gibi bişey olabilir ) örtersin bebişinle göğsüne her şekilde emzirirsin bişiycik olmazz ..

bak canım böle bişey al çok rahat her yerdede emzirebilirsin

E-Bebek | Beslenme | Emzirme Önlükleri | MYCey | Mycey Mashider Annemin Emzirme Önlüğü

Ben de aylardır evde hapistim, doğum 1 ay öncede hastanede yattım bir süre, şimdi bebeğim 2 aylık ve çok gerildiğim için eşimle dün dedik Foça'ya gidip yemek yiyip dönelim.(Foça 1 saat) Yola çıktık, bizimkisi arabaya binince hemen uyuyor, Allah dedik yaşasın O da sevdi yolculuğu, ama kahve molası verdiğimiz yerde ağlamaya başladı, hemen emzirdim, tekrar devam ettik.Araba çalıştı sustu.
Foçaya vardık, yemeğe oturduk, bizimkisi uyudu ,

anlayışlı kızım ama yemek bitti bir ağlamaya başladı , hayır ağlamak denemez çıldırdı resmen, emzirmeye çalıştım almadı, altını temizlemek için mekan bulamadım mecbur arabaya kadar böğüre böğüre ağladı öyle gittik, insanlar bize acaip acaip baktı yolda, ne ilgisiz anne baba demişlerdir eminim.Arabada altını temizledim emzirdim , sustu.Dedikki madem uyudu kahve içelim Forum'da. Kahve gelene kadar ben bir mağazadan birşey alıp da geleyim dedim, nasısa uyuyor eşimde yanında, ben ayrıldıktan 1 dakika sonra eşim tlfn etti gel çıldırdı kız diye:), elimdekileri tezgaha bırakıp koşa koşa gittim , arabaya bindik sustu gene.Bu mağazalardan apar topar koşarak çıkarken bir gün güvenlik beni tutacak diye korkuyorum walla:)))
Ama karar verdim bir süre daha evde kalacağım, ne yapalım bizimkisi daha hazır değil çıkmaya.En azından 3 aylık olsun da ...

Ben 100 gün hastenede yatıp doğurdum oğlumu. Yolda yürümeyi bile unutmuştum. Prematüre olduğu için zaten 4 ay yazlığa gidinceye kadar sadece doktoruna gittik. Hastalanmasın diye kısıtlı çıkıyorduk ama ben hiç dert etmedim. Bende Mycey'in emzirme önlüğünü almıştım. Yolda, parkta, bahçede nerde isterse emzirdim, hala emziriyorum.

tam yaz sıcağına denk geldiği ve bizim buralar çok sıcak olduğu için birde üstüne obsesyonlarım eklenince geçen yaz doğru dürüst dışarı çıkamamıştık.tam büyüdü çıkalım derkende kış geldi. bence çok güzel zamanda doğum yapmışsın nisan sonu gibi rahat rahat çıkartırsın bebeğini. hasta insanlardan uzak tuttuğun ve terletmediğin sürece bişi olmaz.
bebeklerin hava değişimlerini algılamaları, alışmaları ve güneş ışığı almaları için dışarı çıkmaları gerekiyormuş.( günde en az yarım saat)ben kış boyunca güneş kovaladım durdum hergün yarım saatçıkardım. yağmurlu günlerdede balkona çıkardım.alıştı.
emzirmeyi dert etme bırak emsin hiç kimsedende rahatsız olma bu doğal bir ihitiyaç bebeğinin.
bebeği ne zaman bırakıp dışarı çıktım dersen sanırım 4. aydaydı.oda zaten 3 saati geçmedi:(((

slm canım aynı sıkıntıları bende yaşadım seni anlıyabiliyorum .Kızım 4. ayında birde kışa denk geldi patlamak üzereyim.Çalışma hayatına alışan biri olarak evde kalmak bunalttı beni ama onun sevgisi herşeye değiyor.Henüz ek gıdalara başlamadım o yüzden sık sık emişiyoruz, bu halde dışarıda nasıl dolaşılır bilemiyorum. Şimdi 2 gündür elma suyu veriyorum tatlı kaşığı kadar tatlara alışsın diye. Ben İzmirdeyim havalar epeyce yumuşadı evin çevresinde kısa gezintiler yapmaya başladım inşallah daha da rahatlıycaz .Yaklaşık 1 ay sonra işe başlıycam ne yapacağım bilmiyorum düşünmek bile isemiyorum.. Sevgiler

ben geçen temmuzdan beri eve hapis yaşıyorum neredeyse. sorunlu bir hamilelik geçirdigim ıcın hamıleyken gezıp tozamadım ıstanbul gıbı bır yerde. oglum kırk gunluk oldu bugun, 3 hafta once oğlumu anneme bırakıp eşim ve kardeşlerımle gezmeye cıktık. anneme sut sagıp bıraktım. 5-6 saat dışarda kaldım. ortakoye gıttık gezıp tozduk tabı bu arada ben lohusalığıma bakmadan incecik giyinmişim, arabaya doğru gıderken bırden bana tıtreme nobetlerı geldı ağlaya ağlaya arabaya koştıum. donuyordum. ondan sonra gunlerce ateşlenıp yattım. tabı bunda sut kanallarımın tıkanmasının da etkısı vardı... havalar ısınır ısınmaz atıcam kendımı dışarı. arabamız olsaydı en azından alışverış merkezlerıne gıderdım ama artık havaların ısınmasını 4 gozle beklıyorum. kırkımız da çıktı çok mutluyum...

seni o kadar iyi anlıyorum ki.... benim de oğlum öyleydi 3-4 ay göğüslerim dışarıda yaşadım desem yeridir... hiç unutmam 3 aylıktı o kadar bunalmıştım ki eşimle dışarı çıktık, eşim kendine bişeyler bakıyordu, bizim ki yaygarayı kopardı emmek istiyor... susturamadım en sonunda kabinde emzirdim. düşün daracık kabin, ayakta, kış olduğu için üstümüz kat kat.... kabus gibiydi. ama 4. aydan sonra rahatladım. benimki biberon maması almamışyı o yüzden yanıma milupa nın kavanoz mamalarında alıyordum, bebek arabasında acıkınca yediriyordum... sabret 2 ay daha... hem havalarda iyice düzelir ondan sonra gez gezebildiin kadar... şimdi ise yapabileceğin tek şey bu anın tadını çıkarmak.:emir_bebek:

slm canım aynı sıkıntıları bende yaşadım seni anlıyabiliyorum .Kızım 4. ayında birde kışa denk geldi patlamak üzereyim.Çalışma hayatına alışan biri olarak evde kalmak bunalttı beni ama onun sevgisi herşeye değiyor.Henüz ek gıdalara başlamadım o yüzden sık sık emişiyoruz, bu halde dışarıda nasıl dolaşılır bilemiyorum. Şimdi 2 gündür elma suyu veriyorum tatlı kaşığı kadar tatlara alışsın diye. Ben İzmirdeyim havalar epeyce yumuşadı evin çevresinde kısa gezintiler yapmaya başladım inşallah daha da rahatlıycaz .Yaklaşık 1 ay sonra işe başlıycam ne yapacağım bilmiyorum düşünmek bile isemiyorum.. Sevgiler
allah kolaylık versin bende bebekten önce çalışıyordum ama tekrar başlayamayacağım özel sektör sonuçta devlet işi olsaydı devam ederdim herhalde miniği bırakıp gidemem yaaa çok zor

böyle olması çok normal daha çok küçük 3 aylık olunca arahatlarsın hatta o zaman etrafı yeni keşfetmeye başlayınca bu seferde buraya yardım bebeğim emmek istemiyo diye başlık açarsın emin ol canım, zaten havalar daha o kadar sıcak değil biraz sabret derim

böyle olması çok normal daha çok küçük 3 aylık olunca arahatlarsın hatta o zaman etrafı yeni keşfetmeye başlayınca bu seferde buraya yardım bebeğim emmek istemiyo diye başlık açarsın emin ol canım, zaten havalar daha o kadar sıcak değil biraz sabret derim

Kesinlikle katılıyorum. Biz de ilk 3 ayı yapışık geçirdik oğlumla. Dışarı çıktığımız nadir zamanlarda da durmadan emzirme halindeydim. Sonra bir anda bizimki etrafı keşfetmeye başladı, ben de bu çocuk beni emmiyor diye krizlere girmeye. Saat tutardım, en fazla 7 dak. emerdi. 4 saat dururdu, ancak yeniden emerdi.
Bu bebek milletinin ayı ayına uymuyor. Kerem 13 aylık oldu, hala her gün yeni bir numara. Bunu böyle kabul edip, mümkün olduğunca çabuk adapte olmak sağlığımız için en hayırlısı. Neticede herkes az çok aynı yollardan geçiyor.

valla ben de yalnız çıkamıyorum bi yere.gittiğim yerler de akrabalarım sadece.daha oğlumu alıp da şöyle bir gezemedim sokaklarda.ben emzirmiyorum ama benim durumum daha vahim.oğlum emmiyo ben sağıp veriyorum ya da mama veriyorum.dışarda acıktığında sağamıcağıma göre mama hazırlıyabilecğim bi yer bulmam lazım o da imkansız.o yüzden oturuyoz evde.ek gıdalara geçmeyi bekliyoruz 4 gözle

meraba ben bugün üye oldum benim kızımın da yarın 40 çıkıyor bende hem emziriyorum hemde mama veriyorum ama 2 3 gündür malesef kakamızı yapamıyoruz hep ben yardımcı oluyorum kulak çubuğuyla poposuna sokuyorum biraz rahatlıyor ama kendi yapamıyor zorlanıyor buda beni çok üzüyor ne yapmam lazım kabız değil çünkü ben kulak çubuğuyla yaptığım zaman sulu kaka yapıyor yardımcı olurmusunz...

benim yarın 40 çıkıyor ama ben hem mama verip hemde meme verdiğim için emziriyorum veya mamasını yapıyorum gidiceğim yerede gidiyorum ama sen heralde bırakamıyosun gözün arkada kalıyor demi ilk günlerde benimde öle olmuştu sonra alışıyosun

Back