• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizle odalarınızı ayırdınızmı

hanifta

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2008
120
0
641
Yozgat
arkadaşlar diğer sorumda bebeklerinizin odasını ayırdınızmı ve beşikleri ne durumda 9 aylık kızım 10 aylık olacak aynı odadayoz çünkü sürekli kalkıyo saat başı düzenimiz yok bide beşiğimiz kötü asansörsüz artık kalkabiliyo beşikten ne yapacağımı bilemedim birde yatak uykusunu etkilermi sizler hangi yatak ve yastığı kullanıyorusunz oçk oldu biliyorum ama cevap vermenizi çok istiyorummmm

aynı sorunu yaşıyorum
benim kızım 10 aylık oldu bikaç gün önce
artık odasında yatsın istiyoruz
bi gece koyduk deneme amaçlı 2 saat sonra uyandı ağlayarak
kucağıma alınca boynuma sarılarak ağladı çok üzüldüm
kıyamadım aldım geldim yanımızda yatırdım
odamızda beşiği var ama artık zor sığıyor ve tutunup ayağı kalkıyor
tehlikeli yani
alt kata park yatağı var gündüzleri onda yatırıyorum
şuan onu odamıza çıkarmayı düşünüyorum bir süreliğine onun içinde yatsın diye ama biryandanda odasına alışsın istiyorum
vallah napıcam bilmiyorum
yastık kullanmıyoruz biz

tataammmm kızım 9 aylık ve yatagımızda yatıyor beşik unutuldu 1 aydır calısmaya da basladı beşikten al emzir uyut tekrar koy daha zor gelio zaten doğrudüzgünde uyumuyor emio yanımda uyutuyorum aslında ayırmak iyi olur ama sanırım emmidiği sürece bu ihtimal zayıf gibi görünüyor allah hepimizin yardımcısı olsun

5 ayı bitirdik çok şükür
bebekle tek başıma ilgileniyorum gündüzleri çok yoruluyorum geceleride beşiğinde yatırınca kalkıp yatmak beni çok yoruyor diye kendi yatağımızda yatırıyorum,

ama gündüzleri kendi odasında hep zaman geçriyoruz,odasına alışsın iyice diye
gündüz uyuduğu zamanlarda odasında beşiğine yatırıyorum.
şimdi hem kış mevsiminde üstü açılda hemen kapatıyorum havalar ısınmaya başlayınca odasında yatırmaya başlıcam artık..

biz bu yastığı kullanıyoruz
http://www.e-bebek.com/yastiklar/chicco/chicco_bogulmayi_onleyici_yastik_0_ay/CHI-3679

beşik konusuna gelince;şimdiye kadar şu beşikte yatıyordu
Sailor Sallanır Beşik / LICNO | Funnababy

ama artık küçük geliyor beşiğimiz,bebek rahat edemiyor,bizde şunu aldık çok kullanışlı
Karizma Büyüyebilir Bebek Karyolası

kocaman bir yatak yandaki çekmeceli bölümü ilerde çıkarırsak yetişkin yatağı haline geliyor,ben çok beğendim..

bakalım 1 ay sonra odasında yatırmaya başlıcam,dediğim gibi gündüzleri çoğu zamanı odasında geçiriyorumki odasında yatmaya başlayınca çabuk alışsın diye

çok şükür geceleri iyi uyuyor,birkaç defa kalkar emer geri uyur.tabii ileriki aylarda bakalım neler bekliyor bizi

benimde kizim 5 aylik 1 aydir ayri odasi ama 3 gune kadar ben yatana kadar kendi odasinda yatiyordu uyaninca yanimiza aliyordum 2 saatte bir uyaniyordu artik odasinda uyuyor saat 9 gibi yatiriyorum ve uyansa bile uykuya daliyor tekrar gece hic uyanmiyor en gec 6 da emzirmek icin uyandiriyorum 9 a kadar uyuyor kizim

benle aynı olan kişiler olduğunu görünce bir yerde sevindim arkadaşlar kusura bakmayın yoksa kimden akıl alacam:)acaba geçmi kaldım ben ayırmak konusunda ne yavaş yavaş başlayım inşş olur sğolun

o zaman benim söylediğime daha çok sevineceksiniz opuyorumnanaktan ben ilk oğlum 2 yaşındayken ayırdım odaları. bilinçli bir şekilde kabul etti, ha zorluk olmadı mı? elbette oldu birkaç gün. ama her şekilde olacaktı o ufak tefek sorunlar. gerçi kardeşinin olmasının etkisi de büyük oldu o ayrı :lepi:

ben geçen gün televizyonda bir çocuk psikoloğu artı nörologdan duymuştum( sabiha paktuna keskin)hani şu doktorum programına sürekli çıkıyor çocukların küçükken odasının ayrılmasının doğru olmadığını söyledi
anne kokusuna ihtiyaçları varmış aynı odada yatmaları en doğrusuymuş
küçükken alıştırıldıklarında konuşup dertlerini anlatamadıkları için kabullenirlermiş
biraz hareketlenmeye yürümeye başlayınca uyanıp doğru annesinin yatağına gelirlermiş

ben geçen gün televizyonda bir çocuk psikoloğu artı nörologdan duymuştum( sabiha paktuna keskin)hani şu doktorum programına sürekli çıkıyor çocukların küçükken odasının ayrılmasının doğru olmadığını söyledi
küçükken alıştırıldıklarında konuşup dertlerini anlatamadıkları için kabullenirlermiş
biraz hareketlenmeye yürümeye başlayınca uyanıp doğru annesinin yatağına gelirlermiş
peki ne zaman ayrı odaya geçmeliymiş sonuçta bizleri nde özel hayatı var bebeklikten çıkınca aynı odada kalmak çok daha zor olabilir.

benım oğlum da 8,5 aylık ne yapacağımı bilmiyorum kocamla sarılıp uyumayı özledim 4 aydır bizimle kesınlıkle beşikte yatmıyor keyfine çok düşkün ??:(

kadını çok duymuştum böle sölediğine de sevindim bi yerde ama araştırmak lazım yinede genelde hep erkenden ayırmak gerektiğini duymuşuzdur.tecrübeli anneler daha iyi gözlemlemişlerdir mutlaka bekliyoruz

kızım 6 aylık olduğunda kendi odasına geçirdim.
Gece 727867867 kere kalktığımız halde almadım yanıma.
Çok şükür sorun yok gece kalkıp yanıma da gelmiyor.
Hem o hem ben sağlıklı uyku çekiyoruz.
Benim odam da yatarken ufacık bi sesten uyanıyordu ve yatağıma aldığımda düşecek korkusuyla ben uyuyamıyordum.
Böylesi bence en sağlıklısı.

bebeğim 3 aylık oldu. derin derin uyuyan çocuk beşiğine yatınca uyanıyo nasıl bi durum çözemedim hala. bizimle yatıyo yatak 3 kişilik oldu. bu ne kadar böle sürecek bilmiyorum ama eşim bu durumdan sıkıldı onu biliyorum. :)

kızım 6 aylık olduğunda kendi odasına geçirdim.
Gece 727867867 kere kalktığımız halde almadım yanıma.
Çok şükür sorun yok gece kalkıp yanıma da gelmiyor.
Hem o hem ben sağlıklı uyku çekiyoruz.
Benim odam da yatarken ufacık bi sesten uyanıyordu ve yatağıma aldığımda düşecek korkusuyla ben uyuyamıyordum.
Böylesi bence en sağlıklısı.
ben de 6 aylıkkenodasını ayırmayı planlıyorum. yalnız benim oğlan çok yer yadırgıyor odası değişse dakikalarca bakınıyor. sık sık uyanıyor zaten bu ara diş sorunu yüzünden sık uyanmaya başladı. ama kararlıyım 6. ayda odasını ayırmaya bilinöçlenirse ayırmam zor olur.

bizimkilerin ayrı odası var ama müze gibi duruyo daha siftahları yok gece çok kalkıyolar yaa gözüm yemiyo oraya kadargitmeyi yatak odasında da ayrı yatakları var orda ailecek yatıyoruz nasıl ayırıcam bilmiyorum gündüzleri bazen yatırıyorum hemen uyanıyolar

agzimdan aldin arkadasim:)) tam ben de bunu yazicaktim
prof. dr. sabiha paktuna keskin cocuk norologudur kendisi
kesinlikle bebeklerin yuruyene kadar yani buda demek oluyor ki 1 yasini gecene kadar ayri odada yatirilmamasi gerektigini soyledi.. bebekler mecburen kabullenirmis arkadasin dedigi gibi ama sonradan problem cikarir dedi... sonrada anneler bana gelip neden bu cocuk artik odasinda yatmak istemiyor diyorlar dedi.. cunku o bebek mecbur kaldigi icin yatmis artik kendini biliyor annesinin yanina gelmek istiyor dedi..
1 yasindan sonra yavas yavas odasini sevdirerek oyunlar oynarak ama korkarsa yaniniza gelebilecegini soylerek alistirmaya calisin dedi
ondan odasini ayirma isini cok da kafaya takmamak lazim bence eninde sonunda gidicek bu cocuk odasina

Son düzenleme:
3.aydan itibaren kendi odasında yatıyor kızım. Bu şekilde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. ıki yetişkinin nefesiyle, bizim yatağımızın ve kıyafetlerimizin tozuyla uyusun istemedim.
Kendi yatağımıza ise hiç almadım hem hijyen açısından hem de alışmasını istemedim.

benim oğlum 1 haftadır odasında yatıyor işe başlamadan odasına alıştırayım dedim. dün gece fazla uyandı. fakat burnu çok tıkalıydı. dün soğukmuş bilemedim dışarı çıkardım. ondan olsa gerek. pek sorun yaşamadık şimdilik umarım böyle devam eder.

kızlar benim bebeğim 7 aylık ve bizimle aynı odada ve kendi beşiğinde uyuyor.çok dert etmeyin bu konuyu benim yeğenim 3 yaşına kadar annesiyle yattı 3 yaşından sonra kendi istememeye başladı ve annesini şutladı:D

Arkadaşlar 0-3 yaş arası çocuklar kesinlikle annesiyle aynı odada,hatta koyun koyuna yatmalılar.Tabi bu tehlikeli ve uygun değil ama en azından aynı odada yatmalıymışlar.

Back