• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinizin kaka düzeni nasıl yardım edin lütfen :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

demircool

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
4.244
22
643
bebeğim 41 günlük ve hergün yapardı kakasını.3 gündür kaka yapamıyor ve ondan öncede 3 gün aralıklı yapmıstı.aglıyo bagırıyo kabız galiba.zeytin yagınla uyardım poposunu ama aglıyo hala ıkınıyo kızarıyo yawrum.onla bir bende aglıyorum senağlama sizinkiler nasıl yapıyo kakasını.benim naapmam gerekiyor yardım edinn

canım aynı dert bızde de var bugun yıne doktordaydık kalca usg ıcın gıttık kontrolde oldu yıne sordum doktora kaka neden yapmıyor dıye
kabız denmesı ıcın bebek kaka yaptıgında kakası boluk boluk yanı tane tane seklınde olması gerekıyrmus aksı halde kabız degılmıs kaka yapmıyormus sadece
kımı annenın sutunun karakterındenmıs bu durum ya da bebek tam doymuyor dedı bol sıvı tuket dedı doktor bıze
ayrıca asla poposunu z.yagı vs. gıbı seylerle uyarma cunku bebek artık bu duruma alısıyor dısarıdan uyarılmadıgında kaka yapmıyormus
fıtıllerde alıskanlık yapıyormus
kısacası bol sıvı alıp sık sık emzırecegz ha kakası dedıgım gıbı sıvı degılde katı haldeyse doktorunuzla gorus ayrıca katı ıse oyle oldugunu ustune basa basa soyle
gecmıs olsun

canım kakası sarı renkte ve normal önceki gibi.katı sert yada bölük değil.ama zorlanıyo çocuk.ağlıyoo berru bende ağlıyorum onunla birlikte

şimdi öncelikle bi eczaneye gidip bi fitil alıyosun bu fitilin yarısını makattan içeri itiyoson 20 dakkaya bişeyi kalmıyo, birde bebeğini çiş yaptırır pozisyonda tut yani hani küçük çocuklar kucağa alınıp çişe tutulurya öyle ama en iyisi fitil, fitile alışır falan diyede hiç korkma çünkü kaksına yapması gerekir allah korusun lama yapılması daha mı iyi . hemen bi fitil al hemennn.

kızım 1 aylık ve bi ara 3 gün hiç kaka yapmadı banyo yaptırdım karnına sırtına hep masaj yaptım 4 gün yaptı ama geçenlerde 6 gün kaka yapmadı uyku yok sürekli ıkınıyo ağlıyo kıpkırmızı oluyordu doktora götürdüm şurup ve fitil verdi şurup neysede fitili verirken çok ağladı ama bi kaç saat sonra kaka yaptı çok şükür...
bugün yine yapmadı fitili vereyim dedim ortalığı ayağa kaldırdı çok ağladı tam verdim bu seferde geri attı dahada kıyamadım ağlamasına dayanamadığım için veremedim 2 gün içinde yapmazsa ne yapıcam bilmiyorum

ayy inanın bebeklerin kakasının bu kadar zor kıymetli oldugunu bilmiyodum.eczaneden verirlermi öyle kafadan bi fitil?

doktor bıze cok zorlanırsa fıtıl ver demıstı
kızlar sıze hangı fıtılı tavsıye ettı doktorunuz

bebeğim 3 aylık oldu 20 günlükken kaka sorunumuz başladı bi sürü şey denedik dr artık kendi haline bırakın dedi 5-6 gün bekliyorum yapmazsa mecbur fitil veriyorum dr KANZUK diye bi fitil verdi onu kullanıyorum bir de ev çok sıcaksa su verin sıcaktan da olur dedi su da verdim ama bizim kız da tık yok. ALLAH YARDIMCIN OLSUN... biz ailecekkızın kakasını bekler olduk.

benim kızızm 3 aylık şimdiye kadar kaka sorunuz olmamıştı ama son bir haftadır yapmadı biz doktora gitmedik çünkü yapmadığı için bir sıkıntısı olmuyor benim kızımın ıkınma ağlama gibi ama çok kolaylıkla gaz çıkartıyor duyduğuma ve araştırdığıma göre anne sütü alanlarda kaka yapmama durumu olurmuş yaptığında suluysa kabız diilmiş ve anne sütünü verimli kullandığı için yapmmazmış

benim kızızm 3 aylık şimdiye kadar kaka sorunuz olmamıştı ama son bir haftadır yapmadı biz doktora gitmedik çünkü yapmadığı için bir sıkıntısı olmuyor benim kızımın ıkınma ağlama gibi ama çok kolaylıkla gaz çıkartıyor duyduğuma ve araştırdığıma göre anne sütü alanlarda kaka yapmama durumu olurmuş yaptığında suluysa kabız diilmiş ve anne sütünü verimli kullandığı için yapmmazmış

Benim oğluş ta 2 aylık ve son 1 aydır kakasını beş günde bir yapıyor.Ikınma,zorlanma yok,gayet rahat ve sulu yapıyor..Ama biriktirerek yapıyor sanırım..
Çocuk doktoru normal olduğunu söyledi..Ama bi de çocuk cerrahına göstermeden rahat edemiycem..
Ben de sadece emziriyorum..Keşke dediğin gibi olsa..

benim kızım 2 ay 12 günlük oldu 1 aylıktan beri kaka sorunumuz var doktor bağırsak düzenleyici debridat ve babulane verdi ama nafile....
sadece fitille yapıyo fitil vermezsemda çok ıkınıyo ağlıyo kığkırmızı oluyo...
en son çare makattan sokulan kameraymış ama ben kıyamıyorum kızıma nasıl canı yanar kimbilir ve daha sonrası makatta kanama oluyomuş o yüzden fitile devam...

benim kızım 2 ay 12 günlük oldu 1 aylıktan beri kaka sorunumuz var doktor bağırsak düzenleyici debridat ve babulane verdi ama nafile....
sadece fitille yapıyo fitil vermezsemda çok ıkınıyo ağlıyo kığkırmızı oluyo...
en son çare makattan sokulan kameraymış ama ben kıyamıyorum kızıma nasıl canı yanar kimbilir ve daha sonrası makatta kanama oluyomuş o yüzden fitile devam...

Çok geçmiş olsun..
Ama sürekli fitille de olmaz ki..Hem alışkanlık yapar diyorlar..
Ben de çocuk cerrahına götürücem ama dediğin gibi kamerayla bakıyorlarsa ben de kıyamam ki..

Bir de enteresan,genelde bir aydan sonra başlıyor bu sorun..Seninki de 2 aylıkmış.
Keşke bu problemi yaşayıp ta,artık bebişini büyüten,sorunu çözen birileri bize de akıl verse..:uhm:

katı gıdalarla beslenmeye başladığında yani 1 yaş civarı bu sorun kendiliğinden çözülüyormuş iki ark bebeğide öyle oldu onlarda hep fitille yaptırdılar...
ben fitili çeyrek yapıyorum artık canı acımasın diye ama kamera olayı korkutuyo beni mahvolur yavrum yaa..
2 dr da aynı iaçları verip aynı şeyi söyledi yani çare değil....

Valla arkadaşlar ben eklere geçtiğimden beri sürekli kabız dr.patates falan verme dedi söylediği herşeyi uygulamama rağmen hiç düzelmiyor bazen kulak çubuğuyla falan yaptırıyorum ,erik haşlıyorum eziyorum yesin diye onuda yemiyor ne yapacağımı şaşırdım çok kötü bu kabızlık:(

bebeğim 41 günlük ve hergün yapardı kakasını.3 gündür kaka yapamıyor ve ondan öncede 3 gün aralıklı yapmıstı.aglıyo bagırıyo kabız galiba.zeytin yagınla uyardım poposunu ama aglıyo hala ıkınıyo kızarıyo yawrum.onla bir bende aglıyorum senağlama sizinkiler nasıl yapıyo kakasını.benim naapmam gerekiyor yardım edinn

benim oğlkum kırkından sonra 6 günde bir yapmaya başladı anne sütü yalancı kabızlığı dedi dr 6. gün gliserinli fitilatıyodum zamanla alıştı 4 günde 3 günde yapmaya başladı şimdi 6 aydan beri ek gıda alıyoruz hergün yapıyo bazen 2-3 kere
bence doktoruna sor canım gliserin kansuk verebilir alışma dönemi geçene kadar

benim oğlkum kırkından sonra 6 günde bir yapmaya başladı anne sütü yalancı kabızlığı dedi dr 6. gün gliserinli fitilatıyodum zamanla alıştı 4 günde 3 günde yapmaya başladı şimdi 6 aydan beri ek gıda alıyoruz hergün yapıyo bazen 2-3 kere
bence doktoruna sor canım gliserin kansuk verebilir alışma dönemi geçene kadar

gliserinli fitil verdi dr onunla yapıyor suanda.ama artık yavaş yavaş düzeliyor :nazar:

bizim de kaka problemimiz vardı . fitil kullandım ama kızlar fitili dikine ikiye bölüp iyice inceltip yuvarladıktan sonra uyguluyodum. fitilden 5 dk sonra yapıyordu. artık kaka sorunumuz kalmadı. size KİMYON öneriyorum. sabahları yağlı ekmeğin üzerine bol bol ekip yiyorum. emziren annelerde çok faydalıymış. bebeğin ve annenin bağırsak hareketlerini düzenleyip gazın kolay atılmasını sağlıyomuş. ben faydasını gördüm tavsiye ederim..

Back