Bebek Beslenmesi Bebeğinizin çamaşırlarını nasıl yıkıyorsunuz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
Hanımlar oğlum 1 yaşında, birkaç aylıkken atopik dermatit( egzama) teşhisi koyuldu. Bu nedenle çamaşırlarını sıvı bebek deterjanı ile yıkıyorum. Fakat çok lekeli kalıyor, çamaşırlar sertleşiyor.

Son 1-2 aydır yine bebek için leke çıkarıcı kullanıyorum ama işe yaramıyor pek. Döke saça yemekten giysiler epey leke tutuyor çünkü...

Ve zaten sık sık yıkadığım için az oluyor kirli çamaşırı. Bir de renkli beyaz diye ayıramıyorum, beyazlar ve kremler grileşti iyice.

Küçülmese bile 2-3 ayda bir tüm giysileri kaldırıp yenilerini alıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Artık normal deterjana mı geçsem? Bize de sıvı deterjan kullanıyorum zaten ama daha etkili galiba...

Bebekler için rendelenmiş sabun satılıyor otomatik makina için. Madem böyle bir teşhis konuldu kullanmanızı öneririm.

Renkli ve beyaz ayırmalısınız. Yenisini alacağınıza azar azar yıkarsınız.

Leke çıkarıcı üstlerine dokup makinaya atın. Az kirliyse kısa programda yıkayın.
İster uzun ister kısa program olsun mutlaka ek durulama yapın.

Birde bir parça olsa bile başka bir kıyafetle birleştirmeyin.

Doğmadan önce sabun tozu almıştım ama çok kalıntı bırakıyormuş, doktor önermedi.

Benİm kızımda bir egzama falan yok da ben önce kaka bulaşanları domestosa bastırıp biraz bekliyorum. Sonra da önce onları bir tur makinede durulayıp sonra hepsini sabun tozu ile tekrar yıkıyorum. Bilmiyorun doğru mu..

Oğlum 5 yaşında hala çamaşırlarını tozu sabun tozu ike yıkıyorum

Beyaz koyu renkli açık renkli olarak ayırarak

Bir süreçte lekeler oluyor özellikle meyve vs

Bazen elde bulaşık deterjanı ile yağını akıtıp makinaya atıyorum

Küçükken çok da önemsemezdim lekeyi de okula gidince biraz daha çitiledim galiba

Büyüdü lekeler azaldı sabun tozuna devam

Oğlumda da var aynı hastalık çok hassas diye ayrı yıkamaya daha devam edeceğim gibi

Doğmadan önce sabun tozu almıştım ama çok kalıntı bırakıyormuş, doktor önermedi.

Çok mu deterjan koyuyorsunuz?
Gerçekten bazı kişiler hem bulaşık hem ç.makinasına çok deterjan konulduğu zaman daha temiz olabileceğini sanıyorlar.

Ben yüksek ısıda yıkıyorum çok az deterjanla. Eğer çok kirliyse biraz deterjanı artırıp ek durulama yapıyorum.
Bence diğer deterjanlardan daha az kalıntı bırakıyor.

ben kendim yapıyorum deterjanı oğluşumun kıyafetleri için.gayetde etkili tabi çok lekelileri önceden bizim çamaşırlarla yıkayıp sonra onunkilerle tekrar yıkıyorum ama çocukbu bazen inatçı lekelerde oluyor domestosun bile çıkaramadığı.

Renklikler için ne yapıyorsunuz? Bizim kaka değil yemek ve meyve lekesi genelde

Çamaşırları öyle 3 parçaya ayırınca hepsinde birkaç parça kalıyor benim.

Acaba en azından beyazları bizimkilerle yıkasam ve ek durulama yapsam yeter mi?

acaba akşamdan suya bassan kullandığın deterjanla işe yarar mı ki?

Çitilemek bile çıkarmıyor, bebek deterjanları çok zayıf galiba

Hayır fazla koymuyorum cildi için, üzerindeki ölçünün yarısı kadar koyuyorum. Lekeliler varsa da tam ölçü koyup ek durulama yapıyorum

Nasıl deterjan tarifiniz?

Ben de mi öyle yapsam acaba? Ya da direkt bizim çamaşırlarda yıkayıp ek durulama yapsam yeter mi? Zaten sıvı kullanıyorum bizim çamaşırlara da. Yoksa illa bebek deterjanı mı olmalı?

Aslinda internetten bir formulle baslamistim baktim cok etkili degil olcegini kafama gore ayarladim.
5 lt su
1 kalio sabun rendesii(zeytinyağı sabunu kullanıyorum)
Yarim paket camasir sodasi
1 su bardagi karbonat
1 su bardagi sirke
1 su bardağı kadar limon suyu
hepsini karıştır çalkala 5 lt su bidonunda yapıp saklıyorum gün geçtikçe asitlendiği için dahada etkili oluyo
yumuşatıcı olarakta bır çorba kaşığı sirke ile gül yağı kullanıyorum ama herhangi bir yağda olabilir portakal yağıda çok güzel kokuyor yağım bitsin onu kullancam.yagı bir iki damla sirkenin üzerine damlatıyosun o kadar

sizin çamaşırlarla yıkama mevzusuna gelince siz bilirsiniz bende yaşından itibaren bizimkilerle yıkamayı planlıyodum tamamen ama yine hamile olduğum için sanırım uzun müddet ayrı yıkayacağım sıpalarımın çamaşırlarını

Yumuşatıcı gözüne sirke koyun ve rendelenmiş sabun kullanın çamaşır mak. İçin olanlardan hacı şakirin var . Bende bu konuda araştırma yapıyordum bana bu şekilde tavsiye etti bir çok tanıdığım anne

Köpürme yapmıyor mu ?
...

Birde kesinlikle çocukların/ bebeklerin kıyafetiyle ebeveynlerin kıyafeti birlikte yıkanmamalı.
Atıyorum; kıl kurdu varsa bütün aileye bulaşıyor. Ya da ciltte bilinmeyen bir döküntü ve ya alt çamaşırlardan/pijamalardan bulaşabilecek hastalıklar.

Belki tasarruf yapmak için ek durulama yapıp sonra çocukların kini eklemek gerekiyor ama onuda tam bilemiyorum ; çunku ek durulama soğuk suyla oluyor, mikroplar ölmüyor.

sabun tozunu dene bence.benim annem öyle yapardı

Birlikte yıkasam da zaten iç çamaşırlarınızı eklemiyorum. Ama kıl kurdu falan ilk defa duyuyorum

Yok hayir cok fazla kopurmuyor surke ile limon kesiyor kopugu

Bence özellikle beyazlar olmaz 10 parça vs çamaşır lazım çocuğa zaten biriktirir yıkarsınız

Bulaşık deterjanı yağları vs çözüyor sonra yıkanabilir bebek deyerjanı ile çitilemek çözüm olmuyor

Bir de ben mesela dışına beyaz giysi çok almıyorum hatta bir ara düz değil desenli tişört alacağım dedim lekeler belli olmasın diye

Keşke bende de az çamaşır çıksa hafta sonu oğlanın 4 makina çamaşırı çıkıyor

Bizimkileri de düşününce deliye bağlıyorum

Çok tasarruflu değil ama ayrı yıkamaya devam bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…