Bebek Beslenmesi Bebeğinizin çamaşırlarını nasıl yıkıyorsunuz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Demek sıpa büyüdü de döke saça yemek yiyor :) Canım malesef lekelerde ne bebek deterjanları ne de sabun tozu etkili olmuyor.Bende lekenin üzerine azıcık leke çıkarıcı damlatıp bırakıyorum, bizimkilerden ayrı ve sabun tozuyla yıkıyorum.Eğer meyve lekesi değilde yemek lekesiyse yağlı falan kullandığım bulaşık deterjanı bitkisel içerikli ondan damlatıyorum.Kimi leke çıkıyor kimi çıkmıyor tam çözüm bende bulamadım :110:

Hanımlar oğlum 1 yaşında, birkaç aylıkken atopik dermatit( egzama) teşhisi koyuldu. Bu nedenle çamaşırlarını sıvı bebek deterjanı ile yıkıyorum. Fakat çok lekeli kalıyor, çamaşırlar sertleşiyor.

Son 1-2 aydır yine bebek için leke çıkarıcı kullanıyorum ama işe yaramıyor pek. Döke saça yemekten giysiler epey leke tutuyor çünkü...

Ve zaten sık sık yıkadığım için az oluyor kirli çamaşırı. Bir de renkli beyaz diye ayıramıyorum, beyazlar ve kremler grileşti iyice.

Küçülmese bile 2-3 ayda bir tüm giysileri kaldırıp yenilerini alıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Artık normal deterjana mı geçsem? Bize de sıvı deterjan kullanıyorum zaten ama daha etkili galiba...

Ben bebegim ek gidaya gectikten sonra omo baby toz deterjan ve dalinin yumusaticisini kullanmaya baslamistim. Omo baby gercekten lekelerde bayag etkiliydi.

Renklikler için ne yapıyorsunuz? Bizim kaka değil yemek ve meyve lekesi genelde

Çamaşırları öyle 3 parçaya ayırınca hepsinde birkaç parça kalıyor benim.

Acaba en azından beyazları bizimkilerle yıkasam ve ek durulama yapsam yeter mi?

Çitilemek bile çıkarmıyor, bebek deterjanları çok zayıf galiba
Renklileri de suyla karışık domestosa batırınca solmuyor ki

Bence özellikle beyazlar olmaz 10 parça vs çamaşır lazım çocuğa zaten biriktirir yıkarsınız

Bulaşık deterjanı yağları vs çözüyor sonra yıkanabilir bebek deyerjanı ile çitilemek çözüm olmuyor

Bir de ben mesela dışına beyaz giysi çok almıyorum hatta bir ara düz değil desenli tişört alacağım dedim lekeler belli olmasın diye

Keşke bende de az çamaşır çıksa hafta sonu oğlanın 4 makina çamaşırı çıkıyor

Bizimkileri de düşününce deliye bağlıyorum

Çok tasarruflu değil ama ayrı yıkamaya devam bence

Ben de dışına renkli alıyorum hep ama ağızdan, boyundan akan şeyler içindeki body tulum yakalarını batırıyor...

Yeni alacaklarımı leke çıkarıcıya basayım bari, böyle kıyafet atmakla olmuyor.

Demek sıpa büyüdü de döke saça yemek yiyor :) Canım malesef lekelerde ne bebek deterjanları ne de sabun tozu etkili olmuyor.Bende lekenin üzerine azıcık leke çıkarıcı damlatıp bırakıyorum, bizimkilerden ayrı ve sabun tozuyla yıkıyorum.Eğer meyve lekesi değilde yemek lekesiyse yağlı falan kullandığım bulaşık deterjanı bitkisel içerikli ondan damlatıyorum.Kimi leke çıkıyor kimi çıkmıyor tam çözüm bende bulamadım :110:

Canım arada 1-2 ay vardı sıpaların, döküp saçma zamanları yani:) ben de leke çıkarıcı biraz döküp bırakıyordum ama pek etkili olmadı. Seninki normal leke çıkarıcı mı bebekler için mi canım? Bi de bulaşık deterjanı ne marka?

Ben bebegim ek gidaya gectikten sonra omo baby toz deterjan ve dalinin yumusaticisini kullanmaya baslamistim. Omo baby gercekten lekelerde bayag etkiliydi.

Omonun toz deterjanını duymamıştım hiç, sırayla bi deneyeyim hepsini

Renklileri de suyla karışık domestosa batırınca solmuyor ki

Renklilere makinedeyken birkaç defa katmıştım ama suya bastırmayı denemedim hiç

Kızım bir yaşında iken bebeklik egzaması vardı, suan iki yasında. Sabun tozu giysilerde kalıntı bıraktığı için Dr.lar önermiyor, özellikle bu tip durumlarda. Kıyafetlerini ayrı yıkıyorum, toz deterjan kullanıyorum ve kesinlikle yumuşatıcı kullanmıyorum. Kızımın ev ve dışarı kıyafetleri ayrıdır, beyazlarını ve renklileri ayrı yıkarım.Çok da kafanıza takmayın, varsın lekeli dolaşsınlar evde, temizler sonuçta.

Sıvı deterjan lekeleri çıkarmada pek etkili olmuyor. Kızım 3,5 yaşında ve çamaşırları özellikle beyazlarini ayrı yıkıyorum yüksek derecede ve toz deterjanla. 2 kere duruyorum kalıntı kalmasın ve yumuşatıcı etkisi azaldı diye. Ve mutlaka ütülüyorum

benim kızıma da egzama teşhisi kondu.3 yaşına basacak.benimkiler ikiz olduğundan ikisinin çamaşırı makine dolduruyor.doldurmasa bile ayrı yıkarım.renkli beyaz ayırmam.1-1,5 yaşına kadar toz sabun kullandım.şimdi normal deterjan kullanıyorum.deterjan kalıntısından şüphelenirsem çift durulama yaparım.yumuşatıcı yerine sirke kullanıyorum.sirke yumuşacık yapıyor.lekeleri fazla dert etme bence.temiz sonuçta.bir de şunu dene istersen çamaşırları makinaya atıp yüksek derecede 15-20 dk çalıştır makinayı durdur.sabaha devam ettir deterjan daha etkili çıkarır.

Canım kosla leke çıkarıcı.Bulaşık ve temizlik ürünlerimin geneli de Ersağ.

Ben leke çıkarıcıyı da bebek için olanlardan kullanıyorum. Baby&me... Elde yıkanacak kapları biberonları için bulaşık deterjanını da kullanıyordum, ondan memnundum. Ama çamaşır deterjanı ve leke çıkarıcısı pek etkili değil galiba

Kızım bir yaşında iken bebeklik egzaması vardı, suan iki yasında. Sabun tozu giysilerde kalıntı bıraktığı için Dr.lar önermiyor, özellikle bu tip durumlarda. Kıyafetlerini ayrı yıkıyorum, toz deterjan kullanıyorum ve kesinlikle yumuşatıcı kullanmıyorum. Kızımın ev ve dışarı kıyafetleri ayrıdır, beyazlarını ve renklileri ayrı yıkarım.Çok da kafanıza takmayın, varsın lekeli dolaşsınlar evde, temizler sonuçta.

Sabun tozu kullanmayın demişti doktor bize de. Ben toz deterjan da olmaz diye düşünüp sıvıya geçtim, kendimize de sıvı kullanıyordum zaten. Önce akşamdan leke çıkarıcıya bastırmayı deneyeyim, öyle olmazsa ben de deterjanı değiştireyim...

Sıvı deterjan lekeleri çıkarmada pek etkili olmuyor. Kızım 3,5 yaşında ve çamaşırları özellikle beyazlarini ayrı yıkıyorum yüksek derecede ve toz deterjanla. 2 kere duruyorum kalıntı kalmasın ve yumuşatıcı etkisi azaldı diye. Ve mutlaka ütülüyorum

Bakalım, deneyeceğim tavsiyeleri...

Ütü niye mutlaka dediniz? Ben artık gömlekleri hariç ütülemiyorum.

benim kızıma da egzama teşhisi kondu.3 yaşına basacak.benimkiler ikiz olduğundan ikisinin çamaşırı makine dolduruyor.doldurmasa bile ayrı yıkarım.renkli beyaz ayırmam.1-1,5 yaşına kadar toz sabun kullandım.şimdi normal deterjan kullanıyorum.deterjan kalıntısından şüphelenirsem çift durulama yaparım.yumuşatıcı yerine sirke kullanıyorum.sirke yumuşacık yapıyor.lekeleri fazla dert etme bence.temiz sonuçta.bir de şunu dene istersen çamaşırları makinaya atıp yüksek derecede 15-20 dk çalıştır makinayı durdur.sabaha devam ettir deterjan daha etkili çıkarır.

Sirke koku bırakıyor mu? Bir arkadaş da içine portalal yağı damlat yazmış, öyle mi denesem acaba

Sirke koku bırakıyor mu? Bir arkadaş da içine portalal yağı damlat yazmış, öyle mi denesem acaba

makinadan çıkarınca koku alıyorsun tabi ama kuruyunca kokusu kalmıyor.hatta bizim çamaşırlarımızda ve nevresimlerde bile kullanıyorum artık.
vaktin olmuyorsa iç giyimi ütülesen bana göre yeterlidir.sirke zaten mikropları kırıyor, makinadan kireci söküyor.

X