• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğinizin boyu hızlı uzadı mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar benim bebeğimin boyu çok yavaş uzuyo galiba. doktor 2 aylıkken olçtu doğum boyundan iki santim uzun dedi. ve buna normal diyor. sizin bebekler kaç aylık ve doğum boyuyla şimdiki boy arasındaki fark kaç? aydınlatırsanız mutlu olacağım .

uzar uzar annesi,ilk aylar çok endişeleniyo insan.biz de nerdeyse haftada tarttırmaya götürüyoduk bi ara hemşire ayda anca yansır tartıya deyince vazgectik.şimdi tarttırmıyoruz bile.
valla kaçar cm uzamıştı hiç kaydetmemişiz.hatırlayamadım.

hımm canım benimki 46 cm doğmuştu geçen ay ölçtük 76 cm olmuştu yani tam 12 aylıkken.doğumdan bir şaına kadar 30 cm uzamış demekki

benim cadı 49 cm doğdu 2 aylıkken gittiğimizde 58cm di pazar günü 3 aylık olcak o zaman ölçtürücem yine seninki tam olarak ne kadar oldu?

Canım ayda 4 cm demişti bizim dr ama bebekten bebeğe değişir bazısı hızlı bazısı geç uzar bizimki 52 doğdu 1 yaşındayken 84 cm olmuştu şimdi bilmiyorum bizde uzun değiliz bu çocuk neden bu kadar uzadı bilmiyorum

Canım ayda 4 cm demişti bizim dr ama bebekten bebeğe değişir bazısı hızlı bazısı geç uzar bizimki 52 doğdu 1 yaşındayken 84 cm olmuştu şimdi bilmiyorum bizde uzun değiliz bu çocuk neden bu kadar uzadı bilmiyorum

yok tatlım ayda 4 cm olmaz o zaman yaşında 1 metre olur. sizinki zaten 90 persantil üstü doğmuş bence yaşında o kadar olması normal ve bence ilerde de uzun olacak. maşşallah.
biz yüzde 10 persantilde doğduk (48 cm )75 persantili yakaladık şimdi tekrar düşüşe geçtik %50 deyiz. 75 cm olsun yeter bizde ailecek kısayız.

defne de 52 doğdu, 1 aylıkken 59 du.
yaşında da 81 oldu
biz de uzunlar var, bende172 yim, beni geçecek heralde:))

Canım benim kızmın boyu ilk zmanlar çok uzuyordu iki aydır 1 sn uzamaya başladı şimdilerde 75cm..25 CN UZADI BU ZMANA KADAR..

Son düzenleme:
defterimden baktım yaıyorum gelişim şemalarını
ilk 6 ay 8er (10 yada)cm
ikinci 6 ay 8 cm (10 yada) toplamda 16 cm 12 ay sonu
1-2 yaş 10-12 cm
2-4 yaş 7 cm
1 yaşında doğum boyunun0.5 katı(50 ise 75 cm)
4 yaşındaa 2 katı
13 yaşında 3 katı
kiloyuda yazıvereyim
ilk 6 ayda günde 20- 30 gr(haftada 150-250)
2. 6 ayda 15-20 gr(haftada 100-150 gr)
12-24 ayda haftada 50 gr.
yani 5. ayda doğumun 2 katı
12. ayda 3 katı
24. ayda 4 katı

mayalı hamur kardeş sen bu konuda bilgi sahibi birine benziyosun. beni de aydınlatır mısın. oğlum 57 cm doğdu. ilk ay yine 57 dedi. 2, ay 59cm dedi. ama bence daha cok uzadı çünkü doğduğundan beri bir sürü kıyafer kuçulttuk. bu ne demek oluyor. doktor boyu normal diyo ama bence eksik ölçuyo. bi de kendim ölçimmi

mayalı hamur kardeş sen bu konuda bilgi sahibi birine benziyosun. beni de aydınlatır mısın. oğlum 57 cm doğdu. ilk ay yine 57 dedi. 2, ay 59cm dedi. ama bence daha cok uzadı çünkü doğduğundan beri bir sürü kıyafer kuçulttuk. bu ne demek oluyor. doktor boyu normal diyo ama bence eksik ölçuyo. bi de kendim ölçimmi

maşşalah tatlım. bence doğum boyunda sorun var hiç ben 57 cm doğan bebek görmedim. muhtemelen daha kısadır yanlış ölçülmüştür. ayda 2şer santimden şimdi 59 olmuştur.ki ayda 2 santim bile oldukça güzel bir artış. bu arada siz baya uzunsunuz sanırım hidayet türkoğlunun bebeği bile 50 cm doğmuştu diye hatırlıyorum hatta ibrahim kutluayınki 52 miydi neydi tam hatırlamıyorumda kısa diye düşünmüştüm.
bu arada biz 3 aydır boy uzaması durdu diye telaş ettik. dr dediki kilo durur ama boy uzaması kesinlikle durmaz mutlaka yanlış ölçülmüştür. hep aynı yerde ölçtür ve bence bu boyda bir bebeğin varsa hiç telaş etme.

benim kızım 37 sntim doğdu.şu an 10 aylık 69 santim oldu..kızım prametüre kilo 1170grdı şu an 7.600 28 haftalık doğdu sizce gelişimi nasıl iyimi yoksa çok mu gerideCADIARZU

maşşalah tatlım. bence doğum boyunda sorun var hiç ben 57 cm doğan bebek görmedim. muhtemelen daha kısadır yanlış ölçülmüştür. ayda 2şer santimden şimdi 59 olmuştur.ki ayda 2 santim bile oldukça güzel bir artış. bu arada siz baya uzunsunuz sanırım hidayet türkoğlunun bebeği bile 50 cm doğmuştu diye hatırlıyorum hatta ibrahim kutluayınki 52 miydi neydi tam hatırlamıyorumda kısa diye düşünmüştüm.
bu arada biz 3 aydır boy uzaması durdu diye telaş ettik. dr dediki kilo durur ama boy uzaması kesinlikle durmaz mutlaka yanlış ölçülmüştür. hep aynı yerde ölçtür ve bence bu boyda bir bebeğin varsa hiç telaş etme.

ay çok güldüm ya. ben uzunum, babası da uzun, dayıları da uzun ondan herhalde. ama hiçbirimiz hidayet turkoglu ya da ibrahım kutluay kadar uzun degılız. ya emınım o boyda doğduguna cunku ıkı farklı doktor olctu aynı sonuc cıktı. 2 aylıkken doktor olcerken kafasını boynuna çakmişti oglum. itinayla olcmedi doktor. neyse.. bakalım bu ay kaç çıkçak.

Pregant 57 cm mi doğdu cidden bebeğin..Karnına nasıl sığmış ya : )

Ben 1.76 eşim 1.92 boyunda bebeğim 52 cm doğdu .şu an 3.5 aylık olmak üzere ve 69 cm..Biraz hızlı uzuyo benimki sanırım..

Pregant 57 cm mi doğdu cidden bebeğin..Karnına nasıl sığmış ya : )

Ben 1.76 eşim 1.92 boyunda bebeğim 52 cm doğdu .şu an 3.5 aylık olmak üzere ve 69 cm..Biraz hızlı uzuyo benimki sanırım..

evet canım 57 doğdu. benım gobeğim o kadar buyuktu ki gorenler ikiz filan mı diyodu. doktorum bile dalga geçiyodu alttan destek koymak lazım senın gobegıne dıyodu. bebeğim de pek kımıldamıyodu. ama şu an 3 aylık ve bugun olçtudoktor 65 cm çıktı. az mı uzamış?ben 172, eşim 185...

evet canım 57 doğdu. benım gobeğim o kadar buyuktu ki gorenler ikiz filan mı diyodu. doktorum bile dalga geçiyodu alttan destek koymak lazım senın gobegıne dıyodu. bebeğim de pek kımıldamıyodu. ama şu an 3 aylık ve bugun olçtudoktor 65 cm çıktı. az mı uzamış?ben 172, eşim 185...

Hayır canım gayet güzel boyu..Ama benimki çok uzun olacak sanırım..çok uzun olmasını istemiyorum hiç..

niye ki erkek dimi bebeğin? erkeğin uzunu iyi olmamı? :)

Back