• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizi nelerle oyalıyorsunuz???

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
arkadaşlar oğlum 6 aylık oldu ve kucağımda bile durmuyor. sürekli kıpır kıpır:emir_bebek:. bir dakka durmuyor. yatırıyorum hoopp tersine dönüyor. oturtuyorum 5-10 dakika içinde öne yada yanlara doğru eğilip kalıyor. yanlız bırakmaya gelmiyor.yürüteç almayı düşündüm ama o kadar kafam karıştıki. herkes farklı farklı şey söylüyor. şöyle kendi kendine oynayabileceği bebeğe zararı olmayan bir oyun gereci varmı? siz neler yapıyorsunuz bu afacanları oyalamak için?:emir_bebek:

OF CANIM NE SEN SOR NE BEN SÖYLİYEYİM kaydirigubbakcemile3 BİR DAKİKA DURMUYO YERİNDE BİRTENE İNEGİMİZ VAR ONU GÖRÜNCE ÇILDIRIYOR YANIAN AYAKTA DİNELTİYORUM SAGA SOLA SALLANIP ARADA SIRADA ONU ISIRMAYA ÇAILIŞIYOR.
İŞTE İNEGİMİZZ :roflol:
snv33651ru8.th.jpg

benım oglumda 1dk durmuyo kocaman bır yer mınderı yaptırdım onun uzerıde yuvarlanıyo ısıklı bır kopegımız var renklı ısıklar yanıyo muzık calıyo tıtresımlı oyle oyalanıyo bıraz

bizdede aynı dert nasıl oyalayacağımı şaşırıyorum.. ben oyalıyorum yuvarlıyorum, ayakta ellerinden tutup yürütüyorum konuşuyorum vs. ama bende de pil bitiyor tabi bazen kendi kendine oyuncağıylada oynuyor özellikle iki oyuncağı var onlarla baya ilgili özellikle ses ve müzikli olanlar dikkatlerini çekiiyor sürekli ağzına aldığı için ısırılmaya müsait olması ideal :)

bende şarkı söylüyorum balkondan ışarıyı izletiyorum arabaları takip ediyor hoşuna gidiyor bazen yer minderini serip yatırıyorum yeni yeni yüzüstü dönmeye başladı hoşuna gidiyor birde halka şeklinde nuby nin dişliği var onu kemiriyor ve renkli sesli hışırtılar çıkaran bir arımız var onunla oynamayı seviyor...ama uyku sıkıştırınca hiçbirini gözü görmüyor....

of canim ne sen sor ne ben söyliyeyim kaydirigubbakcemile3 bir dakika durmuyo yerinde birtene inegimiz var onu görünce çildiriyor yanian ayakta dineltiyorum saga sola sallanip arada sirada onu isirmaya çailişiyor.
Işte inegimizz :roflol:
snv33651ru8.th.jpg

çok şekermiş inekcik:) bence renklerinden dolayi seviyor onu bebişin... Bebeklerin rahatça seçebildiği renkler siyah ve beyazmiş çünkü... Bir yerde okumuştum; doktor siyah beyaz oyuncaklar kullanin diyordu... Mesela bizimkide renkli oyuncaklarina karşilik siyah kumanda telefon vb. Cihazlari daha çok tercih ediyor:) teknoloji beboşlari nolcak:)

benim kuşum tam bi oyuncak hastası bi küçük leğeni var içi çıngıraklarla ve ablasının oyuncak aksesuarlarıyla dolu yere mindere yatırıyorum yanınada leğenini koyuyorum anında boşaltıyo üzerine maşşallah onları görünce dünya ile alakasını uykusu gelene kadar kesiyo arada kontrol ediyorum oyuncakları odanın kapısına kadar fırlatıyo sıkılırsa 5 dk yürütece koyuyorum fazla sıkılmıyo oyalıyo kendini ama 2 ay öncesine kadar kabus gibiydi biri kucağında tutmadan iş yapamıyodum

benim kuşum tam bi oyuncak hastası bi küçük leğeni var içi çıngıraklarla ve ablasının oyuncak aksesuarlarıyla dolu yere mindere yatırıyorum yanınada leğenini koyuyorum anında boşaltıyo üzerine maşşallah onları görünce dünya ile alakasını uykusu gelene kadar kesiyo arada kontrol ediyorum oyuncakları odanın kapısına kadar fırlatıyo sıkılırsa 5 dk yürütece koyuyorum fazla sıkılmıyo oyalıyo kendini ama 2 ay öncesine kadar kabus gibiydi biri kucağında tutmadan iş yapamıyodum

canim senin bebegin ne kadarlik acaba vallahi benim kizimda diger arkadaslarin anlattigindan farkli degil 5 bucuk aylik hic durmuyor oyuncaklar cingiraklar aldim cok cabuk sikiliyor onlardan beni sürekli yaninda istiyor bazen biraz oyuncaga dalarsa ancak...yoksa hic oyuncak falan görmüyor gözü.acaba oturmaya baslayinca kendisi oyalanirmi? yürütec alsammi diyorum ama onuda doktorlar önermiyor zararliymis ne yapicaksak fisfisfis:sm_confused:

canim senin bebegin ne kadarlik acaba vallahi benim kizimda diger arkadaslarin anlattigindan farkli degil 5 bucuk aylik hic durmuyor oyuncaklar cingiraklar aldim cok cabuk sikiliyor onlardan beni sürekli yaninda istiyor bazen biraz oyuncaga dalarsa ancak...yoksa hic oyuncak falan görmüyor gözü.acaba oturmaya baslayinca kendisi oyalanirmi? yürütec alsammi diyorum ama onuda doktorlar önermiyor zararliymis ne yapicaksak fisfisfis:sm_confused:

bebeğim 17 mart doğumlu 6 doldurucak nasipse ben oyuncaklarla çok erken tanıştırdım ondanmı acaba ne zaman elime renkli bişi geçse seyrettiriyodum gözleriyle takip edip ellerini kımıldatıyodu sora 3 ayını geçerken tutmaya başladı derken böle oyuncak delisi oldu ağlarken bile eline bişi verince hıçkıra hıçkıra onu evirip çevirip susuyo maşşallah yürüteçte çok kararsız kaldım baya düşündüm doktor tabiki hayır dedi ama ben sadece değişiklik olsun diye aldım öle saatlerce kullanmak için deil sadece 5 - 10 dk koyuyorum sabah akşam ona yetiyorilk koyduğum günlerde çocuk içinde yığılınca moralim bozuldu bu nası durcak bunda die bir haftada dik durmayı öğrendi

bende oyalıyabilmek için bir sürü oyuncak aldım.ama hiç biriyle ilgilenmiyor derdi başı sokak bizim gaz sorunumuz çoktu ilk başlarda bende oyalamak için gezdiriyordum sokağa alıştı tam sokak kuşu arabalara bakar onu sevenlerle gülüşür vs...en kolay bu şekilde oyalanıyor yoksa oyuncak falan bizim için hepsi hikaye oldu...

bizim renkli ve çeşitli hayvan seslerini çıkaran bi müzik kutumuz var.bununla birlikte oynadık mı dikkatini çekiyorr.yalnız,başınayken müzik kutusuna dönüp bakmıyor bile.ellerimin hareketlerini incelemeyi ve birlikte oynamayı çok seviyor.

bizimkide birlikteyken iyi ama yalnız bırakamıyorum oyun halisı var ama kendini kaydıra kaydıra halısından çıkıp salonun öbür ucuna gidiyor bensizde durmuyor artık şu mama sandalyesi gelsede en azından mutfakta rahat yemek yapsam zaten iş yapasım yok bazen kanguruya koyup iş yapıyorum iş dediğimde salata falan cam silmiyorum tabiki :)

arkadaşlar oğlum 6 aylık oldu ve kucağımda bile durmuyor. sürekli kıpır kıpır:emir_bebek:. bir dakka durmuyor. yatırıyorum hoopp tersine dönüyor. oturtuyorum 5-10 dakika içinde öne yada yanlara doğru eğilip kalıyor. yanlız bırakmaya gelmiyor.yürüteç almayı düşündüm ama o kadar kafam karıştıki. herkes farklı farklı şey söylüyor. şöyle kendi kendine oynayabileceği bebeğe zararı olmayan bir oyun gereci varmı? siz neler yapıyorsunuz bu afacanları oyalamak için?:emir_bebek:

canım benim 2 oğlum var ilkinide 4 aylıken koydum yürütece şimdi ikincisinide koycam.valla herkes herşey diyebilir ama herzamanda kucakta olmazki istediği yeri gezer yanında olur sende işine bakarsın tabi yinede kendin bilirsin

bizimkide birlikteyken iyi ama yalnız bırakamıyorum oyun halisı var ama kendini kaydıra kaydıra halısından çıkıp salonun öbür ucuna gidiyor bensizde durmuyor artık şu mama sandalyesi gelsede en azından mutfakta rahat yemek yapsam zaten iş yapasım yok bazen kanguruya koyup iş yapıyorum iş dediğimde salata falan cam silmiyorum tabiki :)

kaydirigubbakcemile3alemsin valla. kanguruda rahat duruyomu bari? benimki olsa yüzümü burnumu sıkmaktan iş yaptırmaz.

canım benim 2 oğlum var ilkinide 4 aylıken koydum yürütece şimdi ikincisinide koycam.valla herkes herşey diyebilir ama herzamanda kucakta olmazki istediği yeri gezer yanında olur sende işine bakarsın tabi yinede kendin bilirsin

haklısın arkadaşım vallahi çok zor. biran yanlız durmuyor. bir de etrafa karşı çok meraklı. evde odaları gezdir dur işin yoksa akşama kadar. yürüteç alıcam sanırım. öyle sürekli üzerinde tutmam zaten. arasırada olsa rahat ederim.:kahve:

:1rolleyes:

ah işte benim oğlumda böyle. oyuncaklar falan işe yaramıyor. yürüteç alıcam sanırım. 5-10 dakika yemek yapana kadar üzerinde oyalansa yeter. o kadarlıktan birşey olmaz herhalde

Yürüteç ev içi kazalardan dolayı tavsiye edilmiyormuş.Yanında olduktan sonra bir şey olmaz.
Aranızda hoppala kullanan var mı?

Yürüteç ev içi kazalardan dolayı tavsiye edilmiyormuş.Yanında olduktan sonra bir şey olmaz.
Aranızda hoppala kullanan var mı?

ya ben biara almayı çok istedim ama baktığım modellerde tepe taklak dönme riski varmış diye alamadım kullananlar memnun olanlar marka verebilirlermi?

kaydirigubbakcemile3alemsin valla. kanguruda rahat duruyomu bari? benimki olsa yüzümü burnumu sıkmaktan iş yaptırmaz.

bi tane çıngırak asıyorum kolye niyetine :)

kızlar ya ben de hoppala almak istiyorum
daha erken mi ne dersiniz?

canım bence erken hem dr hemde mantık olarak düşündüğün zaman 4 aylık erken, en az 6. aydan sonra başalnmalı çünkü bebişlerimiz daha tam oturamıyorlar yürüteçlerinde arkadan destek yeri yok. omurgaları henüz tam saglamlaşmadıgından dolayı önerilmiyor. ben 6. aydan sonra kullanmayı düşünüyorum hatta 7. ay bile olabilir.a.s
canım pardonya hoppala demiştin demi neyse yürütec hakkındada kenddi yorumumu söylemiş olayım ama hoppala ben hiç kullanmadım kullananda görmedim ama hoppalada sırtını destekliyorsa bi sorun olmaz herhelde :))

Son düzenleme:
Back