• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğinizi kaç kere emziriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demirim

annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
5.383
6
156
39
Muğla
beni bilen artık biliyodur çünkü bu konuyu çok sık dile getiriyorum biliyorum sizde bıktınız ama kızlar bnm bebeğim 2.5 aylık günde 8-10 defa emiyo fakat tek göğüsümü emiyo diğerine geçirince emmek istemiyo yarım saat sonra emmediği memeyi yeniden veriyorum işine gelirse emiyo gelmezse basıyo yaygarayı durumu bnm gibi olan varmı acaba?siz günde kaç kere emziriyosunuz ve ne kadar süre emiyo?mafoldumben
bugün sinirden stresten resmen oturup ağladım:gitme: ne yapacağımı şaşırıyorum
resmen tükendiğimi hissediyorum kollarım tutmaz oldu yorgunluktan halbuki o kdrda iş yapmıyorum ama oğlum beni çok yoruyo onu kaldırıp indirmekten bitap düştüm ne yapmalıyım önerisi olan var mı?cokacimcoook

benim oğlum 4 aylık. gündüzleri 2-3 saatte bir emiyo, gece 4-5 saatte bir. 2,5 aylıkken çok daha sık emiyordu. niye kaldırıp indiriyosun canım. yat yatağa yatarak emzir. gece de yatarak emzir uyuyunca koy yatağına. valla ben doğduğundan beri öyle yapıyorum. yazık mı değil kollarına

benim oğlum 4 aylık. gündüzleri 2-3 saatte bir emiyo, gece 4-5 saatte bir. 2,5 aylıkken çok daha sık emiyordu. niye kaldırıp indiriyosun canım. yat yatağa yatarak emzir. gece de yatarak emzir uyuyunca koy yatağına. valla ben doğduğundan beri öyle yapıyorum. yazık mı değil kollarına

yatarak emzirmeyide deniyorum bu seferde uykuya dalıyo allahım uykuyu çok seviyo uyudummuda zor uyandırıyorumm dayısına çekmiş abimde böyle yerimseniben

off sorma benimde emme konusunda bnde dertliyim oturup aglayabilirim ama uzulup ksilmekde olan sutumu kestirmek istemiyorum gozlerim doldu su an mafoldumben

biz daha yeniyiz ve ilk baslarda gelen sutum yok artik kizima gogsumu veriyorum iki cekiyo sonra bagirmaya basliyo mama vermek istemiyorum hic degilse 40 cikincaya kadar emsin istiyorum herseyi yiyip herseyi iciyorum daraldim artik onun bagirmasinada dayanamiyorum ooooooofff cok moralim bozuk ya senağlama dogmadan emzirmeyi dusunmuyodum ne zaman ilk gogsumu verdim asik oldum kizima ve vermek istiyorum bu seferde sutum yok hic dusunmemmisdim sutumun olmuycani senağlama

off sorma benimde emme konusunda bnde dertliyim oturup aglayabilirim ama uzulup ksilmekde olan sutumu kestirmek istemiyorum gozlerim doldu su an mafoldumben

biz daha yeniyiz ve ilk baslarda gelen sutum yok artik kizima gogsumu veriyorum iki cekiyo sonra bagirmaya basliyo mama vermek istemiyorum hic degilse 40 cikincaya kadar emsin istiyorum herseyi yiyip herseyi iciyorum daraldim artik onun bagirmasinada dayanamiyorum ooooooofff cok moralim bozuk ya senağlama dogmadan emzirmeyi dusunmuyodum ne zaman ilk gogsumu verdim asik oldum kizima ve vermek istiyorum bu seferde sutum yok hic dusunmemmisdim sutumun olmuycani senağlama

ahh yaaa cnm bnm bende anne olmadan böyle sorunlar olacağını bilmezdim meğer ne zormuş bebek bakmak bendede aynı şey oldu ilk zmnlarda sütüm yoktu oğlum çok ğlıyodu etrafımdakiler bu çocuk doymuyo dedikçe onları dövesim gliyodu sonradan internetten araştırdım ve humana still tea çayını buldum gerçektende işe yarıyodu sütüm çoğaldı hemde acayip bi şekilde şimdide fazla geldiği için emmiyo bi ortasını bulamadık bence sende dene farkedecektir cnm ilk 40 gün çok zordur bende çektim bunalıma girmiştim hatta ayıptır söylemesi sıkıntı stresten bağırsaklarım düğümlenmişti:kedi: o yüzden snde canını sıkma derim bu çayı mutlaka dene eczanede satılıyo

yurt disindada ismi aynimiki kendi konumdada dediler arkadaslar gidip sorucam artik ne yapim pekmez tahin bal 3 lt su ne bulursam deniyorum ama yok ya

benim bebegim henuz 17 gunluk, huyu hic belli olmuyor, bir saat icinde 4 kere emdigi de oluyor, 5 saat hic uyanmadigi icin emmedigi de, sagip vermeyi denedin mi?

yurt disindada ismi aynimiki kendi konumdada dediler arkadaslar gidip sorucam artik ne yapim pekmez tahin bal 3 lt su ne bulursam deniyorum ama yok ya

canim bentv de izlemistim, 1 litre sut icin annenin sadece 3 kalori almasi yeterliymis, yedigimiz ictigimizle pek alakasi yokmus yani, ama tatli yediginde insan kendini iyi hissediyorsa -hani cikolata falan mutluluk verir ya- yani rahat oluyorsa belki sutu daha kolay geliyordur ve bu nedenle tatli seylerin sutu artirdigi soyleniyordur, bir de ilik bir dus alin emzirmeden once deniliyor, dene istersen

saol canim haklisin bende sade su icmek iyi geliyo diye biliyorum onu bunu ne derlerse deniyorum sut olsun diye...

benim bebegim henuz 17 gunluk, huyu hic belli olmuyor, bir saat icinde 4 kere emdigi de oluyor, 5 saat hic uyanmadigi icin emmedigi de, sagip vermeyi denedin mi?
senin bebişin daha çok küçük bnmkide 40ı çıkana kdr öyleydi 5 dk.da bir emerdi deli olurdum hep öyle olucak diye şimdiyse ben ağzına zorla sokuyorum memeyi kaydirigubbakcemile3
5 saat çok uzun bir süre bebişin henüz çok küçük ben uyuduğunda 3 saatin sonunda uyandırırdım emsin diye dr.umuz öyle demişti:1shok:

Nazar boncuğu humana yı dene derim bence iyi gelecek yurtdışında adı aynımıdır bilmem ama türkiyede kimsen yokmu söyle göndersinler herşey bebişlerimiz için bol sütlü günler olsun inş.

yeni anneler bebekleriniz hayırlı olsun
sütünüzün çoğalması için öncelikle 40 nızın cıkmasını bekleyin
benim öyle olmuştu 40 günden sonra sütüm bariz bir şekilde çoğalmıştı
ayrıca şu stil tea larda sütü arttırıyor ama en önemlisi bol sıvı almak
bol sütlü günler dilerim

tatlım emzirme yastığını denedinmi ben onunla emziriyorum çok rahatım bebişim doğduğundan beri eller serbest kalıyor hem bebek rahat ediyor hem sen bence yoksa hemen bir tane al derim sırtada destek oluyo ne kolun ağrır ne sırtın valla dene bi bnm bebişte dördüncü ayında 2-3 saatte bir emiyo ama her emzirdiğimde 15 dk bir göğsümü 15 dk diğerini veriyorum doyduğunda kendi bırakıyo zaten ben bıraktırmıyorum yoksa doymuyo ve bir saat sonra yine istiyor bu şekilde dene bakalım gecede 24.00 gibi emdimi sabah 8.00 e kadar uyuyor birde pompa alın bence çok gerekli ben madela marka aldım çok memnunum emzirdikten sonra dr.um sööledi kalan sütü mutlaka boşaltmak gerekliymiş ki yerine yenisi gelebilsin ayrıca her emzirmede mutlaka iki göğüs birden verilmeliymiş:))) sağdığım sütleri buzluğa atıyorum sonradan bir yere gittiğimizde iyi oluyo hazır hemen ısıtıp veriyorum bebişe humanayı bende duydum çok etkiliymiş deneyin bence sütünüzle kalın kızlarr..... :ecrin_bebek:

canım bence her bebeğin emme isteği fazla olduğu gibi,her anneninde göğsündeki süt farklı oluyo.hem miktar,hem kalite açısından.yani süt yağlı değilse kolay kolay doymuyolar.benim sütüm yağlı ve tazyikli olduğu için 5 dk emince doyup bırakıyo.2 saatte bi emiyo,oğlum 3 aylık.bide sağıp bak bakalım ne kadar sütün var.ona göre az yada çok olduğuna karar ver.ama bebek pompadan daha fazla süt çıkarıyo,buda bi gerçek..

Back