Cevap:,
1- Cam cezve hayatımda görmedim var olduğunu da sende duydum.. Emaye kapta (mayaayacağım kapayı zamada) ıstıorum
2-Bım'in dost yoğurdundan mayaladım...
arkadaşlar inek sütü önermiyolar ama süt mayalanınca doğaı değişiyo bütün kimyası değişiyo ben günlük inek sütüyle mayalıyorum
Merhabalar,
biz de ek gıdalara yeni başladık. bu hafta meyve suyu haftamız. pazartesi günü de yoğurda geçicez.
bizim doktorumuz pastörize süt, günlük süt ya da formül mama ile yapabilirsiniz dedi. ben henüz hiç deneme yapmadım. sizden ricam bana ne kadar süte ne kadar yoğurt koyarak mayaladığınızı yazar mısınız? bir de sıcak bi yerde ağzı kapalı bekletilecekti değilmi? bugünlerde bi deneme yapayım diyorum.
canım 90 ml formül mamaya 1 cay kaşığı yoğurt karıştır.süt elini yakmayacak kadar ılık olsun ama çok soğuk da olmasın..hiç kımıldatmadan kapağını kapa(ben küçük cam saklama kabına yapıyorum 2 kez yaptım).kalorifer üzerine koy. 3-4 saat mayalanacak.sonra kapağını hiç açmadan buzdolabında dinlensin..bebişe afiyet olsun
Selam,formül mamayla yoğurt yapmayı düşünüyorum.İlk etapta 90 ml nin hepsini verdiniz mi bebeğinize?Formül mama devam sütü mü oluyor hiç almadım.
ewet devam sütü alıyor ben de yoğurt yapmak için aldım..hepsini vermedim ben 90 ml yerine ilk önce ikiye böldüm 45 ml e yarım çay kaşığı attım..bir gün yarısını diğer gün yarısını verdim..3 gün verebildim mamadan da olsa yine gaz yaptı..şu an vermiyorum..hıı bu arada sulu oluyor yoğurt mamadan olduğu için..
Maya olarak hazır yoğurt mu kullandınız?
vaveylacım benim oğlanda yoğurt yediği gün çok huysuz oluyor acaba gaz mı yapıyor benim oğlana. ben sütle mayalıyorum. zaten bu ara pek huysuz o zaman daha bir berbat oluyor.ewet devam sütü alıyor ben de yoğurt yapmak için aldım..hepsini vermedim ben 90 ml yerine ilk önce ikiye böldüm 45 ml e yarım çay kaşığı attım..bir gün yarısını diğer gün yarısını verdim..3 gün verebildim mamadan da olsa yine gaz yaptı..şu an vermiyorum..hıı bu arada sulu oluyor yoğurt mamadan olduğu için..
vaveylacım benim oğlanda yoğurt yediği gün çok huysuz oluyor acaba gaz mı yapıyor benim oğlana. ben sütle mayalıyorum. zaten bu ara pek huysuz o zaman daha bir berbat oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?