• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğinize yoğurdu devam devam sütüyle mi,yoksa inek sütüylemi mayalıyorsunuz,

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım ek gıdalara yeni geçtiği dönemde devam sütüyle yapıyordum 7 aylık olunca ekerin günlük sütleri var onunla mayalamaya başladım kızımda afıyetle yıyor tavsıye ederım (3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor )

arkadaşlar inek sütü önermiyolar ama süt mayalanınca doğaı değişiyo bütün kimyası değişiyo ben günlük inek sütüyle mayalıyorum

Bende pastorize inek sütü kullanmayı düşünüyorum...
Hanımlar sizlere iki tane sorum olacak...
1-Sütü ısıtırken cam cezve kullanıyor musunuz?
2-ılk kez yoğurt mayalarken hangi yoğurttan mayaladınız ?bilmiyorumkismile

Cevap:,
1- Cam cezve hayatımda görmedim var olduğunu da sende duydum.. Emaye kapta (mayaayacağım kapayı zamada) ıstıorum
2-Bım'in dost yoğurdundan mayaladım...

bende merak ediyorum ilk yoğurt yaptığımızda mayalamak için ne kullanacağı??
yoğurt mayası diye bir ürün varmı ?? satılıyormu???

Cevap:,
1- Cam cezve hayatımda görmedim var olduğunu da sende duydum.. Emaye kapta (mayaayacağım kapayı zamada) ıstıorum
2-Bım'in dost yoğurdundan mayaladım...

Bende cam cezveyi ilk kez TRT de yayınlanan "bebeğimizin ilk yılı" adlı programda gördüm..Orada yoğurdu mayalarken cam cezve kullanıyorlardı...:kahve:

arkadaşlar inek sütü önermiyolar ama süt mayalanınca doğaı değişiyo bütün kimyası değişiyo ben günlük inek sütüyle mayalıyorum

Arkadasa katılıyorum,bende inek sütüyle mayalıyorum evde biizm yediğimiz yoğurttan mayalıyorum günlük yapıyorum ben yada 2 tane yapıyorum 2 günde bir taze taze yapıyorum kızıma

Merhabalar,

biz de ek gıdalara yeni başladık. bu hafta meyve suyu haftamız. pazartesi günü de yoğurda geçicez.

bizim doktorumuz pastörize süt, günlük süt ya da formül mama ile yapabilirsiniz dedi. ben henüz hiç deneme yapmadım. sizden ricam bana ne kadar süte ne kadar yoğurt koyarak mayaladığınızı yazar mısınız? bir de sıcak bi yerde ağzı kapalı bekletilecekti değilmi? bugünlerde bi deneme yapayım diyorum.

Merhabalar,

biz de ek gıdalara yeni başladık. bu hafta meyve suyu haftamız. pazartesi günü de yoğurda geçicez.

bizim doktorumuz pastörize süt, günlük süt ya da formül mama ile yapabilirsiniz dedi. ben henüz hiç deneme yapmadım. sizden ricam bana ne kadar süte ne kadar yoğurt koyarak mayaladığınızı yazar mısınız? bir de sıcak bi yerde ağzı kapalı bekletilecekti değilmi? bugünlerde bi deneme yapayım diyorum.

canım 90 ml formül mamaya 1 cay kaşığı yoğurt karıştır.süt elini yakmayacak kadar ılık olsun ama çok soğuk da olmasın..hiç kımıldatmadan kapağını kapa(ben küçük cam saklama kabına yapıyorum 2 kez yaptım).kalorifer üzerine koy. 3-4 saat mayalanacak.sonra kapağını hiç açmadan buzdolabında dinlensin..bebişe afiyet olsun;):nazar:

canım 90 ml formül mamaya 1 cay kaşığı yoğurt karıştır.süt elini yakmayacak kadar ılık olsun ama çok soğuk da olmasın..hiç kımıldatmadan kapağını kapa(ben küçük cam saklama kabına yapıyorum 2 kez yaptım).kalorifer üzerine koy. 3-4 saat mayalanacak.sonra kapağını hiç açmadan buzdolabında dinlensin..bebişe afiyet olsun;):nazar:

Selam,formül mamayla yoğurt yapmayı düşünüyorum.İlk etapta 90 ml nin hepsini verdiniz mi bebeğinize?Formül mama devam sütü mü oluyor hiç almadım.

Selam,formül mamayla yoğurt yapmayı düşünüyorum.İlk etapta 90 ml nin hepsini verdiniz mi bebeğinize?Formül mama devam sütü mü oluyor hiç almadım.

ewet devam sütü alıyor ben de yoğurt yapmak için aldım..hepsini vermedim ben 90 ml yerine ilk önce ikiye böldüm 45 ml e yarım çay kaşığı attım..bir gün yarısını diğer gün yarısını verdim..3 gün verebildim mamadan da olsa yine gaz yaptı..şu an vermiyorum..hıı bu arada sulu oluyor yoğurt mamadan olduğu için..

ewet devam sütü alıyor ben de yoğurt yapmak için aldım..hepsini vermedim ben 90 ml yerine ilk önce ikiye böldüm 45 ml e yarım çay kaşığı attım..bir gün yarısını diğer gün yarısını verdim..3 gün verebildim mamadan da olsa yine gaz yaptı..şu an vermiyorum..hıı bu arada sulu oluyor yoğurt mamadan olduğu için..

Maya olarak hazır yoğurt mu kullandınız?

vaveylacım benim oğlanda yoğurt yediği gün çok huysuz oluyor acaba gaz mı yapıyor benim oğlana. ben sütle mayalıyorum. zaten bu ara pek huysuz o zaman daha bir berbat oluyor.

vaveylacım benim oğlanda yoğurt yediği gün çok huysuz oluyor acaba gaz mı yapıyor benim oğlana. ben sütle mayalıyorum. zaten bu ara pek huysuz o zaman daha bir berbat oluyor.

gözdecim walla bilemiyorum..bir kaç gün kes bakalım..3 gün mesela..eğer sıkıntısı geçerse yoğurttandır..ben öyle yaptım..dişten de olabilir..diç yüzünden bizim ki bu aralar çok huysuz..

ben ikisinide denedim.inek sütüyle mayaladığım yoğurttan sonra oğlumun kakası sümüksü sümüksü oldu.devam sütüyle mayaladım oda ayran gibi oldu ama en azından içim rahat.hem oğlum ara öğünleri hiç sevmiyor,çok az yedirebiliyorum.hele hele babymixleri görünce bile ağzını kilitliyor.hepsini ben yemek zorunda kaldım.ama en iyisi devam sütüyle olan gibi görünüyor.

ben pınarın organik sütüyle mayalıyorum.küçüklerden alıyorum hergün yeni açıp yapıyorum inek sütü yoğurt yada peynir olunca zararı olmuyo peki o zaman sabah kahvaltıda verdiğimiz peynirlerde inek sütünden yapılan peyniri onu nasıl yediriyoruz.

pınarın çocuk sütüyle mayalamamı tavsiye ettı doktorum daha yapmadım,yapan varmı nasıl oldu

ben inek sütüyle mayalıyorum hazır oyğurtla mayalayınca muhakke gibi oluyo uzuyo bulabilirseniz ev yoğurdu bulun maya için

Back