Bebek Beslenmesi bebeğinize petibör bisküvi veriyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
bebeğim sabah kahvaltısında süt,peynir,ekmek
öğle yemeği olarak çorba,
öğleden sonra meyve püresi ,
akşam yatarken de kaşık maması yiyor (aralarda da yoğurt yiyor bazen)

fakat yemek konusunda problem yaşıyoruz hep, çok mız mız ve sürekli öğürüyor o yüzden bazen değişiklik olsun diye petibör bisküvileri sütle ıslatıp yediriyorum. sizce yedirmeli miyim? sizler veriyor musunuz bebeğinize?

bebeğiniz kaç aylık acaba kahvaltılarda süt peynir ekmek ği az buldum pekmez ceviz tahin tereyağ ile besindeğernini yükseltebilirsiniz

bisküviyi ben kahvaltısına koyuyorum bazen cicibebe bazen petibör

annem kardeşime uykudan uyanınca gece hep suyla petibör yedirirdi çok seviyodu kardeşim her akşam aynı saatte uyanır isterdi petibör den yani bence bi sakıncası yok maşallah katır kadar kız oldu gayette sağlıklıydı bebekken

Petibör değil bebe bisküvisi bile vermiyorum. KK da bebe bisküvisi çok tartışıldı herkesin fikrine saygı duyuyorum her anne çocuğu için en iyisini ister bilerek zarar vermez asla. Naçizane önerim tamamen doğal beslenmeden yana...Kaşık maması da vermiyorum ama organik kavanoz mamalarından veriyorum. Çünkü çok sıkı denetleniyor ve katkı maddeleri, koruyucular içermiyor.

Bu kadar konuşmuşken buyrun size değişik bir alternatif, bebişinize afiyet olsun...
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...ama-biskuvi-icermeyen-100-dogal-kahvalti.html

suyla hazırladığınızda 12 aylıktan küçük bebeklere de veriliyor...

Son düzenleme:
bende kahvaltıya başlatıcam ve bu bisküvi olayı çok kafama takılıyordu, içlerinde ne var bilmiyoruz ve koruyucu maddeler yüzünden büyüklere bile zararlı bence aburcubur sayılır. kk dan ev yapımı bebek bisküvisi tarifi buldum ben ondan yapıp vermeyi planlıyorum. linkini bulamadım şimdi ama tarifi not almıştım yazayım sizede belki denersiniz.

10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gr tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 yumurta ( 1 yaşından küçükse sadece sarısı)

iyice yoğurup minik minik kurabiyeler şeklinde 170 derece fırında 15 dk pişiyormuş, çok kalın yaparsanız kabartma tozu olmadığı için içi pişmiyormuş, çok ince olursa da sert oluyormuş ayarını tutturmak ilk seferde zor olacak ama denicem ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…