E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi mondschein2
-
kızım 15 aylık ve 1 şubatta krese baslıyor..çalısmıyorum, evdeyim ama tek basımayım.. esim yurtdısında çalısıyor, maksimum 5 minimum 3 yıl olmayacak.. hamileliğimi bile görememisti..
15 aydır hiç kimseden bi yardım alamadım, kayınvalidem "ben bakmam diğer toruna bakarken çok yoruldum" dedi (diğer torunu kızından olan erkek torunu) annem 5 yıl önce vefat etti babam 2. kez evlendi ve kaza kurbanı bi kızları oldu kaydirigubbakcemile3 haliyle oradanda bi yardım alamıyorum..
bu 15 ay gece, gündüz, uykusuz, ac, sinirli, agresif olduğumu, farklı biri olmaya basladığımı farkedince esim krese vermeyi önerdi.. çok düsündüm esimin yurt dısında olması evde tek yasıyor olmam eve bi bakıcı almayı imkansızlastırdı, malum insanlar çiğ süt emmis.. dediğim gibi çok düsündüm ama bi kolay yol bulamadım.. krese verirsem hayatım normale dönecek ama kızımdan uzak kalıcam vermessem kızıma sinirli bi anımda zarar vermekten korkuyorum.. özetle bnm gibi zorunlu hallerde olanlar için sanırım bi kreş yaşı yok.. keşke birileri yardım edebilseydi de bende kızıma prensesler gibi bakabilseydim :çok üzgünüm:
yarım gunluk gonder dicem ama sen bilirsinn.cok kucukmus cocugun.kendin psikolojik yardim almayi denesen? hani cocukla ilgili sıkıntılı anlarında nasıl davranman yaklasman gerektigi konusunda farkli bir yaklasimla yonlendirilmis olursun hem?
sanırım eşinin yoklugu,yalnızlık bir yanda evin hayatın yuku omuzlarinda ve annenin üzüntüsüde bir yandan.kolay degil Allaah yardımcın olsun arkadasım.
bebegini simdiden anaokuluna gondercen cook ii arastırmanı tavsiye ederiimm.
oyle kucuk bebekleri zaptedemeyen dilinden anlamayan bazı beceriksiz ogretmenler kotu muamele yapabiliyor. özel diyede bidunyaa paraa döküyorsun ama cocugununda sonra psikolojisi bozuluyorr.ii arastırr eger vereceksen..
arkadaşlar çok zor durumdayız... kriz malum eşimin işleri ii deil... büyük oğlum 5.5 yaşında seneye ilkokula başlıcak... bir bebeğimiz daha oldu 1 yaşında şuan... eski işyerimden işe çağırıldım bugün... tamda zor anımızda çok güzel bir teklif oldu.. ama kararsızım kızlar.. 1 yaşında oğlumu kreşe versemmi... aynı parayla daha önce çocuk bakmış olan bir arkadaşamın annesiye konuştum.. bakabileceğini söyledi... evide bize çok yakın..ne yapacam bilemiyorum.. kreşmi????? bakıcımı??? yoksa kayınpederimin ve kaynanamın eline bakıp piskolojimin daha fazla bozulmasımı??? bana yardım edin...
yaa kızlar çok kararsızım kreşe göndersem mi :uhm: ben ev hanımıyım 4 yıl boyunca hep yanındaydım kızımın :1hug: yani göndermek için bir mecburiyetim yoktu ama egitimede çok önem veriyorum annemde erken okula başlarsa çabuk sıkılıp bıkacagını düşünüyor -tatlicadiarzu-sizce gelecegi için faydası olurmu kreşin yoksa 1 yıl anaokuluna gitmesi yeterlimifisfisfisCADIARZU
İlk başlarda çok zor oldu tabiki..Okadar üzüldüm ağladım sızlandım ama canım inan yararı çok oldu..Zararından çok faydası oldu yaniii..Tabiki kreşten kreşe de fark var.Benimki hayatından çok memnun şuan eğer alırsam kreşten çok üzülür gibime geliyor...Sen çalışmıyorsun sanırım yarım günlüğüne gönderebilirsin bişeyler öğrenmesi okula alışması açısından....kreşe giden çocuk çok farklı oluyo diğer çocuklardan emin ol...sana oldugu kadar kızınada çok zor olmuştur eminim:çok üzgünüm:çocuğunun gelişimi açısından faydasını veya zararını gördünmü kreşin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?