• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bebeginiz ufak krese verirmiydiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
anaokullarına vermeden önce cook iyi dusunmeli bence.cocugunuzun aklı bişilere iyi ermeli.anlatma gucu gelişmiş olmalı.bana kalsa hic gondermemek daha makul ama okul öncesi egitimi artık zorunlu kılıyolar diye en azından 6yasında hazırlık amaclı göndermeyi uygun goruyorum.evveline karsıyım.neden derseniz uzunca bir sure anaokulu ögretmenligi yaptım.cocuklara kameraların olmadıgı bölümlerde yapılan muameleleri gördüm.insanların şımartıp pofpoflayıp azdırıp gönderdigi cocuklarla başedemiyorsun laf söyleyemiyorsun diyor öteki ögretmenler,tenha yerlerde yapıstırıveriyolar tokadı cimdiği.veliler geldigi anda bir yumusak tebessüm bir nezakett gormeyin.asla ihtimal veremiyorsunuz ne olduguna.cocugunuz anlatırsa ne alaa.onuda anlatmasın diye cezalandırıyorlar o ayrı bir konu.en guzeliii anneniz babanız kaynananız veya her kimse yardımcı bakıcıyla beraber baktırtmaak. buyugunuz yaslı ama gozu goruyor aklı eriyorsa yanına egitimli bir ögretmenle cocugunuzu guvenerek baktırın.aklınızz acabalarla kalmazz.

Arkadaşlar bende kızımı kreşe yollamayı düşünüyorum evde çok sıkılıyor içine kapanık ve toplumda hiç konuşmayan bir çocuk bu nedenlerle yollamak istiyorum sizce 4 buçuk yaş erken bi yaşmı ?? fisfisfis

kızım 15 aylık ve 1 şubatta krese baslıyor..çalısmıyorum, evdeyim ama tek basımayım.. esim yurtdısında çalısıyor, maksimum 5 minimum 3 yıl olmayacak.. hamileliğimi bile görememisti..
15 aydır hiç kimseden bi yardım alamadım, kayınvalidem "ben bakmam diğer toruna bakarken çok yoruldum" dedi (diğer torunu kızından olan erkek torunu) annem 5 yıl önce vefat etti babam 2. kez evlendi ve kaza kurbanı bi kızları oldu kaydirigubbakcemile3 haliyle oradanda bi yardım alamıyorum..
bu 15 ay gece, gündüz, uykusuz, ac, sinirli, agresif olduğumu, farklı biri olmaya basladığımı farkedince esim krese vermeyi önerdi.. çok düsündüm esimin yurt dısında olması evde tek yasıyor olmam eve bi bakıcı almayı imkansızlastırdı, malum insanlar çiğ süt emmis.. dediğim gibi çok düsündüm ama bi kolay yol bulamadım.. krese verirsem hayatım normale dönecek ama kızımdan uzak kalıcam vermessem kızıma sinirli bi anımda zarar vermekten korkuyorum.. özetle bnm gibi zorunlu hallerde olanlar için sanırım bi kreş yaşı yok.. keşke birileri yardım edebilseydi de bende kızıma prensesler gibi bakabilseydim :çok üzgünüm:

kızım 15 aylık ve 1 şubatta krese baslıyor..çalısmıyorum, evdeyim ama tek basımayım.. esim yurtdısında çalısıyor, maksimum 5 minimum 3 yıl olmayacak.. hamileliğimi bile görememisti..
15 aydır hiç kimseden bi yardım alamadım, kayınvalidem "ben bakmam diğer toruna bakarken çok yoruldum" dedi (diğer torunu kızından olan erkek torunu) annem 5 yıl önce vefat etti babam 2. kez evlendi ve kaza kurbanı bi kızları oldu kaydirigubbakcemile3 haliyle oradanda bi yardım alamıyorum..
bu 15 ay gece, gündüz, uykusuz, ac, sinirli, agresif olduğumu, farklı biri olmaya basladığımı farkedince esim krese vermeyi önerdi.. çok düsündüm esimin yurt dısında olması evde tek yasıyor olmam eve bi bakıcı almayı imkansızlastırdı, malum insanlar çiğ süt emmis.. dediğim gibi çok düsündüm ama bi kolay yol bulamadım.. krese verirsem hayatım normale dönecek ama kızımdan uzak kalıcam vermessem kızıma sinirli bi anımda zarar vermekten korkuyorum.. özetle bnm gibi zorunlu hallerde olanlar için sanırım bi kreş yaşı yok.. keşke birileri yardım edebilseydi de bende kızıma prensesler gibi bakabilseydim :çok üzgünüm:

yarım gunluk gonder dicem ama sen bilirsinn.cok kucukmus cocugun.kendin psikolojik yardim almayi denesen? hani cocukla ilgili sıkıntılı anlarında nasıl davranman yaklasman gerektigi konusunda farkli bir yaklasimla yonlendirilmis olursun hem?
sanırım eşinin yoklugu,yalnızlık bir yanda evin hayatın yuku omuzlarinda ve annenin üzüntüsüde bir yandan.kolay degil Allaah yardımcın olsun arkadasım.
bebegini simdiden anaokuluna gondercen cook ii arastırmanı tavsiye ederiimm.
oyle kucuk bebekleri zaptedemeyen dilinden anlamayan bazı beceriksiz ogretmenler kotu muamele yapabiliyor. özel diyede bidunyaa paraa döküyorsun ama cocugununda sonra psikolojisi bozuluyorr.ii arastırr eger vereceksen..

oğlum 3 yaşında ve o 5,5 aylık olduğundan beri ben çalışıyorum.
yanında 3 yaşına kadar kalabilirdim aslında.maddi anlamda çok zorlanmazdım.ama işsiz kaldığım bir dönem evin içinde bunalım geçirmeye ve çocuğuma karşı daha tahammülsüz olmaya başladıktan sonra (bebeğime görümcem baktığı,yani yabancı birine teslim etmediğim içinde gözüm arkada değildi) çalışmam gerektiğine karar verdim...
yani evde olup aklı işte olan bir kadın olmaktansa ,çalışan ave akşam eve koşa koşa gelen bir anne olmayı tercih ettim.(dediğim gibi çocuğumu bir yabancıya bırakmamıştım ve gözüm arkada değildi)
2 hafta öncede oğlum tam gün kreşe başladı.öğretmenler daha önce kreşe gitmediğine inanamıyorlar.o kadar girişken ve sosyal bir çocukki.ama bir yerden sonra yetmedik.yaşıtı çocuk istedi.ben işteyken günün yarısında onu alabilecek birileri olmadığı içinde mecburen tam gün verdik.
şu anda iyi görünüyor.
bence eğer çocuklar kreşe koşa koşa gidiyorsa,öğretmenini gördüğünde ürkmüyorsa işler yolunda demektir.

Son düzenleme:
benim kizim 9aylik onu buyutebilmek heranini gorebilmek icin isi birakip evden islerimi halletmeye basladim kizimin odasinin yaninda ofisim var hik dese yanindayim ama 2,5yasinda sadece haftada 3gun 3saat vermeyi dusunuyorum yurtdisinda oturanlar icin sart sanirim on egitim cunku okula basladiginda dil sorunu olup icine kapanmasini istemiyorum esimle surekli ingilizce konusmaya calisiyoruz kizimin kulak aliskanligi icin ama biran yine Turkce devam ediyoruz bir kizarkadasim cocugunu 5yasinda krese verdi cocuk dilde bilmedigi icin cok mutsuz hircin bir cocuk oldu adapte olmasi cok uzun sure aldi gerci halada adapte oldugu soylenemez ama kim ne derse desin yurtdisinda oturunca durum degisiyor

yarım gunluk gonder dicem ama sen bilirsinn.cok kucukmus cocugun.kendin psikolojik yardim almayi denesen? hani cocukla ilgili sıkıntılı anlarında nasıl davranman yaklasman gerektigi konusunda farkli bir yaklasimla yonlendirilmis olursun hem?
sanırım eşinin yoklugu,yalnızlık bir yanda evin hayatın yuku omuzlarinda ve annenin üzüntüsüde bir yandan.kolay degil Allaah yardımcın olsun arkadasım.
bebegini simdiden anaokuluna gondercen cook ii arastırmanı tavsiye ederiimm.
oyle kucuk bebekleri zaptedemeyen dilinden anlamayan bazı beceriksiz ogretmenler kotu muamele yapabiliyor. özel diyede bidunyaa paraa döküyorsun ama cocugununda sonra psikolojisi bozuluyorr.ii arastırr eger vereceksen..

ilgine tesekkür ederim :) bulduğum bi yer var daha doğrusu eşimin kuzeni kızını oraya vermis.. aksamları kresten alırken annesine gitmek istemiyo bu yüzden çok rahatım.. tabi evden de izleyebilecegim :) kres müdiresi ile yarım gün olarak konustum ama yarım günün uygun olmıyacağını adapte olamıyacağını çünkü bütün faaliyetlerin sabah yapıldığını, arkadaslarına o saat dilimleri içinde daha çabuk alısabileceğini söyledi.psikolojik yardım almayı bende düsündüm ama biliyorum ki pek bi işe yaramıyacak çünkü yine 7/24 kızıma aralıksız bakacak olan bnm.. minicik bi yardım edenim olsa emin olun bende rahat eder kızımı krese bırakmak zorunda olmazdım.. a.s.

canım bence bir çocuk 3yaşına kadar anne bakmalı..anne sevgisi bambaşka bir şey..hiç bir şeyle ölçülemez..onun için..mecbur kalmadıkça çok küçük yaşya bakıcıya ve ya kreşe vermeyin derim..bende çalışmak zorundayım..oğlumu kreşe vericem kısmetse nisanda 4 olcak..bizde çok sıkıntılar çektik maddi yönden..ama Allahım yardımcı oluyo..bidahaki okullar açıldığında vericem kreşe ..o zaman işede başlıcam inşallah..bence sabredin anane veya babane yoksa bakmaya...kesinlikle bakıcı veya kreşe vermeyin küçücükken ...bence iyi değil çocuk için....sevgilerimle...

valla arkadaşım şahsen ben kendim bakma taraftarıyım
ama tabi çalışan biriyseniz mecburen vermek zorundasınız
ama maddi durumunuz iyiyse ücretsiz izin alıp 4 yaşına kadar siz bakın bence

bebeğim şuan 6 aylık ve yaşadığım şehirde ne kayınvalidemler nede annemler var ama bebeğimikredeşe yada bakıcıya vermeyi düşünmüyorum daha çok küçük eşim işsiz olmasına rağmen ve benim dönebileceğim bir işim olmasına rağmen tercih etmedim ve birkaç yılda düşünmüyorum çünkü bebeğimin bana en çok ihtiyacı olduğu şu dönemde ondan ayrı almak istemiyorum bebekleremiz herşeyden daha önemli bizden bile

arkadaşlar çok zor durumdayız... kriz malum eşimin işleri ii deil... büyük oğlum 5.5 yaşında seneye ilkokula başlıcak... bir bebeğimiz daha oldu 1 yaşında şuan... eski işyerimden işe çağırıldım bugün... tamda zor anımızda çok güzel bir teklif oldu.. ama kararsızım kızlar.. 1 yaşında oğlumu kreşe versemmi... aynı parayla daha önce çocuk bakmış olan bir arkadaşamın annesiye konuştum.. bakabileceğini söyledi... evide bize çok yakın..ne yapacam bilemiyorum.. kreşmi????? bakıcımı??? yoksa kayınpederimin ve kaynanamın eline bakıp piskolojimin daha fazla bozulmasımı??? bana yardım edin...

Valla imkanım olsa kesinlikle kendim bakarım ..Benim kızım daha minicikken 2 yaşında kreşe başladı yavrum...Az ağlamadım.
Ama şartlar böyle gerektiryordu şimdi düşünüyorum 1.5 yıldır kreşe gidiyor 2 yıl daha gitse okula başlayacak hiç kıyamıyorum ama mecbur 1 yıl daha çalışıcam...
sonra biraz onunla evde olmayı planlıyorum.Sonra zaten okul hayatı çok uzun sürecek bıkmasını istemiyorum...
Sende canım maddi problemlerin varsa mecbur vereceksin kreşe.Ama durumun iyiyse kesinlikle verme derim bu yaşlarını doya doya yaşatarak büyüt yavrunu ...

arkadaşlar çok zor durumdayız... kriz malum eşimin işleri ii deil... büyük oğlum 5.5 yaşında seneye ilkokula başlıcak... bir bebeğimiz daha oldu 1 yaşında şuan... eski işyerimden işe çağırıldım bugün... tamda zor anımızda çok güzel bir teklif oldu.. ama kararsızım kızlar.. 1 yaşında oğlumu kreşe versemmi... aynı parayla daha önce çocuk bakmış olan bir arkadaşamın annesiye konuştum.. bakabileceğini söyledi... evide bize çok yakın..ne yapacam bilemiyorum.. kreşmi????? bakıcımı??? yoksa kayınpederimin ve kaynanamın eline bakıp piskolojimin daha fazla bozulmasımı??? bana yardım edin...

offf canım çok üzüldüm...
Sanırım kayınvalidenlerle problemlerin var.Bırakmak istemiyorsun bence en iyi karar aynı paraysa eğer kreşe vermen.Bakıcı çocuğuna ne verebilirki ama kreşte yaşıtlarıyla birlikte daha mutlu olur oğlun.Yeni şeyler öğrenir yemesi içmesi açılır.Valla ben üzülüyorum ama çokta faydasını gördüm kreşin uçarak gidiyor artık kızım oraya...
Şarkılar bilmeceler ,boyama,ingilizce ,sayılar, aktiveteler yapıyorlar...daha bir çok şey öğrendi şimdi çenesi 1 dk.susmuyor çok yararı oldu çok aktif ve sosyal bir çocuk oldu

yaa kızlar çok kararsızım kreşe göndersem mi :uhm: ben ev hanımıyım 4 yıl boyunca hep yanındaydım kızımın :1hug: yani göndermek için bir mecburiyetim yoktu ama egitimede çok önem veriyorum annemde erken okula başlarsa çabuk sıkılıp bıkacagını düşünüyor -tatlicadiarzu-sizce gelecegi için faydası olurmu kreşin yoksa 1 yıl anaokuluna gitmesi yeterlimifisfisfisCADIARZU

yaa kızlar çok kararsızım kreşe göndersem mi :uhm: ben ev hanımıyım 4 yıl boyunca hep yanındaydım kızımın :1hug: yani göndermek için bir mecburiyetim yoktu ama egitimede çok önem veriyorum annemde erken okula başlarsa çabuk sıkılıp bıkacagını düşünüyor -tatlicadiarzu-sizce gelecegi için faydası olurmu kreşin yoksa 1 yıl anaokuluna gitmesi yeterlimifisfisfisCADIARZU

4 yaş normal bi yaş bence canım ...Abartılcak kadar da erken değil.Benim kızım 28 aylıkken başladı kreşe şimdide 4 yaşında ben ne yapayım ..

sana oldugu kadar kızınada çok zor olmuştur eminim:çok üzgünüm:çocuğunun gelişimi açısından faydasını veya zararını gördünmü kreşin

sana oldugu kadar kızınada çok zor olmuştur eminim:çok üzgünüm:çocuğunun gelişimi açısından faydasını veya zararını gördünmü kreşin
İlk başlarda çok zor oldu tabiki..Okadar üzüldüm ağladım sızlandım ama canım inan yararı çok oldu..Zararından çok faydası oldu yaniii..Tabiki kreşten kreşe de fark var.Benimki hayatından çok memnun şuan eğer alırsam kreşten çok üzülür gibime geliyor...Sen çalışmıyorsun sanırım yarım günlüğüne gönderebilirsin bişeyler öğrenmesi okula alışması açısından....kreşe giden çocuk çok farklı oluyo diğer çocuklardan emin ol...

dermancım senin adına üzüldüm:çok üzgünüm: neyseki kızın şuanda hayatından memnun :dance: bide ben yollayayım bakalım memnun kalıcakmıyız :sm_confused: yorumların için sagol a.s.a.s.

Back