• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bebeginiz ufak krese verirmiydiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
96
İsviçre
anneler,arkadaslar bebeginizi en gec ne zaman krese verirdiniz,kac yasinda olmali,sizce en iyisi okul cagina kadar kendimiz mi bakalim,yoksa calisip krese yuvaya,oyun okulunami yollamali?:emir_bebek:

güzelim 4 yaşında bi oğlum çişini söylüyo,yemek ve uyku düzeni çok iyi oturdu am çalışmadığım için kreşe vermeyi gereksiz buluyorum ama sosyallik kazanması ve bişeyler öğrenmesi için iyi. bide şöyle düşünmeli;2 yıl kreş 1 yıl anaokulu hoop ilkokul,üniversiteye kadar bıkmadan varırmı bilmiyorum.çocuğumun yarış atı gibi olmasınıda istemiyom.kısaca çok küçükse ve çalışmıyosan anne kucağı gibisi yok derim.:asigim:

haklisin alcin,benim kizda daha ufak,vermeyi dusunmuyorum,zaten ilerde bol bol okula gidecek,sadece belki daha sonra haftanin 1,2gunu oyun okluna verebilirim dedigin biseyler ogrenmesi,oyun oynamasi cevreyi taniyp bilmesi icn bence faydali olur,biz ne kadarda oynasak onlarla olsak,bence arkadaslar edinmeside iyi olur,paylasimin icin tsk canim,

bu arada canim bnde aslen konyaliym,yani hemserim sayilirsin,:9 ama suan isvicrede oturuyorum,konyaya selamlar sevgiler,cok ozledim memleketimi valla

mondschein msjını yeni gördüm.konyadanda sana çok selam.konyalı değilim ama nerdeyse 10 yıldır burdayım.belkide artık konyalı olmuşumdur.isviçreye sevgiler:teytey:

merhaba arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim ben 13 yıllık anaokulu öğretmeniyim ama 2.5 yıl önce oğlumun doğumuyla işi bırakktım hiç sevmediğim halde ev hanımıyım öncelikle anneyim.evde olmamın tek sebebi oğlum.senelerce sabahın köründe çocuğunu okula bırakıp işine yetişen annelerle ve çocuklarla yaşadım.işimi çocukları çok sevdim ama hiçbirşey çocuğumdan değerli değil.maddi probleminiz yoksa lütfen sizde çocuklarınızı 5 yaşından önce başlatmayın.okulumuz hizmetimiz eğitimimiz hepsi son derece kaliteliydi ama çocuğunuzun bu yaşları geri gelmez onların anneye kokusuna sıcaklığına da çok ihtiyaçları var herkese kolay gelsin

slm ++CANIM+++ILK ONCE PAYLASIMIN ICIN SAGOL,BU KONUDA SEN BIZDEN TECRUBELISIN VE DAHA IYI BILIRSIN AMA INAN AYNI SEYI BNDE YAPMAYI DUSUNUYORUM CUNKU ANNE YUREGI EL VERMYIOR,BELKI BIRLIKTE YINE OYUNKRESINE 2SAATLIGINE,SLMLAR,

ben geç kaldım.yani kreşe göndermedim oğlumu 5,5 yaşında anasınıfına gönderdim.sınıfındakilerin çoğu kreşe gittikleri için rahattılar.hala sıkıntı çekiyor.ama şimdiki aklım olsaydı 4 yaşında kreşe gönderiridim.

oglum 3 yasinda haftada 2 gun ve 2,5 saat olmak uzere oyun sinifina gitti,,, saatleri bu yas cocuklari icin cok iyi ayarlanmis, beraber arkadaslariyla oyunlar oynadi ve faliyetler yapti, memnun kaldim... 4 yasinda zaten okul basliyor burada, ama okul dediysek yine oyun ve cesitli faliyetler yapiliyor,,, Okul oncesi egitim cok onemli ama bence eger calismiyorsak kendimizde verebiliriz,, tek sart cocugun ayrica arkadaslari ile oynayabilecegi bir ortam yaratmak..

İmkanın varsa, kendin bak 5-6 yasına kadar. Yani ilkokul öncesi eğitime gelene kadar.

Kimse annesi gibi bakamaz bir çocuğa, onun verdiği sevgiyi veremez..

Ben 2,5 yasında kreşe verdim.Şu an hala anaokuluna devam ediyor.Zor oldu evet sonradan alıştı mecburen ama zor günler yaşadık.

merhaba arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim ben 13 yıllık anaokulu öğretmeniyim ama 2.5 yıl önce oğlumun doğumuyla işi bırakktım hiç sevmediğim halde ev hanımıyım öncelikle anneyim.evde olmamın tek sebebi oğlum.senelerce sabahın köründe çocuğunu okula bırakıp işine yetişen annelerle ve çocuklarla yaşadım.işimi çocukları çok sevdim ama hiçbirşey çocuğumdan değerli değil.maddi probleminiz yoksa lütfen sizde çocuklarınızı 5 yaşından önce başlatmayın.okulumuz hizmetimiz eğitimimiz hepsi son derece kaliteliydi ama çocuğunuzun bu yaşları geri gelmez onların anneye kokusuna sıcaklığına da çok ihtiyaçları var herkese kolay gelsin

Arkadaş benim ne demek istediğimi çok güzel anlatmış..

Gerçek budur malesef...................................................

bende kizimi krese verdim hemde 3yasinda
bizim konumuz calismak veya calismamak deyil dil ögrenimi
yurt disinda yasayinca ilk okula giderken cok zorlaniyorlar
alman cocuklarinin ana dili ama türk cocuklari bocaliyor iki dil arasinda kalmaktan mecburen krese gidiyor ama kizim menmum gittigine cünkü arkadaslarim var diyor
bazan erken almaya gidiyorum anne oynum bitmedi iki dakka daha bekle diyor gelisimi icinde iyi oldu eskiden oyuncaklarini bölüsmeyi bilmezdi ama simdi paylasmayi biliyor eskiden kural tanimazdi simdi kurallari biliyor

merhaba bende henüz kreşe vermedim ama bu eylül ayında mecburen vericem gibi oğlum 2 yaşında ve ben çalıştığım için annem bakıyor sağ olsun hakkı ödenmez maddi durumumuz iyi olmadığı için çalışmak zorundayım annemde artık koşturamıyor o yüzden mecbur vericem o zaman 2,5 yaşında falan olcak çocukları çok seviyor hep çocuklarla oynasın istiyor umarım alışır ve zorluk yaşamayız kim istemezki çocuğuna kendii baksın tabiki bende isterim kendim bakıyım ama hayat şartları malesef buna engel oluyor umarım büyüyünce bana karşı tavır almaz yazdığınız bilgiler için teşekkür ederim.
sağlıklı günler dilerim.

benım oğlumda şuan tam 3 buçuk yaşında eylülde tam 4olacak ana sınıfına vermeyı düşünüyorum istegım arkadaş cevresı olsun alabıldıgı kadar bılgılensin falıyetlerden yararlansın paylaşımı iyice ögrensın inş.pısıkologa danıştım verebilirmiyim nasıl olur dıye verebılırsın iyi olur tam yaşı dedi allah nasıp ederse üylülde kuzum anaokuluna gıdecek

Ben mümkünse 3 yaşından itibaren gitmeleri taraftarıyım.Bir çocuk kreşe gidince niye anne sevgisinden mahrum kalsın ki?İlk 1 yıl bebek anne iletişimi,bağı çok önemlidir ama sonra bu farklılaşır.Bence evde anneanne,babaanne bakacağına (kendi adıma konuşuyorum;çalıştığım için)kaliteli bir yerde eğitim görmeli çocuklar.Sosyalleşsinler,özgüven kazansınlar yaa.Bu sandığınız gibi ;içinde olacakları bir maraton değil ki...Aslolan özbakım değil bence.Yok az yemiş,yok üstü kirlenmiş,uzar da uzar...

bende özellikle çalışmayan annelerin erken yaşlarda çocuklarını kreşe vermelerine karşı olan birisiyim ama iş başa gelince değişiyor.benim oğlumda 2.5 yaşında kreşe başladı sebebi konuşmasının geri olması ve çevremizde hiç yaşıtının olmamasıydı.şu an oğlumdaki değişimi bir görseniz sanırım sizde hemen çocuklarınızı kreşe başlatırdınız.tabiki çevresi geniş olan ailelerde hele de kardeşi olan çocuklara gerek yok ama bizim durumumuzda olanlara öneririm.

arkadaslar bi kreş ögretmeni olarak,fikrim 4 yas en ideali...bakacak kimse yoksa tamam,ama bakabilecek durumdaysanız 4 yasına kadar vermeyin derim...cocuklar sosyalligi grup oyunları ve 2 kişilik oyunlarla kazanır ve grup oyunu yasıda 4 tür ...4 yastan önce cocuklar asla birlikte hareket etmez en fazla birbirlerinden oyuncak alışverişi yapar...bu yüzden cocuk tuvaletini söylesin,yemegini yiyebilsin ve aile kavramı otursun, diger cocukları keşfetsin ondan sonra verinki sosyalleşebilsin....3 yas ve altı onu bırakıp bir daha dönmeyeceginizi düşünüyo ve bu da cocugun mutsuz olmasına neden oluyo...önemli olan bakılması degil ruh saglıgı ve mutlu olması bence...

ben öğretmen olduğum için çocuğuma 8 ay kendim bakabildim ve ondan sonra kreşe gitti. 8 aylıktı yani gitmeye başlarken. tabiki çok üzüldüm ama şimdi memnunum. İletişimi konuşması sosyal yönü süper şuan 26 aylık hala aynı kreşe ve aynı öğretmene devam ediyor. ama imkanım olsaydı kendim bakmak isterdim

Minik kızım 3,5 yaşında kreşe başladı ; 6 ay süresince haftada 3 gün devam etti, 4 yaşına girdiğinde tüm hafta düzenli gitmeye başladı, bu sene ana sınıfına başlayacak 5 yaşında daha 1 sene küçük başlayacak, söylenenlerin aksine ben kızımda çok buyuk faydasını gördüm kreş eğitiminin yaşıtlarına göre çok çok ileride,bi olayı kavraması zeka düzeyi yaşıtlarının çok uzerinde, çalışan bi anne olarak tüm çalışanlara tavsiyem kreş eğitimine önem verin,üstelik ben annemlere karşı mücadele vermek zorunda kaldım,annem ve kayınvalıdem bana cephe aldı,boşuna para verıyorsun oralara bız daha güzel bakarız torunumuza yazık degıl mı,calış calış mucadele :(( ama şu an onlarda farkında kızımdaki gelisimlerin...:hooray:

Back