Bebeğiniz olduktan sonra eşlerinizle hangi konularla ilgili tartışma yaşıyorsunuz?

ben bazen acaba evlenmekle dogrumu yaptım dıyorum.kayınvalıdemden dolayı butun sorunlarımız.onun her dediği bana batıyor

kayınvalideler ne yazıkki çag değişsede değişmiyorlar hatta eski zamanlardaki gibi davranmaya çalışıyorlar... Allah hepimize sabır versin.. Evlenmeden önce uyumsuz evlilikler gibi olmasın diye ince eleyip sık dokuyoruz sonra büyükmü konuşuyoruz ne başımıza geliyor...

Kayınvalidelerde ki zihniyet onların yaşadığı zamanları bizimde yaşamamız ama ben bu konuda çok şanslıyım galiba eşim hiç karışmaz ben kayınvalidemle sorun yaşasam eşim her zaman objektif olur alt katta oturuyorlar üst kata bebeği sevmeye dedesi gelmez kaynanam bi kaç kez dedesi görsün aşağıya indireyim dedi sinir oldum yukarı çıksın soğuk kapım açık dedim eşim bi şey demedi diyemezde hatta bana da destek olur amcası resmini çekecekmiş aşağıya oldu başka işimiz yok ya kızlar ben biraz cadıyım bana laf söyleyemiyorlar eşimede beni çekiştiremiyorlar :) kafayı yicekler vallahi bence eş önemli bi faktör evlilik çok güzel ama akrabalardan uzak yaşayacaksın ya da umarsız olacaksın ben yapamıyorum ne yazık ki

Canım sen çok şanslıymışsın.Eşinden yana çok şanslısın ne yazıkki benim eşimde başta bana bağlı gözüküyordu ama kayınvaldemin alttan alttan yaptıklarına uyarak onu bana savunuyor. Akrabalarıda ne yazıkki çok fazla ve her dakka görüşüyorlar.Kayınvalideme geliyorlar diye o da beni kendine benzetmeye çalışıyor habire bana getirmeye çalışıyor düzgün insanlar olsalar neyse ama nerdee... Hepsi arkalarını dönse birbirini çekiştiriyor ama yüzlerine karşı can ciğer kuzu sarması... ve bunu bütün akrabaları yapıyr ben ortada dedikodu topluyorum.Banada çok ters bana söylenen bende kalır garip insanlar bunlar yaa.. Dediğim gibi sen gerçekten şanslısın.Allah bozmasın.

Canım bizim evin anahtarı kapının dışında takılıydı lohusalığımda rahatsızdım kalmayayım diye ama kaynanam kim gelirse hemen yukarı getiriyordu yani müsaitmiyim değilmiyim bi bak sonra getir başım kapalı benim ama evde doğal olarak açıyorum neyse baktım bi kaç kez gelenlerin yanında erkekte vardı anaaa ne yapacımı şaşırdım sonra kaynanamı uyardım direkt salona al anne ev hali bebek emziryo olabilirim e ortalık dağınıktır alma hemen dedim dinledi ama yine uyguladı ama bi gün fırça attım bana laf söyledi gelene gidene mahçup oluyorum diye sanki millete gelin istemiyo demiş gibi bende o gün bugün surat astım başka şeylkerde vardı tabi içimi döktüm o da döktü:) kayınpeder diyomuş ki aşağıya gelen misafirlere inmiyormuşum inmek zorunda değilim bana kimse akıl vermesin dairem ayrı dedim haklısın dedi sustu eşime dedim o da inmek zorunda değilsin inme isteyen buraya gelsin dedi yani eşimin desteği büyük Allah razı olsun inşallah seninde öyle olur tez zamanda

merhaba güzel anneler
hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi
ben daha öncede yazdım paylaştım sorunlarımı
sizin sorununuz kayınvalideler benim sorunumsa eşim :çok üzgünüm:
napacağımı şaşırmış vaziyetteyim sudan çıkmış balık gibiyim :çok üzgünüm:
evliliğimizde büyük problemler var, hamilelik dönemim sorunlu geçti(işyerinde huzursuzluğum had safhadaydı), doğum yaptım eşim kendini dışarı attı gece geç saatlere kadar gelmedi senağlamasenağlama
evin düzeninin bozulması rahatsız etti onu, ailemin bizde kalması biraz da olsa rahatsızlık verdi :çok üzgünüm:
biraz ilgi bekliyorum çok değil istediğim ama o zul geliyormuş gibi tepki gösteriyor senağlama:çok üzgünüm:
lohusalık döneminde kendisinden destek göremediğim için son zamanlarda çok çemkirir olmuştum :çok üzgünüm:
artık tartışma öyle bir hal aldı ki o sinirle böyle giderse ayrılık olacak diye çıkışıyordum sürekli :çok üzgünüm:
son tartışmada bardak taştı artık
ağzıma geleni saydım :çok üzgünüm:
artık boşanırsak çocuk bende kalır demeye başladım o da çocuğumu yanımda isterim elbet dedi :çok üzgünüm:
iyice gerildi ipler
şimdi benden zaman istedi evliliğin devam edip etmeyeceği konusunda
ben sorunun çözümü için elimden geleni yapacağımı söyledim :çok üzgünüm:
o ise zaman istedi
hanımlar bizzat eşleriyle sorun yaşayanlar nasıl aştınız problemlerinizi
akıl akıldan üstündür bayanlar :çok üzgünüm:senağlama
bu arada annem yanımda çocuk küçük olduğu için (oğlum iki buçuk aylık) iki hafta sonra gidecek, ben de onunla birlikte gideceğim biraz memleketime..
ne yapacağımı bilemez şekilde ortalıkta dolanıyorum
sizler neler yaşadınız neler yaptınız
paylaşır mısınız :a015::a015::a015::çok üzgünüm:senağlama

Son düzenleyen: Moderatör:

Bazen kocanın sevgisinden emin olmak için sana gitme ayrılmayalım demesi için insan o andav ayrılık kelimesini ağzına alabiliyor (bunu bende yaptım) ama çok büyük hata ne olursa olsun o kelimeyi asla kullanmamak gerekiyor çünkü güvensizlik yaratıyor mutlaka karşına çıkar sen bana ayrılalım demiştin diye yada oda inat eder ayrılalım der o dahada kötü benim kocam sabırlı çıktı o yüzden atlatmak bizim için daha kolay oldu bazen düşünüyorum keşke daha sakin olsaydım bazı konularda diye ama uykusuzluk bebeğin ağlaması ilgisiz olduğunu düşünmekle üstüste gelince herşey çok zor oluyo ben hep neden herşeyi söylemem gerek diyordum belkide bunu kafaya takmayıp söylememiz gerekiyor her şeyi bilmiyorum belkide oluruna bırakmak amannn deyip sakinleşmek ben artık düşünmeden konuşmuyorum arkadaşlar

2 hafta ailemin yanında kaldım arabayla gezdim alışveriş yaptım yürüyüşler yaptım tabi bebeğimi doyurduktan sonra döndüğümde daha kendine güvenen daha bakımlı daha güler yüzlüydüm gerçi bıraktığım gibiydi herşey ama ben farklıydım.

benim eşimde bazen bilmişlik taslayanlardan.15gün önce kızımın aşısı vardı saglık ocagından uyardılar ateşei çıkabilir diye.gece yavrumun ateşi 38e kadar çıktı.sirkeli su yapıp ateşini düşürdük.sonra calpol verdim vücudu kabul etmedi kustu.eşim ısrarla tekrar ver diyor.ya olmaz çocuk kustu görmüyormusun diyorum o inat ediyor.aradan 1saat geçti bu arada emzirmiştim.yine başaladı benimki şurup ver demeye.iyi tamam veriyorum yeterki sen sus dedim.tekrar verdim ve yine kustu.bende tabiki başına epey kaktım.bu erkekler ne acayipler ya bize anneligi ögretmeye çalışıyorlar.sanırım unutuyorlar annelik kadınlara doguştan verilirmiş fakat erkekler ancak evlatlarını kucaklarına alınca baba olduklarını anlarlarmış...

uykusuz geçen gecelerimde eşimin fosur fosur uyuması beni çileden çıkarıyor. ve her defasında dürterek uyandırıyorum.. ve tabi kayın validemin tutumları bizim en büyük sorunlarımız..

sizlere nacizane önerim olacak kızlar...
asla eşinizi bebeğinizden sakınmayın ..sakınmayın derken .sen tutamazsın ,sen giydiremezsin ,sen idare edemezsin şeklinde aslaa yaklaşmayın...bırakın alışsın ,oda zamanla öğrenecek neyin nasıl olduğunu..hatta o çekinse bile siz teşvik edin ve yüreklendirin yapabilirsin diye.....ben kızıma hamile kaldığımda eşim doğuda görevde idi..kızım 19 aylıkken eşim batıya döndü ve sadece 4 ayda 3 ayda hatta 7 ayda 1 görebildi..ve dolayısıyla alışması ve benimsemesi çoook zaman aldı hatta bazen kıskandı ve dışladı da...ve ben inanılmaz zor süreçler ve zamanlar geçirdim.ikisi arasındaki dengeyi sağlayabilmem için yeri geldi çok acı hissettim ..insanın vazgeçemediği 2 şey arsında zorlukları düşünürseniz kötü bir süreçti,keza kızımda babasına ilk zamanlar amca diyordu inanın bana hiç ama hiç kolay olmadı onların baba-kız ilişkini kurabilmek ..canım çok yandı siz siz olun onları hep yakınlaştırın,teşvik edin...benim gibi bu durumda olanlar ise ellerinden geleni yapmamalılar...bu bağı kurabilmek adına!o kadar zahmetli bir süreç ki anneliğin ilk zamanları birde bu gibi bir sorunun yaşanması kişileride evliliği de ve bir çok duyguyu ve durumu tetikleyebiliyor ama dediğim gibi dengeyi kurabilmek çok önemli....şuan da bile içim acıdı ve gözlerim doldu.. artık eşim ve kıızm çok daha iyi bir iletişime sahip,oyun oynayıp gülüşüyorlar birbirlerine sıcacık içten bakışlarını görünce mücedalemi hatırlayıp bir ohhh diyorum ...ama ufak tefek izleri kalmıyor diil..ama zamanla aşacaklar ..hepinize sevgiler!

konu cok güzel benim kızım 5.5 aylık ilk zamanlar agladıgımda üzülünce bana teselli ederdi kız huysuzlanınca ama şimdi eskisi gibi degil
kızım hala huysuz o aksam durmayınca eşim bana bagırıyo cocugu sustur diye
e düğmesi yokki basaym sussun
susmuyo meme istemiyo napaym yani
az geliyo yardım ediyo gene susmadıgında
al ne yaparsan yap, ne biçim çocukmuş bu ya kime çekmiş bu kız diye kızıp koltuguna uzanıyo
yanda komsumuz var bitişikte gece belinay agladımı yorganı kafasına cekermiş..
ayrıca kendiside gebe
oda olunca görcek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…