- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 148
- 44
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Bebeğim 3. Aylık aynı beni tarif ediyorsunuzMerhaba
Doğduğundan beri kucakta uyuyan bebeğim var . Bir sene çok gazlı idi ve gazını çıkartmak için hep kucağa alıp sırtını sıvazladıkca buna alıştı ve sonrasında da böyle devam ettik .
Zaten yatmaktan nefret eden bir bebekti . Memeden uyuyan ya da kucakta uyuyan bebeği yatırdığımda anında gözlerini açardı .
Yatır kaldır , yatır kaldır aylar böyle geçti .
Ancak artık bir buçuk yaşına geldi , 11 kilo oldu
Vücut olarak bitik durumdayım
Ve bebeklikteki gbi kolay da uyumuyor
Huysuzlanıyor , etrafta gördüğü şeyleri istiyor vs vs.
Akşam hep aynı saatte odaya gidiyoruz .
Üstünü giydiriyorum , dişlerini fırçalıyorum .
Yatakta masal okuyorum , hikaye anlatıyorum, yavaş sessiz uykuya sokmaya çalışıyorum ama bana misin demiyor .
Yataktan kaçıyor , ağlıyor , bazen oyun yapıyor iyice coşuyor yatakta .
Sonra kucak istiyor , kucakta geziyoruz yatak istiyor , yatağa geliyoruz geri kucak istiyor .
Sizler bu durumu nasıl aştınız ?
Aynılarını ben de yaptım tabiki ama bebeğiniz duruyormuş durmasa olmazdı3-4 aylikken basladim ben uyku duzenine, ayakta sallamadim. Kucagimda uyutmaya baslayip tam dalmadan besigine koyup sırtını oksuyordum o sekilde daliyordu. 7-8. ayından sonrada hep ayni rutini yaptik. Odasina gecip pijama giy, dis dircala, gece lambasi isiginda kitap oku, salavat aç ışıkları kapat. O yatağındayken bende sirtini başını oksuyordum bazen yarim saat bazen 5 dk bile sürdüğü oluyordu uykuya dalmasi. Simdi iyice büyüdü 20 aylik oldu artik kendisi yatagina kosar kitap ister veririm okuruz sonra ışıkları kapatiriz ben yanında dururum sadece o kendisi uyur. Yarim saat kadar uykuya dalmasi oluyor. Eger dalamazsa ben sirtini veya basını oksarim 2-3 dk icinde uyur. Buyudukca bence rutin olusturmak duzen kurmak daha zor oluyor ama imkansiz degil elbette. Siz her seferinde ayni rutini yapmaya devam edin. Illa kucak istiyorsa hafid mayistirin kucakta ama tam uyumasin yari uyanikken yatagina yatirip sirtini oksayin, pis pis pat pat yapin veya basini oksayin ozellikle bingildak olan kismi hafif oksayin ben ne zaman o bolgeyi okşasam hemen esneyip uykuya daliyor. Aglayip kalkmak isterse bile tekrar tekrar yatirin. Cok fazla seslenerek uykusunu acmayin tamam annecim uyuyoruz deyip pış pış yapın. 1 hafta ya alisir diye düşünüyorum. Ama 1 saat oldu uyumuyor işte diyip kucaga alirsaniz bu süreç daha da uzar.
Durmasi şöyle ben 3-4 ayinda başladım ama belli düzen kurmak ve yataga yatinca kalkmamasi 15. Ayinda falan olduAynılarını ben de yaptım tabiki ama bebeğiniz duruyormuş durmasa olmazdı
Rutin zaten hep var
Ses yükseltmiyorum ben de .
Hafif uykulu yatırdığım da çok oldu ancak anında cin gbi oluyor ben de şok oluyorum .
şuanda da işte yataktan çok kaçıyor bağırıyor falan oldukça zorlanıyorum yani
Saçıni ben de oksuyorum hoşuna gidiyor kahkaha atıyor bu sefer
Oğlum 1 yaşındayken psikolog eşliğinde çözdük bu durumu. Gece yarımsaatte bir uyanan ve sadece kucakta uyuyan bir bebekti. Ona yer yatağı yaptık, günlük aktivitelerini arttirdik. Yanına uzanarak uyutma sürecim başladı. Ilk 1 hafta çok zorladı gerçekten. Arada aldım kucağıma sarıldım, yalnız kalmayacağını söyledim hep ve her gece onunla yattım 2 ay kadar. Bu şekilde alıştı. Bebeğimi aglatmadan, yalnız bırakmadan, her ihtiyacı olduğunda yanına giderek çözdük bu durumu.Merhaba
Doğduğundan beri kucakta uyuyan bebeğim var . Bir sene çok gazlı idi ve gazını çıkartmak için hep kucağa alıp sırtını sıvazladıkca buna alıştı ve sonrasında da böyle devam ettik .
Zaten yatmaktan nefret eden bir bebekti . Memeden uyuyan ya da kucakta uyuyan bebeği yatırdığımda anında gözlerini açardı .
Yatır kaldır , yatır kaldır aylar böyle geçti .
Ancak artık bir buçuk yaşına geldi , 11 kilo oldu
Vücut olarak bitik durumdayım
Ve bebeklikteki gbi kolay da uyumuyor
Huysuzlanıyor , etrafta gördüğü şeyleri istiyor vs vs.
Akşam hep aynı saatte odaya gidiyoruz .
Üstünü giydiriyorum , dişlerini fırçalıyorum .
Yatakta masal okuyorum , hikaye anlatıyorum, yavaş sessiz uykuya sokmaya çalışıyorum ama bana misin demiyor .
Yataktan kaçıyor , ağlıyor , bazen oyun yapıyor iyice coşuyor yatakta .
Sonra kucak istiyor , kucakta geziyoruz yatak istiyor , yatağa geliyoruz geri kucak istiyor .
Sizler bu durumu nasıl aştınız ?
Yok hiç ağlatıp birakmadım zaten asla da yapmam bunu . Bende de var yer yatağı hep yanına yatıyorum sizin gibi sarılıp öpüyorum sessiz sakin konuşuyorum ama nafileOğlum 1 yaşındayken psikolog eşliğinde çözdük bu durumu. Gece yarımsaatte bir uyanan ve sadece kucakta uyuyan bir bebekti. Ona yer yatağı yaptık, günlük aktivitelerini arttirdik. Yanına uzanarak uyutma sürecim başladı. Ilk 1 hafta çok zorladı gerçekten. Arada aldım kucağıma sarıldım, yalnız kalmayacağını söyledim hep ve her gece onunla yattım 2 ay kadar. Bu şekilde alıştı. Bebeğimi aglatmadan, yalnız bırakmadan, her ihtiyacı olduğunda yanına giderek çözdük bu durumu.
Sakın bebeğinizi yalnızlığa mahkum edip aglatmayin. Bu ciddi sorunlar oluşturan bir durum. Sadece sabır ve bol bol sevgi verin ona.
Benim bebeğimde 1 aylık ama şimdiden alıştı kucakta ve emerek uyumak istiyor. Yatırınca çığlık çığlığa ağlıyo tekrar meme vermeden uyumuyo varsa bunun bi çözümü erkenden başlayalım bizde
Alışana kadar 1 saati de geçebiliyor malesefYok hiç ağlatıp birakmadım zaten asla da yapmam bunu . Bende de var yer yatağı hep yanına yatıyorum sizin gibi sarılıp öpüyorum sessiz sakin konuşuyorum ama nafilesakinlemiyor hiç oyun yapıyor bir saati askın uğraşıyorum sonrasında yine alıyorum kucağa
Bebeğiniz şimdi kendi kendine uyuyor mu
Masallah . Emiyor mu peki .Alışana kadar 1 saati de geçebiliyor malesef
Hâlâ uyuyana kadar babası veya ben yanındayız. Biraz sariliyoruz, gulusuyoruz derken uyuyo çok şükür. yaşı hala çok küçük ve güvende hissetmeye ihtiyacı var. Fakat sonrasında pek uyanmıyor. Sabaha karşı 1-2 kez uyanıyor. O da zaten uykusunu aldığı için
Yok emmedigi için O konuda bisey diyemeyeceğim malesef.Masallah . Emiyor mu peki .
Benim kızım belki 10 kere uyanıyor meme için
Babası da gelse asla uyumaz iyice oyuna çevirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?