• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğiniz kaç saat arayla kaç dakika emiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamukprensler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
261
2
96
Hatay
merhaba arkadaşlar bebğim 1 hafta sonra tam 3 aylık olacak emmede problem yaşıyoruz. bu ay kilo alımı çok az emmek istemiyor 3 saatte 1 emiyor o da tek göğüs ve 5 dk.ne kadar zorlasamda ağlıyor almıyor bırakacak diye çok korkuyorum.aslında biberonla da sağıp vermek istiyorum alışsın çünkü 2 ay sonra çalışmaya başlıycam.ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardım edin..eyvahedigeldismile

22 günde 300 gr almıştı bunu öğrendikten sonra çok çabaladım hem sütümün artması hemde kaliteli olması için 1 haftada 200 gr aldı yani toplam 500 gr aldı.daha sık ve uzun süre emse sütüm iyi geliyor sağdım çünkü biliyorum ama emmiyor işte:(((

uyurken emzirmeyi denesen yada ayakta gezerek emzir bnm kızımda doğduğundan beri o şekilde en fazla 10 dk emer

slm aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum,benim kızımda 3,5 aylık 3-4 saat aç kalıyor ve tek göğsümü en fazla 5 dk emiyor,doktorumuz demekki doyuyor dedi.Bu aylarda sütün kalitesi değiştiği için bebek ya emmeyi reddeder yada çok güzel emermiş,bakalım bizimkiler ne yapacak.Ben uyurkende deniyorum saati dolmadan almıyor,ısrar etsem basıyor çığlıgı..napacağım şaşırdım inanın..

slm aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum,benim kızımda 3,5 aylık 3-4 saat aç kalıyor ve tek göğsümü en fazla 5 dk emiyor,doktorumuz demekki doyuyor dedi.Bu aylarda sütün kalitesi değiştiği için bebek ya emmeyi reddeder yada çok güzel emermiş,bakalım bizimkiler ne yapacak.Ben uyurkende deniyorum saati dolmadan almıyor,ısrar etsem basıyor çığlıgı..napacağım şaşırdım inanın..

aynı benim bebiş.eğer iyi kilo alıyorsa ne ala bakalım salı günü tartıcam eğer 200 gr filan almışsa haftalık,:oklava: sadece anne sütü devam edicem.

inanın ne maskaralık yapıyorum ayakta sallanarak veriyorum yook sadece kendi istediği zaman alıyor.

biberonla sağdığım sütü de içmiyor tok beyefendi.resmen melekler doyuruyor ne yapcamı şaşırdım bende..

galiba bu aylarda bebekler böyle oluyor benim kızım çok iyi emerdi.3 aylık oldu emme isteği azaldı bende üzülüyorum.

Bebekler uykudayken veya yarı uykuluyken iyi emiyor. Bence öyle deneyin. 2.aydan sonra genelde emme sorunu yaşanıyor. Ben de çok sıkıntı çektim bu konuda ama pes etmedim. Sırf bu yüzden aylarca hiçbiryere çıkmadım. Şimdi ek gıdalara başladık biraz daha rahatladık.

benim oglumda uc aydan sonra aynisi yapiyordu 5 dk emiyordu 3 saat de bir ama doymuyordu cunku agliyordu memeyi veriyordum iki cekip birakiyordu bende 2 saate bir veriyordum yada bir bucuk saate bi birakmasini istemedigimden denemedigim kalmadi sutum ciksa sagacaktim o da olmadi sonra bide isal oldu her memeden sonra kusuyordu surekli zayifladi baya zorlandim. doktor doktor gezdim. belki alerjisi vardir anne sutune dediler mama verdirdiler kusmasi azaldi simdi 5 aylik ve 3 haftadir birakti memyi.
hasta olmasaydin birakirdim mamayi tekrar verirdim ama maalesef. sen sakin pes etme cok yoruluyor hirpalaniyor insan ama vazgecme sende bebeginin doymadigini anliorsan 2 saate bir vermeyi dene hic yapamazsan sag sutu oyle ver biborana alisir belki ama sonucta anne sutu icer mamadan iyidir.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bebğim 1 hafta sonra tam 3 aylık olacak emmede problem yaşıyoruz. bu ay kilo alımı çok az emmek istemiyor 3 saatte 1 emiyor o da tek göğüs ve 5 dk.ne kadar zorlasamda ağlıyor almıyor bırakacak diye çok korkuyorum.aslında biberonla da sağıp vermek istiyorum alışsın çünkü 2 ay sonra çalışmaya başlıycam.ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardım edin..eyvahedigeldismile
bnmki de surekli mememde uyuyor sakinleşiyor çekince kızıyor..3 saatte bir mama deniyorum doymuyord diye bagırıyor istemiyor doktor 1 aylıkken ek olarak mamaya baslattu...30 ml ancak içiyor bu ara ben de gdnce doktora soracagım...kilo alımları normaleyvahedigeldismile

artık pes ediyorum.dün tarttım 6 günde 70 gr almış beslenemiyor yavrum.ama kendisi emmiyor ,sağıyorum inanın dün bir göğsümden iyi süt geldi ama yok tembel paşam yeterli emmiyor.mama şart oldu inşallah biberonu alınca beni bırakmaz.acaba sütüm besleyici mi değil:(((bundan sonra hep sağarak mı versem en azından ne içtiğini bilirim.bi de ek gıda ya da başlarım heralde...mafoldumben

benim kızım da 2.5 aylık. 2inci aya girdiğinden beri 5 dk emiyor.bazen 7-8 dk emiyor önceden saat başı 10 dk birini 10 dk birini emiyordu şimdi en erken 2 saat de ama genelde 4 saatten önce almıyor o da 1 memeyi 5 dk.zorlayınca kendini geriye doğru ittirip canı yanıyomuş gibi çığlık çığlığa ağlıyor.şimdi biyöntem buldum onu da deniyorum:(sahte memeyi alıyor)bende sahte memeyi veriyom tam emerken çekip kendi mememi dayıyorum o arada 1-2 çekiyor bırakıyor yine sahte memyi veriyorum emerken çekip kendi memi dayıyorum bikaç kere böyle tekrarlıyorum.biraz işe yarıyor.bazen dolaşarak emziriyom.o da işe yarıyor.uyurkende veriyorum hep olmasa da bazen alıyor. kilo alıyorsa(ayda en az 1 kilo)sorun yok demekmiş.günde 5-6 kez altını ıslatıp en az 2 kere kaka yapıyorsa sorun yok demekmiş.bi de çeneleri daha kuvvetleniyor ya önceden 10 dk da emdiğini 5 dk da çekebiliyolar artık.hıı bi de sağdığım sütü çay kaşığıyla veriyorum çok zorda kalınca.kendi yastığıma yatırıp yarı oturur vaziyette daha çok yatıyo gibi ana kucağındaymış gibi yani sonrada kımıldatmıyorum yerinden;geri çıkarmasın diye.böyle böyle atlatıcaz bugünleri.bu zamanlarda hep oluyormuş internette okuduğuma göre.allah hepimize kolaylık versin.

herkese cecapları için tşk ediyorum arkadaşlar. ben artık sağarak biberonla veriyorum her öğün .çok yıprandım ama bu şekilde devam edicem.gece emziriyorum bari sıpam bunu sürdürsekafamçokkarıştı

aynı durumdayım arkadaşlar 20 gündür bebeğim 3-4-5 saat aç geziyor. ondan sonra da ya 5 ya 10 dk tek meme.. genelde 5 ama.. sonra çığlığı basıyor bir daha da ağzına almıyor. günde bir kez derin uykudayken (genelde gece) 15-20 dk emdiği oluyor. gündüz uyurken meme veriyorum anlayıp hemen uyanıyor 2-3 dk emmiş oluyor.... sütümü sağıp biberonla veriyorum almıyor. biberonla mama veriyorum almıyor... benimki de 3 ay 4 günlük, 2.5 aylıktan beri böyle... kilo alımı baya azaldı bugün tarttırıcam sanırım 600 gram falan anca almıştır bir ayda... halbuki geçen ay ne güzel 1300 gram almıştı.. emmeye emmeye sütüm de azaldı... allah yardımcımız olsun başka çare kalmadı valla. geçen haftaya kadar yatarak emiyordu biraz şimdi emmeyecekse yatarak da emmiyor....
ha bir de şunu ekliyim benim bebeğim doğduğundan beri tek meme 15 dk emerdi. ilk ay 2 saatte bir, 2. ay 3 saatte bir emdi. ilk ay 1 kilo ikinci ay 1300 gram aldı.

Aynı benm bebeğimde bu durumda. ben Anne sütüne devam ediyorum mecburen. kilosu 6,100 gr bakalım ne olacak sonumuz. mesela sabah benmkisi saat 7 de 7 dakika emdi ve şuan saat 10:38 arada 4 dakika zorla emzirdim ve hala uyuyor. ne olacak sonumuz bilmiyorum çok züülüyorum ya sütümde var nden emmiyo kızım bu arada 4 aylık olacak :(

Çözüm bulabilen bebeği büyümüş olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa çok sevnrm. Evi Taşıdık ve ben bu arada domestosla falan çok uğraştım acaba bebeğimi bu etkilemiş olabilir mi bu evde hiç kilo almadı kızım. eve taşınalı 3 haftayı geçti. kızımın aldığı kilo 200 gr

Benim oglumda göğsumden emmedi cok fazla bende sagarak veriyorum gunde 1000-1100 ml arasi sut iciyor kilo alimida iyi 2 aylikken 6 kiloydu haftaya 3. Ay kontrolune gidicez bence sende oyle dene onemli olan anne sutu almasi tabi gonul isterdi emmesini ama kismet boyleymis. Kokulara bazi bebekler cok hassas olurmus. Pes etmeden annenin 10 gun sutunu vermeye devam etmesi gerekirmis insallah alir bebgin bence prs etme

Back