Bebeğiniz kaç haftalık ve kaç kilo

leyla123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
57
0
86
Bursa
mrb arkadaşlar bugün kontrolüm vardı doktordan geliyorum.Bebeğimin iyi olduğunu ama cılız olduğunu söyledi.Biz 31.haftadayız.2 kg olması gerekirken 1.5 kg dedi.oysa ben herşeyi yemeye çalışıyorum hoş yoğurt ve süt pek tükegtmiyorum ama sizce neler yemem lazım bana yardım edin.Allah hepimize hayırlı bir doğum nasip etsin

canm benım tavsıye edebılıceklerım direk bebeğe tabır edılen yıcekler yemeye calıs bunlarda yoğurt yıyemıyorsan ayran ıc yumurta benım bılhassa ılac nıyetıne sabah aksam almıstım keçiboynuzu petmezı fındık ceviz bunları karıstırıp aldım sabah aksam yada günde 3 öğün ikişer kasık bayada faydası olmus olucakkı 38 inci haftada kılosuna sasırdı doktorumuz pazar gunude sezeryan zaten umarım biraz daha almıstır bu arada muz bılhassa kucuk olanlardan al ye bol bol hayırlı doğumlarrrr

mrb arkadaşlar bugün kontrolüm vardı doktordan geliyorum.Bebeğimin iyi olduğunu ama cılız olduğunu söyledi.Biz 31.haftadayız.2 kg olması gerekirken 1.5 kg dedi.oysa ben herşeyi yemeye çalışıyorum hoş yoğurt ve süt pek tükegtmiyorum ama sizce neler yemem lazım bana yardım edin.Allah hepimize hayırlı bir doğum nasip etsin

leyla bebege hızlı kilomu aldırmak istiyorsun?
Semizotu ye 3 öğün. Gör bak nasıl alıyor oda sende. Dene gör hemde cok hızlı oluyor. Ayrıca ceviz, fındık ye. sonucu bekliyorum artı cokta düşün degil kilosu öle cok kaygılanma. Yemekleri yedikten sonra sol yanına dönerek yat söle 1 saat falan.

bende en son geçen hafta gittim tam 27 haftalıktı 900 gr dedi doktorumuz.banada biraz az gibi geldi ama doktor normal diyor.birde tecrübeli annelere bir sorum olacak normalde geç döllenme ilk haftalara ve aylarda belli oluyor sanırım hatta sonradan bebek haftasını bile yakalayabilir diyorlar.ama kızlar benim kafam çok karıştı şimdiye kadar hep haftasından birkaç gün önce olan bebeğim en son gittiğimde baş çevresi ve karın çevresi 27 hafta olması gerekirken 26+1 olarak gözüktü.ben doktor değiştirmiştim bu doktor bana sana daha önceki doktorun söylemedi mi geç döllenme olmuş olabilir dedi.bende hayır hep haftasından önde gidiyordu dedim o da şaşırdı ve öyleyse bana ilk 3 ay içinde çekilmiş ultrason görüntüsünü getir bakayım dedi.açıkçası moralim bozuldu bebeğimin muhtemel doğum tarihi 25 ekimdi ama önceki ultrasonlarda 18 ekime kadar düşmüş olarak gözüküyor bu ultrason fotosunda 1 kasım gözüküyor:( böyle olan var mı aranızda.yoksa gelişme geriliğimi var bebeğimin?

canım süt yoğur muhakak ye sennde ihtiyacın var içinde etten kemikten bir canlı oluşuyor en ihtiyaçta kalsiyum oluyor....

35+1 de 2750 grdı. 33. haftada gittiğimde 1900 grdı ve ortalamanın biraz altındaydı. hergün süt ve kuru üzüm yedim. farkı kapattı oğlum :)

en son 21+5 te kontrolümüz vardı. 428 gr dedi kızıma.... gayet iyimiş... inşallah sonuna kadar böyle gider.

sağolun arkadaşlar tavsiyelerinize uyacağım.Artık daha düzenli süt,yoğurt,pekmez,kuru üzüm yiyeceğim.bi dahaki konntrolden sonra yazım kilosunu.İnşallah o zamana kadar toparlanır bebişim.Allah hepimize hayırlı doğum nasip etsin

bende bugun gıttım doktora 34 u bıtırdık 45cm ve 2300gr kızım.doktor normal dedı ama bana bıraz az gıbı geldı bı kacgundur harnup pekmezi yıyorum ama nekadar faydası olucak bakalım hergun sutumu ıcıyorum ınsallah ıyıdır...

27+3 te 1255 gr dedi doktorumuz şu an ne kadar oldu bilemiyorum
mut, süt , harnup pekmezi, kaşar peyniri, yumurta bebeğe çok kilo yapıyor diye biliyorum

merhaba,
benim kızım da 33 haftalık, iki kilo olmuş dün öğrendik. yalnız dr bana suyumun az olduğunu söyledi azalıyormuş. iki hafta önce de aynı şeyi söylemişti çok dikkat etmiştim en az iki buçuk üç litre içmeye çalıştım. ama yine benzer şeyler duydum. kaygılandık bayağı eşimle. çok terliyorum acaba ondan mı suyum azalıyor ki? bir de kafam omzum ve göğsümden çok terliyorum. sizde durum nasıl arkadaşlar?
bu arada hep evdeyim malum ankara çok sıcak. evde otura otura iyice halsizleştim.inanılmaz yorgun hissediyorum kendimi...

Ben 22. haftamda gıttım bebegım 491 grdı.Gayet ıyı dedı doktor.Her gun sut ıcıyorum gun ıcınde mutlaka bır kase yogurt yıyorum.Vıtamınlerımı ıhmal etmıyorum,kahvaltımı ıyı edıyorum,et mutlaka tuketıyorum.Cevız aklıma geldıgı zaman yıyorum.Boyle yanı.

Back
X