Bebek Beslenmesi bebeğini sütünü sağıp vererek büyütenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kızım 7 aylık..5,5 ay sadece anne sütü verdim..5,5 aydan sonra 6. ayımda işe başlayacağım için ek gıdaya geçti zaten kızım da kilo almamaya başlamıştı ilk 5 aya nazaran..6. ayımda işe başladım ve sütümü sağmaya başladım ama sadece günde bir kere..ilk zamanlar 130-140 cc geliyordu..Ama su son 1 haftadır 70-50 hele bugun 20 cc geldi..

Cok uykusuzum yorgunum belki de o yüzden bu kadar azaldı eskisi gibi zaten göğüsüm dolmuyor da..biraz evde de problemler var..

Ama takıldığım bir konu var..Ben medela marka süt sağma makinesi kullanıyorum benden önce bir arkadaşım kullanmıştı..Performans diyince acaba mı dedim makineden mi diye düşündüm???

Ama sonra düşündüm ki göğüsüm de dolmuyor ki nasıl gelsin süt??
Böyle giderse benim 1-2 ay daha dayanabilirim gibi geliyor..

Bizimkisi bazen meme'de uykuya geçiyor ve sütün de gelmesini istiyor azcık..Süt gelmezse ne yapcaz bilmiyorum yandık mı???

Son düzenleme:
kıyım 14. ayına girdi sağmayı bırakmak istiyorum içimde bir pişmanlık da var 11 aydır sağıyorum artık bıktım sağmaktan ama sütüm var hala bırakmasam mı bilemiyorum
2,5 aylıkken emmeyi bıraktı o gün bugün sağıyorum şimdilerde sağma makinesini ellemek istiyor ben sağmaya başlayınca ağlıyor yeter mi sizce bu kadar yoksa biraz daha sabretsem mi.

kızım 4 aylık.ilk günden beri mama veriyorum.bugüne kadar zarzor annesütüde aldı . wewell marka sağma makinesini kullandım ama elimle sıktığımda süt geliyor göğsümden makineye gelmiyor.kızım emmiyor süt veremiyorum sadece mama veriyorum kafayı yicem.bugün hiç anne sütü almadı.gögsüm şiş.acaba süt kanallarım mı tıkandı.nasıl açılır başına gelen varmı

naneyi kaynatıp lapa haline gelince göğüse krem gibi sürüp bi süre bekletip masaj yapınca kanalların açıldığını duymuştum.denemedim ama inşallah işe yarar...

kızlar bende hikayemi paylaşmak istedim sizlerle...bebeğim yaklaşık 4500gr doğdu. çok stresli günler geçirdim başlarda sağolsun anlayışsız insanlar yüzünden o sırada sütüm gelmedimi yoksa az mıydı bilemiyorum bebeğim hastaneden çıktıktan sonra 500gr zayıfladı doktor direk mamaya başla dedi. hemde ünlü bir hastanenin bi ton muayene parası alan doktoru...üstelik bunu söylerken ne göğsüme baktı süt var mı diye nede bilgilendirdi...çok moralim bozuldu ne yapacağımı bilemedim hele yavrum suratıma masum masum baktıkça içim gitti ve o an karar verdim onun bana ihtiyacı vardı.hemen avent elektrikli pompa aldım tavsiye üzerine başlarda az az geliyordu sütüm...bebeğim küçük olduğu için yetiyordu ama sonra düzenli sağa sağa bollaştı sütüm çok şükür...Rabbim herkese nasip etsin...bi yandanda emzirmeye devam ettim...tam olarak emin olmamakla birlikte galiba bebeğim emerken yoruluyor çünkü normal bi bebekten fazla süte ihtiyacı var diye düşünüyorum. hem sağarak veriyorum hemde göğsümde kalan sütü bebeğim emiyor(sağdıktan sonra hala göğsümden süt fışkırıyor) dudakları bembeyaz oluyor yarım saat bi saat emiyor hatta yatakta emzirip göğsümde uyumasını ve uyanıncada hemen emmesini sağlıyorum ama memeyi bıraktığı anda kıyamet kopuyor,süt almadanda durmuyor.sanırım bu biraz iri bi bebek olmasına bağlı ya da başka bişeysede ben çözemedim(fikri olan varsa yorumlarınızı alayım lütfen)sadece bir öğün mama veriyorum o öğündeki sütüde buzluğa atıyorum.işe başlayacağım yakında anne sütünü en az 6ay vermek istiyorum çünkü.çok şükür sağmakla sütüm azalmadı tam tersi arttı..sakın moralinizi bozmayın,düşüncesiz insanlara kulak asmayın unutmayın kimse bebeğinizden önemli değil,tabi bu dönemde eşinizinde desteği çok önemli...
sütümü sağıp veriyorum diye hala çevremdeki insanlardan eleştriri alıyorum bol bol emzir doyar diye.birine dönüp diycem bi tane doğurdunuz prof oldunuz diye ama olmuyor işte.sanki ben emzirmiyorum ya da hergün saatlerce süt pompası ile kendimi sağmak çok hoşuma gidiyor.neye kimseyi dinlememek lazım yeterki var olan anne sütünü bebeğimize verebilelim.artık hangi yöntemle alıyorsa.bide biberona alıştıkça seni emmeyi bırakır diyorlar onun içinde medela biberon sipariş verdim gelince deneyeceği, bebeği emmeyi bırakan anneler bile bu biberonla geri döndürmüşler memeye,bende en azından beni bırakmasın diye kullanmayı düşünüyorum.Rabbim hepinize bol sütler versin inşallah...

canım benim hikayeni okuyunca aha işte aynı ben dedim.benim de oğlum 4,5 kilo doğdu sezaryen oldğundan süt geç geldi hastanede süt olmasa da emzirdim. ama hem dr dediği için hem de sarılık olmasın diye 15cc mama verdik gittikçe arttı tabi sonradan mama miktarı.sütüm geldikten sonra da oğlum hiç anne sütü ile doymadı hiç uyumadı oradan biliyorum. bi dr da doymuş olsa en azından 2 saat uyur dedi. ben hiç ara vermeden 5-6saat emziriyordum ama yine de bırakmıyordu mememi. ya doymadı yada emzik gibi kullandı beni.memeden ayırınca uyanıp ağlıyordu gece 1den 5ekadar emzirdiğimi daha sonra 30cclik mama içince 3 saat uyuduğunu bilirim. ne zaman mama içerse o zaman uyurdu.şimdi 9 aylık oldu.ama hep düşününce üzülüyorum acaba mama versemiydim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…