Bebek Beslenmesi bebeğini sütünü sağıp vererek büyütenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım bence memeye alışması için geç değil bebişinin,ben sana kendi durumumu anlatayım:ilk başlarda benim bebiş emmiyordu beni,memeyi itiyordu ağzıyla,kaşıkla fdalan amma vermeye çalıştık,aç kalınca sarılık oldu,sonra baktım göğüsler taş gibi,pompa alıp sağıp biberonla vermeye ,1-2 hafta sonra falan sol göğsümü emmeye başladı ama bu kez de ısrarla sağ göğsümü emmek istemiyordu,ağlamaya başlıyordu sağı ağzına verince,sol ile emzirip sağı sağıp verdim,sarılık olduğu için mama takviyemiz de vardı iyi beslensin sarılığı atsın diye günde 4-5 kez 30 cc,büyüdükçe çeneleri güçleniyor sanırım 1. ayın sonuna doğru ilk başta sol memeyi az da olsa emmeye başladı,istemeyince zorlamıyodum,ama 1 saat geçince gene deniyodum falan, ben sarılık riski bittikten sonra mamayı azaltmaya başladım,günde 1 kez 60 cc ye kadar indirdim ,şu anda 2.5 aylıktan beri omamayı da kestik,ve ben akşam saatleri sütüm yetmiyor diye mama veriyordum başlarda 1 kere, mamayı kesince şimdi süt geliyor,sanırım bizim beynimizle çok alakası var,sarılıktan dolayı 2 gece hastanede kaldı bebişim,orada kuvözde kalan bebeklerin (belli gelişimini tamamlamış olanlar tabi)anneleri hem emziriyodu hem de biberonla besliyolardı,hatta yoğun bakımm hemşiresi bana emmeye biberonla alıştır dedi,önce bniberonu ver,onu 1-2 dk çeksin sonra biberonu çıkar memeni ver dedi ve gerçekten de öyle öyle emmeye başladı benim bebeğim,ben de hem biberon hem meme verdim,arkadaşım da aynı şekilde,memeyi bırakmadılar,yani demem o ki sen ısrarla memeni ver,emmey başlar umarım bebeğin,çünkü inan ki pompa ile emzirme arasında ciddi fark,dün sabah okula gittim,3 ay aradan sonra ilk kez pompayla sağayım süt bıırakayım dedim,inanır mıısn bebek emerken gelen süt pompayla zar zor geldi,umarım bebişin emer seni canım

canım bende aynı senin gibi cocuk ilk 3 günde kilo kaybetti diye , gaza gelip sagıp verdim sonra binpişman oldum aama iş işten gecmişti 3.ayda süt azalmaya basladı ve sonra kesildi aptamile basladık sana nacizane tavsiyem kesinlikle hastane tipi pompa kullan durumun müsaitse al yoksa kirala bu digerleri bir zaman sonra azaltıyor ben sana ay bişey olmaz gibi laflar edemicem cunki yasayacaklarını bil ve ona göre önlem al geceleri düzenli sagıyordum öyle gün bilirimki gunde 1500 ml süt cıktıgı günleri bilirim sonra uyusuzluk mu tembellikmi artık neyse düzenli sagamamaya basladım ve azalmaya basladı sonudnada bitti ben elektirikli mini pompa kullanıyordum ama keske en basından hastane tipine gecseymişim medela yı öneririm bu konuda ama ne olursa olsun arada vermeye calıs unutturma . Ha baktın olmuyor sütünde kesildi , tabiki hiç birsey anne sütünü tutmaz ama birazda kader .Ben aptamille büyüttüm ve gelişimide gayet yerinde ama ek gıdaya erken basladık 4 aylık filandı elmayla baslayıp devam ettik cok sükür cok hastalıgıda olmadı kan sayımlarıda normal cıktı dedimya sen elinden geleni yap gerisini Allaha bırak Allah fiziksel ve zekasal bi rahatsızlık vermedikden sonra anne sütü alanda büyüyor almayanda ilk basta sütüm kesilince cok sucluluk hissetmiştim ama cocgumda bir rahatsızlık olmadıgı için şükrediyorum sonucda 3 ayda olsa anne sütü aldı.neyse,

Saglıcakla kal

doktorumuz da beğeniyo kilomuzu ama ah biz anneler :).....erken geldiği için yaşıtlarına yetişsin diye uğraşıyorum bilmiyorum vaktinde doğanlar kaç kilo 3.ayda..

Canım sağlıklı olsun da zayıf kilolu önemli değil inan ki..Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Hiç üzülme çünkü sen üzülünce o da üzülüyor..

Alıntılar karışmış....Be bebişimi sağarken hep biberonla besledim evet...Dr.brovns bibero ucu ile verdim...Hiç sorun olmadı...Cok cok emdi....sonra da maşalllahhhh....

peki arkadaşlar süüüz yetiyo mu mama takviyesi yapıyo musunuz?

peki arkadaşlar süüüz yetiyo mu mama takviyesi yapıyo musunuz?

Benim buzluk sütlerle doldu.Yemeklik bişey koymaya yer kalmadı :))) Kızım aç karşınmda süt beklerken sağarak vermek ne zor geliyor.Arada emziriyorum emiyor ama akışı yavaş olduğundan istemiyor.Birde uykuda içmeye alışık olduğundan istemiyor ya 3 aylık oldu kızım.Hedefim 6 ay verebilmek.He 6 ayı geçerse yine veririm tabii çok isterim inşallah o kadar verebilirim.Çünkü 3 saatte bir sağamıyorum ben.Günde 4 kez ancak sağıyorum.Hep sağarak biter diyorlar ama çevremde 1,5 yıldır sağarak oğlunu besleyenler var.Üzülmeyin sağarken bebeğinizi düşünün,onu izleyin işe yarıyor :)

Bu arada hangi makinayı kullanıyorsunuz ? Ben Avent kullanıyorum çok memnunum ama 2 li olsun isterdim hemen biterdi sağma işi :)

canım ya gerçekten mi?ne yeyip içiyosun da bukadar sütün oluyo maşallah...anlatır mısın?

arkadaşlar, 2 gündür hayat çok güzel... sağma aletini kaldırdım, biberonlar kalktı...evet İpek kızım artık emiyor. 24.01.2013 doğumlu kızım hiç emmedi kızıma hastanede yanıma getirmeleri 6 saati buldu ve göğüs ucumda sütte yoktu sonra defalarca denedim ama kızım inat etti emmedi. hatta bir arkadaşımın göğsünü emdi (süt olmadığı halde) o gün 10 dakika emdi başka yok... artık pes etmiştim öylesine kokumu alsın diye 31.03.2013 de onun keyfi yerindeyken göğsümü verdim ve canım kızım emmeye başladı..daha uzun süre uyuyor - 6 saat-geç acıkıyor herşey daha düzenli, şimdi uykum var diye çok ağlıyor. bir de göğüs ucum yara olmaya başladı...

yani arkadaşlar pes etmeyin 6 ay sonra emenler varmış... kimseyi takmayın kafaya sanki isteyerek emzirmiyormuşuz gibi konuşanları umursamayın ben çok ağladım bu yüzden

inşallah herkes bu duyguyu tadar........

ben de sağarak veriyorum...başlarda mamayla yarı yarıyaydı şimdi azaldı biraiktirerek günde 2 kez anca 90-100 cc oluyor.ama oğlum artık 120-150 cc içtiği için sanırım sadece geceleri verebileceğim.düzenli sağdım ama bu kadar oldu..son damlasına kadar devam..vitamin niyetine

2 aya ben de işe başlıcam... bebeğim şuan 3 haftalık ... güzel emiyor... arada arttığı zaman sağıp dolaba koyuyorum işin ilk günü idare etsin diye... ama ne kadar içer ben işteyken bilemiyorum... 50cc.yi 2 dakikada içip bırakıyor bakınmaya başlıyor... benim göğsümü en az 15-20 dakika içiyor... bende de medela swing diye bir pompa var.. ama tam boşaltamıyor bence bebek daha güzel çekiyor... bana da yardımcı olur musunuz ? acaba günde ne kadar içer ben akşam 6da eve gelene kadar... bir de iş yerinde sağdığımı nerde saklıcam... oda sıcaklığında bırakmayın diyorlar sağdığımı nerde saklıcam ... bir de bu saklama poşetleri tekrar kullanılsa ne olur ki... çok masraflı olur yoksa.. bi sağımda en fazla 50cc geliyor bir memeden... onlar için birsürü poşet harcamam gerekir...

cnm poşetlere süt üst üste ekleyebilirsin ama ilk sağdığının dolapta bekleme süresini geçmedğinden emin olmak için tarihler at. alt alta

Son düzenleme:
kızım yaklaşık ıkı aylık ve emmiyor. sagarak veriyorum bende fakat makınenın performansı cok onemlı.ılk başlarda sutum azdı duzenlı sagımdan sonra cogaldı suan günlük 750ml cıkıyor. hıc uzulme

kızım 13 aylık ve ben 11 aydır sütümü sağarak veriyorum ama artık gerçekten çok sıkıldım sağmaktan günde bir kereye düşürdüm 75cc çıkızor 2 kere sağsam 120 çıkıyor. bıraksam sağmayı ama kıyamıyorum...artık o kadar ağlıyor ki sağarken makinayı almak istiyor elimden siz ne zaman bıraktınız sağmayı ne yapmalıyım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…