Sünnet Bebeğini sünnet yaptıran anneler acilll

Handandandan

Vuslata aşık gönül susmaya da razı....
Pro Üye
29 Mart 2015
20.192
101.422
Hanimlar biliyorum yeri bura değil ama az önce psikolojim bozuldu..

Bebeğimi 3 hafta önce (2 aylik iken) sünnet ettirdim.

Sünnetten önce 2 cm olan pipisi sünnetten sonra kısa kaldı, şu anda ancak 0.5 cm dir.

Birde sünnetten önce cilt rengi beyaz renk (bebeğim beyaz tenli) olan pipi ucu hala mor.

Az önce internette bunları araştırırken hatalı sünnet (penis kangreni, sünnet sonrasi gömülü penis) olabileceğini okudum...gerçekten öyle olabilir mi?

Sizce normal mi?

Yarın doktora götüreceğim bu arada

Canım derisi ile uç kısmını görebiliyor musun? Uç kısım görünmüyorsa gömülü olabilir.
Doktor sünnet sonrası kontrole çağırmıştı bizi 1ay sonra. Verdiği masajları yaptınız mı?
Morarma zaman zaman olabilir ama geçici olmalı.

Canım derisi ile uç kısmını görebiliyor musun? Uç kısım görünmüyorsa gömülü olabilir.
Doktor sünnet sonrası kontrole çağırmıştı bizi 1ay sonra. Verdiği masajları yaptınız mı?
Morarma zaman zaman olabilir ama geçici olmalı.
Lütfen eleştirmeyin ama doktora değil fenni sünnetçiye yaptırdım, şu anda çok pişmanım...

Uç kismi gözüküyor.

Masaj felan da söylemedi..

Morariklik baştan beri var hiç geçmedi..

Sünnet olunca pipinin ucu illaki farklı bir renk olarak kalıyor genelde mor. Yani sizin bahsettiğiniz aşırı bir morluk mu acaba? Şişlik de var mı? Bebeğin tepkileri nasıl?

Benim oğlum da sünnet oldu . Küçülmesi gayet normal. Hafif morluk da olmuştu bizde. Pansumanlarını ve bazi egzersizleri yapıyor musunuz ?

Bence siz stres yapmışsınız içten içe de doktora yaptırmak istediğinizden kuruyorsunuz kafanızda.
Morarma için ilk başlarda ve ara ara bezli bebeklerde tahriş olabileceği söylendi.
Yanlış hatırlamıyorsam şöyle yapmıştık (5aylıkken yaptırdık)
İlk iki üç gün sık sık bize verdiği mayonez kıvamında bir krem vardı. Bezi değiştirirken üzerine sıkıyorduk sadece. Pansuman bez vs yoktu bizde.
5gün sonra banyo yaptırdık. Banyo küvetinin içine oturttuk elimize şampuan aldık pipisine masaj yaptık. İki yıkamada dikişleri çıktı. 5günde iyileşme gözle görülürdü.
Bir hafta kadar krem sürme sıklığını azaltsak da sürdük.
Artık iyileşme net görülüyordu. Daha sonra hergün yıkamaya devam ettik. Pipisinin ucunu ileri geri hareket ettirdik hafifçe.
Aylık kontrolde sorun olmadı.
Bence sünnetçiye gösterin içiniz rahat etsin.

Bebekte problem yok ama önceki cilt rengine dönmedi.
Önceki cilt rengine dönmeyecek zaten canım, illaki hafif morluk kalacak. Benim oğlum da 40günlükken sünnet oldu, birkaç ay boyunca yapışma sorunu yaşadık ama bazı masajları var onları yapınca sıkıntı kalmadı, bizim dr sık sık kontrole çağırmıştı. Siz yine bir götürüp gösterin dra inşallah sıkıntı yoktur

3 hafta oldu pansuman bitti.

Egzersiz bilmiyorum,yazabilir misiniz nasıl yaptığınızı
Doktorunuza danışın mutlaka yapmadan önce . Belki durum farklı olabilir sizde.
Ilık suda beklettik hergün 1. 2 saat. Sonra da polisini ileri geri hareket ettirdik yapışmasını önlemek için. Morluk hafif oluyor. Sizinki çok mu mor ?

Önceki cilt rengine dönmeyecek zaten canım, illaki hafif morluk kalacak. Benim oğlum da 40günlükken sünnet oldu, birkaç ay boyunca yapışma sorunu yaşadık ama bazı masajları var onları yapınca sıkıntı kalmadı, bizim dr sık sık kontrole çağırmıştı. Siz yine bir götürüp gösterin dra inşallah sıkıntı yoktur
Masajları konusunda yardimci olur musunuz, nasıl yapacağım

Doktorunuza danışın mutlaka yapmadan önce . Belki durum farklı olabilir sizde.
Ilık suda beklettik hergün 1. 2 saat. Sonra da polisini ileri geri hareket ettirdik yapışmasını önlemek için. Morluk hafif oluyor. Sizinki çok mu mor ?
Patlıcan moru, normalde bebeğim beyaz tenli ama renk değişir diye bekledim ama değişmedi.

Masajı burda söylenenlere göre yapmayın lütfen. Yapışıklık oluştuysa kanatırsınız.
Ilık suda bekletmek yararlı.

Hiç haddim olmayarak neden bir çocuk cerrahına olmadı ürologa yaptırmanız diye sorarım. Bu konuda yardım alabileceğiniz doktor çocuk cerrahı olmalıdır. Sünnet gibi basit bir işlem bile cerrahi müdahaledir. Umarım yavrucağın sorunu yoktur, olacağını da sanmıyorum ama çocuklar konusunda biraz daha araştırma lütfen. Buraya yazdığınıza göre internet kullanıyorsunuz. Bari google' a sorsaydınız ({ ben yine de sorun olduğunu sanmıyorum, çok endişe etmeyin.

Masajları konusunda yardimci olur musunuz, nasıl yapacağım
Özellikle banyo yaptırırken pipiyi nazikçe ileri geri yapıyorsunuz, özellikle yapışma olmaması için. Pipinin kısa kaldığını düşünüyorsanız sünnet yeri yapışmıştır muhtemelen, bebeklerin cildi çok çabuk iyileşip yenilendiğinden sünnet yeri hemen kaynayıp yapışıyor, ürolağa bir götür canım, dr yapışıklık varsa açar sana da yapman gerekeni doğru olarak söyler

Bende 6 ay once sunnet ettirdim 2 oglumu.Sunnet olduktan sonra tabiki pipi kisaliyor ve bir sure mor kaliyor bu gayet normal.Evham yapmayin...

X