• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğini silikon başlıkla emziren anneler...yardım edermisiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esmasalim

...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
132
0
96
41
Isparta
selamlar..
2 aylık bi kızım var. göğüs ucum olmadığından bebeğim göğsümü hiç tutamadı bu yüzden silikon başlıkla emzirmeye başladım ancak sütüm yeterli olmadığından da ilk günden itibaren mama takviyesi yapıyorum. sütüm az olduğu için hiç olmazsa olanı içebilsin diye son 10-15 gündür pompa ile sağarak, biberonla veriyordum.
son 2 gündür zar zor da olsa kızıma göğsümü tutturmayı başardım. ancak bu kez de çocuğum sadece ucunu emdiği için yara yaptı. çok can yaktığından yine başlıkla mı emzirsem diyorum ama sorum şu:
silikon başlıkla emzirdiğim taktirde olan sütüm daha da azalırmı acaba??? yine sağıp mı versem??
ama bende bebeğimi emzirmek istiyorum yaa:(
bu konuda fikirlerinizi paylaşırmısınız...

canım benim kızımda 4,5 aylık
doğdundan beri silikon göğüs ucuylan emziriyorum
ama sütümü azaltabileceği hiç aklıma gelmedi
neden azaltsınki?
önemli olan bebeğini sık sık emzirmen silikonlan alakası yok bence

canım benim kızımda 4,5 aylık
doğdundan beri silikon göğüs ucuylan emziriyorum
ama sütümü azaltabileceği hiç aklıma gelmedi
neden azaltsınki?
önemli olan bebeğini sık sık emzirmen silikonlan alakası yok bence

bana hep "silikonla emerse fazla sütün gelmez çocuğa göğsünü tutturmaya çalış" deyip duruyorlar.. bu da bende baskı yapıyor. ucum yokki ne yapsn zavallı çocuğum da tutamıyorki..
yani sen 4.5 aydır silikonla emziriyorsun ve sütün yetiyor.. bense uzun zamandır zaten yetersiz olan sütümü sağarak veriyordum. çocuğumu emzirmiyordum.
teşekkür ederim yardımın için cnm

bana hep "silikonla emerse fazla sütün gelmez çocuğa göğsünü tutturmaya çalış" deyip duruyorlar.. bu da bende baskı yapıyor. ucum yokki ne yapsn zavallı çocuğum da tutamıyorki..
yani sen 4.5 aydır silikonla emziriyorsun ve sütün yetiyor.. bense uzun zamandır zaten yetersiz olan sütümü sağarak veriyordum. çocuğumu emzirmiyordum.
teşekkür ederim yardımın için cnm

canım ya boşver sen milleti ağzı olun konuşuyor işte
benim göğüslerim çok feci yara olmuştu doğumdan sonra mecburen alıştık silikon ucuna, bebeğim ilk başlarda hiç istemedi zor zorlandık ama şimdide onsuz emmiyor
bende artık yeterki emsinde göğüs ucunlan emsin diyorum
4,5 aydır hiç mama vermedim çok şükür inşallah 6.aya kadarda gerek kalmaz

benim dogumdan sonra ikinci haftada gögüs ucum yara oldu cok acıyordu ve silikon uc kullanmaya başladım. kızım hiç yadırgamadı silikon ucu ve o acılı dönemimde cok rahat ettim. ama doktor silikon ucla bebek cok iyi memeyi sagamaz ancak kısa süre kullan o uçları dedi. hakikaten memelerim taşlaşmaya başladı süt birikimleri oldu. mecburen silikon ucları bıraktım ama o süre zarfında zaten meme ucları iyileşmeye başlamıştı ve şimdi rahat rahat emziriyorum. bence sen silikon uclarla rahat rahat emzir eğerki göğsünde süt birikimi olursa o zaman bebiş iyi emememiştir anlarsın onları da pompayla sağar yine verirsin bebişine.

canım silikon bende kullandim normal meme gibi olmuyor , fazla süt gitmiyor cekişi zor oulyor. onun için göğsüm şişmişti benimde .senin bebiş eğer tutamıyorsa göğüsünü hem uçla emsin sonrada sağ biberonla verirsin çıkan sütü .

mrb canım bnde kızımı göğsüm yara diye silikonla emzirmeye başlamıştım,sonra baktım süt daha bol geliyor,bebekte zorlanmıyor,emdiği süre boyunca yani 9 ay silikonla emzirdim,eğer başka çocuk düşünürsem yine silikonla emziririm,çünkü kızım gayet sağlıklı,doya doya normalinden daha fazla emdi,ama tercih senin,

mrb öncelikle ALLAH analı babalı büyütmek nasip etsin bende silikon meme ucu kullanıyorum 2 aylık kızım var sütün azalmıyor ne kadar emzirirsen o kadar çok sütün gelir sonucta silikonda olsa göğsünü emiyor sağmaktan çok daha iyi bence ancak dez avantajıda var silikon meme ucu çok sızıntı yapıyor ve üstümüzü çok ıslatıyoruz okadar benim tek sıkıntım üstümüzü ıslatmamız

mrb öncelikle ALLAH analı babalı büyütmek nasip etsin bende silikon meme ucu kullanıyorum 2 aylık kızım var sütün azalmıyor ne kadar emzirirsen o kadar çok sütün gelir sonucta silikonda olsa göğsünü emiyor sağmaktan çok daha iyi bence ancak dez avantajıda var silikon meme ucu çok sızıntı yapıyor ve üstümüzü çok ıslatıyoruz okadar benim tek sıkıntım üstümüzü ıslatmamız

evet ya silikon uçtaki sızıntı çok oluyor. benim zaten sütüm yetersiz :( bi de emzirirken yanlardan akıp ziyan olan sütü görünce de çok üzülüyorum.. Allahım bana yardım...
çocuğuma nasıl memenin o tüm kahverengi kısmını verebilirim ağzına yaa??? almıyo ki...

göğüslerinin uçları silikonla emzire emzire cıkıcak sabırlı ol kımseyı kafana takma benım bebeım 38 gunluk 25 gun falan sılıkonlu ucla emzırdım asla memeın ucunu tutamıyodu bebeciğim cunku ucsuzdu göğüslerim cok uzuluyodum o sılıkon yanaına yapısıyodu emerken kıpkırmızı oluyodu o hassas cildi bı gece sabaha karsı yatağın arkasına dustu sılıkonlu ucumuz ımkansızdı gece onu cekmemız yatak odamız kucuk mecbur kaldım kendı gçğsümü vermeye cok zorlandı ama tuttu cunku ben farketmeden artık göğsümün ucu cıkmıstı bıraz zor oluyo kaynat falan sılıkonu ama sutun falan eksılmez sen devam et sağarak verırsen asıl bıter sutun mutlaka emzır yılma bebeişini güle güle büyüt..artı göğüsleri yara olduğu için silikon uç kullanan annenelere söyluyorum sılıkon uca basvurmasınlar cunku bebek eme eme tukuruğuyle tertemız yapııyo yaraları sevgiler..

Back