Doyana kadar ver canım. Benim bebeğim de hep tam tersiydi. Emmek istemez. Mama istemez. 30 ml, 60 ml zorla ağlatarak verirdim. Hep minik ilerledi hep… şimdi 11 aylık olacak. Kaç doktor gezdik. Hepsinin dediği “ aç olan cocuk zaten durmaz. Ağlar. Sen teklif et. Olduğu kadar. Hepsinin yapısı farklı. Bunun da yapısı bu. Yapacak bir şey yok “ dediler hep… gerçekten de öyle. Doymuyorsa kimseyi dinleme. Ver yani. Bana da vermiyorum diye kızarlardı. İşte sen yedirmiyorsun yapmıyorsun bilmem ne. Ah bir bilseler 2 ölçek mamayı yedirebilmek için 1 saat ne uğraşlar verdiğimi… zorlayarak yedirirdim arkadan cocuk kusardı. Almazdı yani. Fazla olsa cocuk kusuyor. Hem de öyle böyle değil. Fışkırarak kusar her yeri batırırdı. Zorlamasam yemez, zorlayıp versem kusar çıkarırdı… seninki yiyen bir cocuk. Ver. 1 ay bir dene. Bir bak bakayım aşşırı bir kilo alımı, obezlik durumu olacak mı ? Kuzeniminki de durmazdı çok ağlardı. Cocuk baktılar obez olacak. Misal 5 ölçek içmeden susmuyor mu, 4 ölçek mama katıp 5 ölçek su katıyorlardı. 1 ölçek suyla mideyi şişiriyorlardı yani çok kilo almasın diye… bence 1 ay doyana kadar normal ver. Obezlik durumu olmazsa öyle götürürsün. Baktın obez olacak gibi. O zaman içmesi gerekeni tam verip, fazla istediği miktarı sadece su olarak eklersin…. Ama kesinlikle çocuk doyana kadar ver yani şimdi hiç yok yere ağlatma. Zaten kilo alsa da yarın obur gun diş döneminde kilo veriyorlar. Hastalık zamanlarında veriyorlar. Yürümeye başlayınca, hareketlenince veriyorlar… daha çok küçük. Hiç kutunun arkasına aldanma. Kimse ona göre beslemiyor bebeğini. Herkes bebeği ne kadar yiyorsa o kadar hazırlıyor ona emin ol. Bugün bizler hepimiz aynı ölçüde mi yiyoruz ki bebeklerden aynısını bekleyelim ? Kutu arkasındaki ortalama değerler. Hiç ona aldırma