Bebeğini öperek öldürdü!!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Bu olaya inanamayacaksınız! 9 günlük bebeği öperek öldürdü...

Dokuz günlük bebeğini öpen anne ölümüne neden oldu. Ölüm nedenini öğrenince de kahroldu.

BEBEĞİNİ SADECE 9 GÜN SEVEBİLDİ

İngiltere'de ağzında uçuk bulunan anne 9 günlük bebeğini öpünce, virüs çocuğa bulaştı ve ölümüne neden oldu.

Manchester'da yaşayan Ruth Schofield, uçuğa neden olan herpes virüsünün yaratacağı tehlikeyi bilmediği için bebeği Jennifer'i öpmekte bir sakınca görmediğini söyledi.

Yapılan otopside, bebeğin virüsü kaptıktan iki gün sonra hayatını kaybettiği tespit edildi. 35 yaşındaki anne Schofield, bebeğinin, öpücüğüyle bulaşan virüs nedeniyle ölmesinden büyük üzüntü duyduğunu kaydetti ve yetkililerden, herpes simplex virüsünün yaratabileceği tehlikeler konusunda anneleri bilinçlendirmesini istedi.

Yeni doğan bebeklerin öpülmesi ! Makalemizi okuyunuz!!

Bebekleri Sık Sık Öpmek Zararlı mı?

Kimilerine göre bebekleri sık sık öpmek hastalık sebebidir. Ancak öpmek bebekleri mutlu etmektedir.
Bebekleri sevmek, emzirmek onların ruh sağlığı için oldukça önemlidir. Sevginin bir yansıması olarak öpmek de bebeğin sağlıklı ruh gelişimine katkıda bulunur. Ancak bebekleri öpüp koklarken şu noktalara dikkat etmek gerekir:

1. Özellikle savunma sistemi henüz yeterince gelişmemiş olan prematüre bebeklerle, ağız temasından kaçınılmalıdır.

2. Zamanında doğmuş bebekleri de ilk 3 ay içinde ağız ve tükürük temasından korumak gerekir.

3. Üçüncü aydan sonra bebekleri buse şeklinde öpmek genellikle zarar vermez, hatta faydalıdır da. Özellikle annelerinin bebeklerini öpmeleri, bebeğin ve annesinin ruh sağlığını olumlu yönde etkiler.

4. Öksüren, burun akıntısı olan, ateşi olan kişilerin bebeğe enfeksiyon bulaştırmamak için bebekleri buse şeklinde de olsa öpmemeleri gerekir.

5. Bebekleri kesinlikle ağızlarından öpmemek gerekir. Çünkü ağız florasındaki mikroplar bu şekilde bebeğe bulaştırılmış olur.

6. Sigara içen kişilerin de bebekleri öpmesi doğru olmaz. Bebek nahoş kokuyu fark eder. İlerdeki yaşamında ruh sağlığına olumsuz katkı yapar.

7. Alkol alan kişilerin de alkollüyken bebeklerden kesinlikle uzak durması gerekir. Bebeği öpmek için ona yaklaşmamalıdır. Bebek odaya alkollü giren kişinin kokusunu hemen tanır ve o kişiye karşı negatif algı geliştirir.

Veli Karabuğa
Çocuk Doktoru

Bir anne için en acı tecrübe olsa gerek. Nereden bilsin ki çok üzücü, Allah sabır versin....

agzımda ucuk yara ne ararsan cıktı malesef bende bebegımı opemıycem dogunca bı kac gune nasıpse dogum yapcam ıyılesene kadar yaklasmam

Ne kadar kötü bir şey Allah kimsenin başına vermesin.

Çok zor Allah yardımcısı olsun

Ne kadar zor ya .
O da düşünememiştir böyle olacağını .

Bendede uçuk çikmişti bebeğimi kucağima almaktan bile korkuyordum.
Allah kimsenin başina vermesin.

Boyle olacagini nereden bilsin
Off boyle haberler okudukca kahroluyorum

Dudagindan optu herhalde bebegini yoksa neden ölümcül olsun?

Benim de sık sık ucugum cikar unutur da bebegimi opersem diye cok korkuyorum resmen bunlari dusune dusune bunalıma giriyorum

Ee hadi ben uzak durdum bazen insanlar bebegi gizli oper cocuklar da gizli oper napacagiz 3 ay cocugu fanusa mi koyalim?

Ya ucugu olan biri operse?

Ay kafayi yerim ya boyle ben

Ya şimdi benim bebeğimi öpen birine nasıl öpme diyebilirim ki.. Bunu çok düşünüyorum ilerisi için.. Hiç hoşlanmam ben bebeklerin öpülmesinden..
Maalesef diyeceksin canim böyle durumlarda darilmaca kirilmaca olmaz anlayiversinler bi zahmet ben derim valla mahvoluyor zavalliciklar

Offf hadi gelde insanlara sen sigara içiyorsun bebeğimi öpme dee. Bi dahada yanaşmazlar ve alınırlar. Heleki bebeğim kışın ortasında doğacak nasip olursa. Hasta olan öksürene aksırana tıksırana dikkat edelim dedikte şimdi başımıza uçuklular çıktı..gel de laf anlat milleteeee !

Ne zor bi durum bi anne icin. Ben bebegimi kaybettigimde onun icin her seyi yaptim ama kader boyleymis diyebildim en azindan. O kadincagiz omur boyu benim yuzumden diyecek ne aci!
Sigara icenler de cocugumu opucek olmalarini dusundukce tuylerim urperiyordu. Ben annelerin sigara icmesini nasil iclerine sindirdiklerini merak ediyorum...

Allah sabir versin , nasil bi vicdan azabi yasiyordur simdi kim bilir

Ya şimdi benim bebeğimi öpen birine nasıl öpme diyebilirim ki.. Bunu çok düşünüyorum ilerisi için.. Hiç hoşlanmam ben bebeklerin öpülmesinden..

Ben dogum yaptim bi baktim kaynanada gozum kadar ucuk soyledim anne dedim bu virus cocuga cok tehlikeli o agzindaki yara gecene kadar bebege yaklasmadi bile. Bebeginin cani onlarin opme zevkinden daha onemli hicte endise etme soyle insanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…