Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebeğini kreşe brakan sevgili anneler, kreşten memnun musunuz??

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
oğlum 2 yaşına girdiği hafta başladı kreşe.
genel alışma dönemi sıkıntıları haricinde sorun yaşamadık.

daha zor alışan kişiler de vardı sınıfta, daha kolay alışanlar da vardı.
siz kendi çocuğunuzun mizacına göre tahmin edebilirsiniz bu dönemdeki zorluğu.

onun dışında dil gelişimi, el becerileri gelişimi açısından çok faydalı oldu.

Oğlum 3 yaşına bastığı an kreş yolunu tuttu
El becerileri ,paylaşım hatta gelişim açısından faydalı
İlk zamanlar eve bağlılık yüzünden zorlanabilir fakat alışmıyacağı anlamına gelmez
Daha sonraları inşallah sevecektir ,sizinde biraz destek ve sabır göstermeniz öğretmeni ile iletişimde olmanız gerekli.
KOlaylıklar dilerim....

1,5 yaş için bence en çok dikkat etmeniz gereken konu akademik gelişimi değil de duygusal gelişimini destekleyecek bir kreş olması.
bu sebeple sınıf mevcudu çok önemli, o yaştaki bebekler birebir ilgi beklerler.

bir öğretmene kaç öğrenci düşecek, bunu muhakkak araştırın. gerekirse daha az imkanı olan ama öğrenci sayısı az olan bir kreş tercih edin.

En önemli şey kreşin kalitesi..
Çocuğunuzun kaç yaşında olduğu değil..
Kreş iyiyse evladınız için yaptığınız en büyük iyilik olur onu kreşe vermek..

Hayır yok ama tuvalet için görevlileri olan kreşler var

benim gönderdiğim kreşte üst yaş gruplarını görevli teyzeler tuvalete götürüyorlar.
ancak küçük yaş gruplarına çocukların tepki gösterebileceğini düşünerek öğretmenleri bezlerini değiştiriyor.
sınıfta 2 öğretmen var, biri bu işlerle ilgilenirken diğeri sınıfla ilgileniyor.

ben de tuvalet alışkanlığı kazanınca başlattım oğlumu kreşe ama, sınıfımızda 3 yaşında olup bez bağlayan da var.
çok sorun olmuyor bez muhabbeti aslında.

Bir de acaba erken yaşta kreşe gönderirsek okuldan sıkılır mı acaba diye korkuyorum :KK43:

imkanlara bağlı.

bence evde tek bir yetişkinle tüm gününü geçirmesindense kreşe gitmesi daha iyi, diğerinden sıkılır insan aslında değil mi.

ama kendi yaşıtı komşu, kuzen vs varsa yakında o zaman kreşe daha geç başlaması daha uygun geliyor bana.

benim çocuklarımda erken başladı.biz hiç bir dezavantajını yaşamadık.aksine hem onlar için hem de bizim için olumlu oldu. gözlemlediğim kadarıyla ne kadar geç giderlerse alışmaları o kadar uzun sürüyor.o süreçte hem çocuk hem aile yıpranıyor ve okuldan soğuyor.
arkadaşların da değindiği gibi bence önemli olan sınıf mevcudu.zira benim çocuklarımın sınıfı dört-beş kişiydi zaten ikisi bizimkilerdi

bence çocuklar zorunlu deilse wc alışkanlığı edinip gitmeli kreşe... çünkü orda yaşadığı maruz kaldığı durum onun cinsel kimliğine varana kadar etki edebilir... sonuçta bu iş ciddi düşünülmesi gerekir...

Benimde 1 buçuk yaşında kızım ve bence kreşe vermek için erken bir yaş :KK43:
çok mu mecbur kaldınız vermeye?
2 yaşına girdiğinde gündüz 1-2 saatlik oyun grubuyla başlayıp 3 yaşında da devam edebileceği düzeyde bir kreşe vermeyi düşünüyorum.
En azından derdini anlatabilecek ve bezden kurtulacak kıvama gelsin istiyorum.
Allah yardımcınız olsun..

25 aylıkken yarım gün başladı

Tuvalet eğitimi vardı sınıf 3 kişi idi öğretmenleri ve stajyer vardı hatta müdür de gider onlarla oynardı

Yemek vs öğretmenler yedirir biraz da kendileri yesin diye teşvik ederdi

5,5 yaşında okula severek gidiyor

Ben 3 yaşında kreşe gittim yüksek lisans yaptım halen de ders çalışmayı okul ortamını severim

Bence bıkılmaz aksine yaşam biçimi haline gelir

Ama her birey özeldir siz koşulları çocuğunuzun bireysel gelişimine göre değerlendirin

Bizim kimsemiz yoktu çocuk evde yalnız büyüyeceğine kreşe gitti ikinci dönemden itibaren de tam gün gitti

Hasta vs de olmadı

X