Bebeğini/çocuğunu kaybedenlere nasıl davranılmalı?

Maalesef canım, insanlar aslında duyarsız değiller ama bizim acımızı küçümsüyorlar.
Arkamdan konuşulanlar kulağıma geldikçe, bir şeyleri yaşadıkça anladım ben.
Bizim acımızı göz ardı ediyorlar!
Çok da önemli bir şey değil yaşadığımız onlara göre.
Niye bu kadar üzülüyoruz ki. Niye bu kadar uzatıyoruz. Off offf.
Anlmıyorlar, böyle bir olay yaşamadıkça da anlamayacaklar.
Ve hatta uzun süre önce yaşayanlar var benim çevremde
onlar bile acısını unutmuş herhalde bana öyle cümleler kuruyorlar ki nasıl bu kadar gaddar olabildiklerine şaşırıyorum.
Nasıl atlatıcaz, ne zaman normal hayatımıza dönebilecez hiç bilmiyorum. Gerçekten bıktım hayattan.
Allah hepimize dayanma gücü versin, cennetinde yavrularımızla kavuştursun bizi. Çok özledim oğlumu ((((((((

Canım Allah sabır versin, umarım tez zamanda sağlıklı bir evladın olur.
Senin yaşadıklarını yaşadım diyemem
benim de oğlumu kaybetmeden önce 2 düşüğüm var ama nerdeyse kimse bilmiyor
yaşadıklarını yaşamayalım diye gizlemiştik gebeliği.
Bundan sonraki gebeliklerin için sana da tavsiye ederim.
İnsanlar acımasız, çoğu zaman iyi niyetli olduklarını düşünsem de, bazen emin olamıyorum.
Bu hassas döneminde çok daha dikkatli davranmaları gerekirken malesef öyle olmuyor.
Daha fazla üzülmemek için beklentileri düşük tutmak lazım, o da çok zor oluyor.
Zor bir sınavımız var ne diyim.
Ben insanlara açık olmaktan yanayım ve rahatsız olduğum birşey oldu mu direk söylüyorum.
Ama işin acı kısmı söylediğim halde susmuyorlar biliyor musun.
Söylediğim halde bile işe yaramıyor.
Bır bır bır sayıyor kadın cümlesine 'üzülme' diye başlayarak.
Böyle konuşmayın canım çok acıyor diyorum, duymuyor bile, umrunda değil ki. Allahım hepsini ıslah etsin.
Böğrüm deliniyor sanki, ne üzülmemesi yaa.

Rabbim hepimizin sabrını artırsın inşallah, amin.

Son düzenleme:
bugün bebişimin o minik kalbinin durmasının,kürtajın 72.günü.Ve ben meleğimi çok çok çok özlüyorum.

bugün bebişimin o minik kalbinin durmasının,kürtajın 72.günü.Ve ben meleğimi çok çok çok özlüyorum.
Benim de 2 gün önce 6 ay bitti oğlumla ayrılışımın üstünden. Allah sabrımızı artırsın, zaman ne kadar acımasız, nasıl akıyor hiçbir şey olmamış gibi.
Ben de oğlumu çoookkkk özlüyorum. Rabbim bizi tez zamanda kavuştursun inşallah, hayat onsuz çok zor

Sen en iyisini yapmışsın söylememekler,biz sevincimize yenik düştük işte bi anlık heyecanla herkese söylemiş bulunduk.Böyler şeyler yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi çünkü çevremdeki her kadının sağlıklı gebelik dönemleri oluyo,ben ne kimyasal gebelik ne missed abortus denen olayları bilmiyordum başına gelince öğreniyosun işte.Bundan sonra bir daha hamile kalabilirsem inşallah eşimden başka kimseyle paylaşmama kararı aldım geçte olsa..Rabbim sanada tez zamanda oğlunun acısını unutturucak sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin canım,bu kötü günleri geride bırakırız inşallah..

Normal tabi canım, insan sevincini yere göğe haykırmak istiyor ama ben çok nazar alırım, o yüzden saklamak istemiştim.
Ama herşey insanlar için işte, kocaman kötü anılarımızda oluyor hayatta.
Allah hepimizi beterlerinden korusun inşallah.

Mezarlığa gidiyorum sık sık.
O kadar çok bebek mezarı var ki. Her birinin anasına ayrı ayrı üzülüyorum.
Bazıları yaşamış kısa süre, 10 gün 1 ay bazen.
İnanın kendi canımı geçip o annelere ağlıyorum nasıl dayanıyorlar diye
Bazı mezarların kenarına şeker koyulmuş oluyor. 1 hafta sonra gidiyorum gene orada şekerler.
Kuzularım yiyemiyorlar ki... Öyle duruyorlar işte.

Rabbim acımızı hafifletsin, dayanma gücü versin. Tez zamanda beni oğluma kavuştursun inşallah. Amin

lütfen böyle konuşma ama, oğluna zaten kavuşacaksın bizleri inşallah o büyük hesap günü ellerimizden tutmaya gelecekler cennete girebilmemiz için, ben de ancak 2 gün görebildim oğlumu küvezde ne öpebildim ne koklayabildim,morgdan çıkınca kucağıma ancak öyle aldım,bağrıma bastırdım öyle sonsuza uğurladım,sonra zaman içinde çocuğunu 5 aylıkken ya da 1.5 yaşındayken kaybetmiş annelere denk geldim herkes acıyı farklı şekillerde yaşar ama ya büyütüp de elimden gitseydi oğlum birbirimize alışmışken bir sürü anımız yaşanmışlıklarımız varken daha çok delirme sebebi olurdu herhalde ama onlara bakıyorum öyle metanetliler ki, sana önerim eğer okumadıysan Seyfettin Bulut'un cennet çocukları adlı kitabını alıp okuman, ben de 2 gün önce başladım.kitap nerdeyse 15 yıl önce basılmış ama kur'an ve tefsir açıklamalarıyla ve evlat acısı yaşamış diğer ailelerin hikayelerini okuyunca diyosun ki sabretmeliyim ki evladım sonsuz hayatta benimle olsun

Bu şekilde konuşma bencede,Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş.Bu günleride atlatacağız inşallah..Her zaman daha kötüsünü düşünüp şükretmeye çalışıyorum bende,ya arkadaşın dediği gibi üstüne titreyip büyütüp daha çok yaşanmışlıkların anıların olsaydı kaybetmek daha acı olmaz mıydı?Şu yazıyı okuduktan sonra tek tesellim oldu inşallah bizde onlardan oluruz..
İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ümmetimden kimin iki öncüsü varsa, onlarla birlikte cennete girer!"
Hz. Aişe radıyallahu anha sordu: "Bir öncüsü olan?"
"Bir öncüsü olan da, ey (hayırda) muvaffak olan!" buyurdular.

Merhaba arkadaşlar,
Bende dün bebeğimi kaybettim...halbuki daha bu pazartesi herşey normal demişti dr. 10 haftalıktı bebeğim daha küçüktü, ama ne olursa olsun insanın karnına düştüğü anda hissediyor yavrusunu... Allaha hep dua etmiştim başından beri hep sıkıntılı devam etti hamileliğim çünkü eğer sağlıklıysa devam etsin dedim. Çünkü eminimki dahada büyüseydi çok daha zor olucaktı...allahın takdiri buymuş, şuan bir boşluk var içimde yataktan çıkmak istemiyorum...sizler bu süreci nasıl atlatabildiniz? Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım unutulmuyo hiçbir zaman ama dünya telaşesine kapılıp gidince aklına gelmiyo diyim.Kendini başka şeylerle oyalamaya çalış,çalışıyo musun?Mesela ben işteyken çok düşünmüyorum yaşadıklarımı,evde tek başınayken daha çok aklıma geliyor.Sonra ne bilim bebeğimi düşürünce o kadar hayattan bezmiş bir halim vardıki dediğin gibi yataktan çıkmak istemiyordum,kendime bakmak içimden hiç gelmiyordu saçımı bile taramıyordum desem yeri :) Kardeşim psikoloji bölümü okuyor,oda biraz yardımcı oldu bu konuda sağolsun.Şu an diyet yapıyorum (evlenince 1 senede 5 kilo aldım maalesef),kuafore daha sık gidiyorum,daha bakımlı olmaya çalışıyorum.Bebeğimi kaybettim bu şekilde depresyon modda gidersem eşimide kaybedebilirim diye mi düşündüm acaba :) Sosyal olarak daha aktif olmaya çalışıyorum,henuz bebeği olmayan arkadaşlarımla goruşuyorum,bebeği olanlarla şu an görüşmek pek içimden gelmiyor nedense..Birde bu forumda acılarımı paylaşmak bana gerçekten iyi geldi,çünkü bizi ancak bizim yaşadıklarımızı yaşayanlar anlayabiliyor maalesef..İnşallah bizde bebeklerimizi bigün kucağımıza alıcaz,Rabbim bize bir daha bu acıları yaşatmasın..

Allah kimseye evladının ölü yüzünü öptürmesin, kimse kuzusuna morgda sarılmasın. Çook zor, çok büyük acı. Dayanılmıyor, aklından, gözünün önünden gitmiyor. Ciğerlerin parçalanıyor acıdan kıvranıyorsun cidden.
Benim yavrum, oğlum 16 aylıktı öldüğünde, bir kuzumu da oğlumdan önce daha küçücükken karnımda kaybettim. İkisini de yaşadım dediğinizin.
Cennet Çocukları kitabını ben de yakın zamanda okudum. Allah yazandan razı olsun gerçekten yardımcı oluyor o kitap. Çünkü Allah'a sığınmadan, onun bebeklerimizle bizi tekrar kavuşturacağına inanmadan bu acıyla baş edilemez, çıldırır insan. Benim de tek tesellim o. Sabretmeliyim, Allah'ın verdiğine de aldığına da razı olmalıyım ki beni de cennete alsın, oğluma kavuştursun. İnşallah..
Cennetin kapısında bekleyen meleğin adı Rıdvan'mış, anlamı razı olan demek. Cehennemin kapısındaki meleğin adı da Malik, yani sahiplenen. Bu kadar net, açık yani. Biz Allah'ın verdiği her şeye, mutluluğa da acıya da razı olmalıyız ki cennete layık olalım. Malik olarak sahiplenmemeliymişiz hiçbir şeyi, evlatlarımızı bile. Her şey Allah'ın, çocuklarımız bile onun emaneti bize..
Bu dışardan metanet gibi görünüyor belki ama inanın bu acıyı çok iyi tanıyorum. Oğlum ölü yataken mezarında benim bırakın yaşama kaldığı yerden devam etmeyi, nefes alıyor olmam bile canımı parçalıyor. Çook zor dayanmak biliyorum ama ne zaman ciğeriniz yansa böyle düşünmeye çalışın, Allah'a sığının. Çünkü tek yardım edecek olan o..

çok üzgünüm siz çok daha ağır yaşamış olmalısınız, ama sizi çok inançlı gördüm kazaya rıza, kadere teslim olmak gerekir yoksa gerçekten insan bu ruh haliyle bu durumla başedemez, inşallah bundan sonra gönlünüzden geçen güzellikleri rabbim size yaşatsın

bu yazı gercekten cok iyi anlatıyor.bende duydum kızımı kaybedeli 2 yılı gecti.şimdi 11 aylık bir kızım var cok şükür.ama Aysenazımın acısı hiç gecmedi gecmeyecekte biliyorum. ama kimse anlamıyor.herkes o sayfanın kapanmasını bekliyor. kolaymı?

ben 40. haftada kaybettim oğlumu ,kalbi durdu.Üç çocuğum daha var üçü de normal doğumla oldu.ama kalbi durunca bebeğimin sezeryan oldum.acı hiç geçmiyor.zaten evlat acısı bence tarifi olmayan bir acı,başka çocukların olsa da biri diğerinin yerini tutmuyor.evlat çok tatlı ve kıymetli.burnunun direği sızlamak deyiminin kullanılacağı acılardan biri.
aklıma gelince yaşlar akıyor gözümden otomatik.cuma günü iki kuzenimin de çocukları doğacak ama ikisine de gitmek istemiyorum,hatta aklıma getirmek bile istemiyorum.bebeğimin çekmeceleri çantası herşeyi hala olduğu gibi duruyor,dokunamıyorum.allahım düşmanıma bile evlat acısı göstermesin...

Burada çok büyük acılar çekmiş olanlar var. Ne yalan söyleyeyim yazdıklarını okudum ve onların yanında benimki de dert miymiş dedim.

Ben hamile olduğumu ve bunun dış gebelik olduğunu sadece 1 gün arayla öğrendim. Tam sevinmişken hayalkırıklığı yaşadım. 2 şok üstüste. Şimdi bahsederken her "bebeğim" dediğimde annem "o bebek bile değil sakın onu bebek gibi düşünme , o vücudunun atması gereken bir kist" diye üzerime gelip istisnasız her seferinde lafımı böldüğünde söylemek istediğim çok şey oluyor ama susuyorum. Eşim bunun üzerine belki neşelendirmek maksatlı espri yapmaya kalkıştığında da susuyorum. İyi ve güçlü görünmeye çalışıyor olmam; gece yatagıma yattığımda "keşke böyle olmasaydı, acaba cinsiyeti ne olacaktı, kızıl saclı mı olacaktı, bakabilir miydim" diye düşünüp ağlıyor olduğum gerçeğini değiştirmiyor malesef. O hala benim minik fasülyem. Hiç beklemediğim bir anda hayatıma giren ,bi o kadar da hızlı çıkan ve minicik bir şeyin bi anda yokluğuyla bile hayatımı nasıl değitirdiğini gösteren çaki'm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…